hits

Fashion

Julekjoler for kulemager

I år blir den tredje gangen jeg skal feire jul med en ordentlig julekule på magen. Og det samme scenarioet utspiller seg  månedsskiftet november/desember, hver gang. Jeg kaster meg inni kjolejakten. Hva i granskauen skal jeg ha på meg? 

Jeg dykker inn i skapet på leit etter noe som er stort nok til å strekke seg over de nye gravidkurvene. Kjoler fra tidligere svangerskap, skjørt som pleide å være noen størrelser for store, eller muligens en teltduk?  Nope.  Det er fått som sitter som det skal. Gravidmager er visst ikke skapt like, og kurvene jeg har denne gangen, matcher ikke antrekkene fra siste runde. Pluss at jeg bare føler meg rar i fintøyet. Kulen på magen vokser så fort for tiden, at jeg henger ikke med i svingene. 

Det spiller ingen rolle hvor liten og nett eller rund og god man er i svangerskapet, man føler seg passelig diger når man tipper over i tredje trimester, uansett. 

Men jeg nekter å gjemme bort kulen eller føle meg ulekker i julen. Dette er søren ta siste gangen jeg feirer jul med babykul på magen. Da må det være lov til å gjøre stas på seg.


ca 30 uker på vei med lillesøster for fire år siden

Da jeg lekte meg i motebloggernes verden her om dagen, fikk jeg spørsmål fra flere gravide om jeg hadde noen julekjoletips. Vel, dere kan jo bli med meg på «vindusshopping» på nettet, og se om dere finner noe som faller i smak...

Jeg har bevisst gått for kjoler som ikke er laget spesielt for gravide, og som gjerne kan brukes etter at baby er født også. Og så er de fleste ganske snille med lommeboken i tillegg. Mange har spurt meg hvor man finner kjoler som passer over magen. Svaret er: over alt! Man må bare lete litt ekstra.

Trikset er å finne en kjole som enten har nok strecth, eller nok løst stoff over magen. Kjoler med mye elastan i stoffet, pleier som regel å gi etter for runde kurver. Kjoler med høyt empireliv, er også helt ypperlig for store mager. 

1. Zoey -Gina Tricot,  2. Tamara -Gina Tricot, 3. Wrap bust dress -Nelly.com, 4. Embellishment Maxi dress -Nelly.com 
"Tamara"-kjolen har jeg selv, og kan bekrefte at her er det nok av plass til kulemager, selv om dette ikke er noen gravidkjole.
Selv føler jeg at kjoler med mye løst og flagrende stoff er fint frem til magen virkelig strutter og tar mye plass. Da kjører jeg gjerne litt mer figurnære kjoler, og fine cardigans eller bolero'er over. Etter 7'ene måned har jeg en tendens til å bli seende ut som et vandrende sirkustelt om jeg har for mye stoff som flagrer over kula. Men for damer som er høyere på sokkelesten enn meg, kan disse likevel se smashing ut i hele svangerskapet. 

1. Josefine lang -Floyd, 2. Charlize -Floyd, 3. Othilie -Floyd, 4. Melissa - Floyd.

Hvordan har du løst kleskrisa med en julekule på magen? Pynter du deg ekstra, eller holder du lav profil? Er det skulderputer, paljetter og glitter eller sort ninjadrakt som går i ett med skyggene bak juletreet? 

Og dersom det var noen tvil: dette innlegget er ikke sponset av noe annet enn min egen forfengelighet! 

Vintermote for kulemager: The CardiganOm svangerskapets nye kurver på kroppen din gjør at du føler deg stuck på klesfronten, så er du ikke alene. Selv har jeg brukt tre svangerskap på å bli komfortabel med å kle opp kula.

Det frister ofte å bare vagge inn i nærmeste mammaklesbutikk og be om et eller annet i størrelse telt, som Komikerfrue sa så fint. Men nå som jeg vet at dette er aller siste gangen jeg bærer en babykul, har jeg bestemt meg for å ikke gjemme meg bort i sort, stretchy bomullsplagg hver bidige dag. Det er ikke slik jeg kler meg til vanlig, så hvorfor gjøre garderoben superdøll nå som jeg har all grunn til å brife med nye kurver?

