enkel frokost

Fem Fine Frokoster & Powersmoothie


Frokost er høydepunktet i morgentimene for meg. Helt ærlig så er det ofte mat og kaffe som er hovedmotivasjonen min for å få skrotten opp av sengen når ungene våkner før soloppgang. Bleieskift og antrekksdiskusjoner med to små selvstendige jenter er ikke forlokkende når man føler at man nettopp har lukket øynene for natten...

Siden jeg begynte på Mammalivet i Form- prosjektet, har jeg skjerpet meg enda mer på kjøkkenet, og prøver så godt det lar seg gjøre å variere frokosten (som til nå har bestått av en kaffe og et kjedelig knekkebrød med gulost...)  med næringsrike og gode ingredienser. Når det er sagt, så er jeg fryktelig lat på morgenen, så det er ikke alltid jeg orker å diske opp med fristende bufféter hvor alle næringsgruppene er fornuftig representert. Derfor har jeg funnet noen gode, superenkle og raske frokoster som jeg veksler mellom. 

Her noen av mine favorittfrokoster!


Sjoko & Kokos-havremiks, nøtter og blåbær. 


Denne lager jeg de dagene jeg føler jeg bare MÅ ha noe søtt på morgenen. Den smaker deilig sjokolade og nøttene gir ekstra krunsj. OBS: dette er ikke lavkarbo, men så er ikke jeg så fryktelig strikt på karbene mine mens jeg ammer...
Slik gjør du:

  • 2dl havre, 1dl kokosraspel, 2ss kokosolje, 2ts mørk kakao og 1-2ss honning/agavesirup blandes i en bolle. Jeg bruker en skje eller sleiv til å røre til alt er godt blandet.
  • Ha yoghurt naturell/gresk yoghurt/ tyrkisk yoghurt i en skål og strø havreblaningen over
  • Strø 2ss nøtteblanding og blåbær på toppen. Her kan man fint bruke frosne blåbær!
Nyt! 
Jeg syns den søte smaken og den syrlige yoghurten er en perfekt kombinasjon!




ChorizoKnekkebrød



Denne er super når jeg får lyst på noe salt og krydret. Chorizo (spansk pølse) finner du i påleggshylla på matbutikken, som regel i nærheten av pepperoni. 

Slik gjør du:

  • Ha cottage cheese, rapidsalat og Chorizo på et fullkornsknekkebrød.
  • Krydre med litt malt pepper. 
Nyt! 

 Jeg bruker som regel Wasa sitt surdeigsknekkebrød. Utrolig smakfullt og mettende knekkebrød! Snilt mot magen min også.



Aprikos og Chiafrø-müsli:


En annen enkel variant av havreblanding som lages på to minutter.
Slik gjør du:

  • Kutt opp tørket aprikos i små terninger
  • Bland nøtter, aprikosbiter, chiafrø og havregryn
  • Ha yoghurt i en skål og hell blandingen over. 
  • Avslutt med litt honning eller agave på toppen. (Moderate mengder!)
Nyt!
Jeg var skeptisk til chiafrø helt til jeg prøvde det. Jeg trodde smaken kom til å dominere over de andre ingrediensene, men det gjorde de ikke. Chiafrø er stappfulle av fiber, Omega3 og mineraler. Try it!



Avocado og egg




Fett og proteiner utgjør en stor del av mitt kosthold. Men det kan være vanskelig å få i seg nok sunt fett i hverdagen. Det blir fort til at jeg tyr til for mye av fete melkeprodukter, og det er ikke helt heldig for hverken magen eller huden min. Denne frokosten inneholder sundt fett fra avocado og proteiner fra egg.
Slik gjør du:

  • Kok eggene i 5-7minutter slik at plommen forblir bløt og god!
  • Ha litt naturell smøreost på et surdeigsknekkebrød.
  • Kutt opp avocado og gul paprika og legg det lagvis over smøreosten
  • Krydre med favorittkrydderet. Jeg brukte en blanding fra Santa Maria som heter "Chicken and Steak" som inneholder bla chili, paprika, sennepsfrø og hvitløk. Den passet perfekt til denne frokosten!


Fiberrik og frukt


Knekkebrødet Fiberrik fra Sætre har lenge vært en favoritt her i huset. Disse inneholder utrolgi mye fiber og metter veldig!
Slik gjør du:

  • Smør knekkebrødene med en blanding av naturell smøreøst og grov sennep.
  • Ha på ost og kokt skinke
  • Kutt opp litt appelsin og sleng på noen cherrytomater og vips så har du en variert og smakfull frokost på et par minutter!

PowerSmoothie:
I tillegg til fiber, fett og proteiner så prøver jeg å få inn litt kosttilskudd og et grønnsaksboost hver morgen. En enkel måte å få fylt opp grønnsakskvota for dagen er å lage grønn smoothie. Denne smoothien er min absolutte favoritt når det kommer til de grønne variantene.


Ingredienser:
2 modne mango i terninger
3-4 håndfuller vasket, fersk spinat
5-7 spirulina tabletter (kan sløyfes)
1/2 grønt eple i biter
1/2 banan i biter
et par dråper stevia om du ønsker enda søtere smak
2dl kaldt vann for mer flytende konsistens. 

Slik gjør du:
  • Ha 2dl vann og spirulina i mikseren og kjør til tablettene løser seg opp
  • Kutt opp frukten og vask spinaten og kjør i miksernen til det blir en jevn blanding
  • Smak til med stevia om du ønsker med sødme
  • Server med isbiter hvis du liker drikken ekstra kald 
Dette blir nok til 2-3 glass. Doble gjerne oppskriften så har du et mellommåltid til senere!

Nyt! 

Spirulina tar jeg først og fremst fordi den er en god kilde til jern, og vanlig jerntilskudd har en tendens til å være veldig plagsomt for magen. Hvis noen av dere har andre tips til gode jernkilder så blir jeg veldig glad! 

Alle disse frokostene kan selvfølgelig spises som lunsj, mellommåltid eller til kvelds også, men dette er altså det jeg liker best å starte dagen min med. 
_____________________________________________________
Hva spiser du til frokost for tiden? 
Del gjerne hvis du noen tips til sunne og raske frokoster -jeg trenger inspirasjon! 


 


Magic Pancakes

...jeg mener ikke jordbærene...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dere, dette her må dere bare prøve! Oppskriften kan seriøst ikke bli noe enklere.  Jeg laget disse til oss i går og de ble mer enn godkjent av hele gjengen.  TO ingredienser bare og SHABAM! -så  har du skikkelig gode pannekaker. Nei, jeg kødder ikke altså. Prøv da vel!

Jeg syns de smaker deilig søtt og ordentlig pannekake. Og så er de jo supersunne og som skapt for de av oss som ikke tåler mel!  Ok er dere klare? HOLD dere fast. 
Her kommer oppskriften: 

(Dette blir ca. 8 små pannekaker)

 Du trenger: 
1 Moden banan
2 Egg

 Slik gjør du: 
Blandes til en jevn røre i mikseren 
Stekes på lav varme i 2-3minutter på hver side. 
BAM!
Ferdig.

Banan og egg kan bli pannekaker! -It is known.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har dere noen gang sett en så enkel oppskrift eller? Det er jo helt latterlig! 
(Bokstavelig talt. Jeg lo da jeg så at det funka.)  Ikke søren om jeg gidder å lage vanlige pannekaker ever again når jeg heller kan lage disse og slippe magevondt pga mel.

Jentene likte dem som sagt, og de var borte bare minutter etter at de var ferdigstekte (Pannekakene altså, ikke jentene...)
Pannekakene var veldig gode med rørte jordbær på. Det er null stress å lage lage rørte jordbær på et blunk ved å ha en håndfull jordbær + litt sukrin i mikseren. (Ikke ha hånden oppi mikseren da. Orker ikke å ha det på min samvittighet liksom.)
De er sikkert gode med lønnesirup også. Eller pisket krem og blåbær. Eller leverpostei hvis du er rar.


 

Et par tips for å få vellykkede Magic Pancakes:
-eggene bør være kalde før bruk.
-røren bør være helt jevn og fri for klumper.
-bruk mye fett i pannen slik at de ikke sitter fast. Jeg syns de smaker best stekt i meierismør.
- de er litt tricky å steke.  Pass på å steke dem på lav varme. 
- de trenger litt lenger steketid enn vanlige pannekaker.

- Hvis du vil ha enda mer smak, kan du tilsette en liten klype kanel og vaniljefrø.



Sånn, der har du helgefrokosten i boks vettu.

Vi snakkes litt senere.

Fin fredag til dere!

hits