Jeg kommer kanskje ikke helt unna stretchen, men kulen skal bli gjort stas på, kurvene skal feires, ikke gjemmes, og jeg vil føle at garderoben min fortsatt er min, og ikke tilhører en sortkledd ninja med ølmage.

Med dette målet i tankene, har jeg endevendt diverse motebutikker og brukt ukevis på å finne plagg som er komfortable for store mager, men fungerer like godt i svangerskapet som etterpå. Og siden jeg har brukt så mye krefter på det lille magemote-prosjektet mitt, vil jeg nå dele mine funn med andre kulemagedamer der ute. Nå beveger jeg meg inn på ukjent terrirorium, så bær over med meg. Moteblogging er IKKE min greie, og det med en viss ambvivalens og kleine frysninger jeg gjør dette, men hei ?det må være lov å ha det litt gøy også! 

Jeg har en haug med godsaker å dele med dere, men denne gangen er det cardigans vi snakker. 

For de som ikke vet det (inkludert meg før jeg googlet det) så er definisjonen på en cardigan denne:

Et strikket plagg, som en genser eller en jakke, med åpen front.Og det er nettopp åpen front som er magien for store mager. Her er det null begrensninger på størrelse og form (noe jeg vil sette pris på, jeg som gror gigamager) så disse deilige plaggene kan brukes helt frem til siste stund. Og det beste er: du trenger ikke å sette en fot innafor en mammaklesbutikk. Disse finner du i helt vanlige klesbutikker. 

Mine to favoritter er: denne, enkle men fine saken fra Gina Tricot

Hanna Knitted Coat
Og denne artige saken fra Floyd:
Begge kan brukes med og uten belte, og er varme og gode på kalde dager. 

Det som er så genialt ved å være gravid akkurat NU, er det at så mange av denne vinterens trender er skikkelig kulemagevennlige! Vi snakker cardigans, høye skjørt med strikk i livet, tights med ekstra stretch på hoftene, lange topper og skjorter osv. 
Så om du synes mammaklær er kjipt å bruke cash på, så er det ingen grunn til å gjemme deg borte i joggetøy og føle deg ufresh i vinter, min venn. Gjør stas på deg selv! Vær stolt! 
Flere tips med gravidvennlige moteplagg kommer.
...om dere ikke legger ned veto etter dette innlegget da? 
Og sånn for dere som ikke har kulemage, eller overhodet ikke er interessert i mote har jeg en trøstebonus -her er litt behind the scenes-fails fra fotoshooten.
I give you, Jona -the failed fashion model:

Min personlige favoritt er det intense zombie-trynet på bilde nummer fire. -Så hot at jeg besvimer....
God helg! 
PS: hvis det var noen tvil: dette innlegget er IKKE sponset!

Preggo Outfit


Nå begynner magen å bli såpass stor at jeg føler meg litt som et vandrende telt.  Det er ikke noe gøy å gå rundt å føle at man ser ut som Barbapappa.
Derfor er det viktig for meg å ha noen gode plagg, enten det er gravideklær eller ikke, som sitter fint på kulemagen. Denne mammakåpen fra H&M er min nye bestevenn! 
Bruker den så og si hver dag, da den funker fint til alle anledninger.


Pannebåndet som jeg strikket blir flittig brukt. Eneste som er litt irriterende med det, er at det har videt seg ut etter at ungene lekte med det, så det av og til detter ned i øynene på meg. Ser lite smart ut da...

Nå får vi straks frokost-gjester, så det er vel på tide å hive litt bacon i stekepanna...
Har dere mye julete-planer for helgen da?

Ønsker dere en knall-lørdag, så snakkes vi litt senere!
Jona

"A Perfect Mom" in Vogue


Fant denne editorial'en av Miles Aldridge i Italienske Vogue. Syns den var utrolig vittig..og litt ekkel.
Elsker hvordan bildene er redigerte i femtitalls-stil da.
Men hvis det er sånn den perfekte mor ser ut, kan dere stryke meg av lista. 

I found this editorial by Miles Aldridge in Italian Vogue, and I found it hilarious, and a bit freaky. The lovely fifties editing is great though!

If this is what a perfect mom is, - you can count me out...


She's got balls though. 


Auf wiedersehen,

Jona

@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere