hits

Food

Hjemmelaget Lavkarbopizza med Chorizo

Denne herligheten laget jeg for første gang i går og den gikk rett til topps på lavkarbo-middagslista vår! En pizza med hjemmelaget, tynn bunn med bla. chorizo (spansk pølse) og masse digg som topping. Frem til nå har jeg egentlig bare laget lavkarbopizza med lavkarbo-brødmix som bunn, fordi jeg aldri helt har fått til å lage pizzabunnen selv. Men denne gangen lyktes det endelig, og dæven, den var god! 

Du trenger:
(til en pizza for to voksne ca 40cm diameter)

Bunn:
2 egg
2ss revet ost
2 ts psyllium husk eller fibehusk
5 ss kikertmel
3 ss mandelmel
2 ss kli
2 ts tørket oregano
1 ts tørket rosmarin
1 ts salt
1ss olje
2ss rømme/kesam
1ts bakepulver


Saus:
1dl hakkede tomater fra boks

1ts tomatpure 
1dl vann
1/2 ts salt
2ts oregano
1ts rosmarin
1-2 finhakkede hvitløksfedd

Topping:
Revet ost 
Chorizo
paprika


Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene til pizzabunnen i en bolle og mix med stavmixer til det blir en glatt, tykk røre. Hvis deigen virker altfor tørr, så kan du spe på med 1ss rømme eller 1 ss olje.

2. La deigen stå og svelle litt i skålen mens du blander sausen og kutter opp topping.
Vi brukte chorizopølse, marinerte svinestrimler, gul paprika og mozarella som topping.

3. Kle en stekeplate med bakepapir, og ha pizzadeigen på bakepapiret. Ha et stort ark plastfolie over deigen og kvjevle den forsiktig til den blir så tynn som på en italiensk pizza, ca 40cm i diameter. Ta av folien, pensle med litt smeltet smør eller olje for å gjøre den ekstra sprø og forstek i ca 10 min på 180 grader. (Følg med på bunnen, den skal ikke bli veldig brun enda.)


4. Ta pizzabunnen ut og ha på saus, ost og topping. Dryss litt oregano over. Stek i ca 10 minutter på 180 grader.

Voila! Nyt!
Ingrediensene finnes på helsekost eller dagligvare med stort utvalg. Evt. kan man handle på nettisder som f.eks funksjonell mat. Kikertmel (også kalt garbanzo <-her hos iherb) er laget av tørkede kikerter, og finnes også på innvandrerbutikker og delikatessehandel. Jeg har funnet kikertmel hos en tyrkisk matvarebutikk her i Berlin.


Så hvorfor ikke slå til med pizza midt i uka? 
Pizza er min favoritt kosemat, men jeg får desverre veldig fort vondt i magen av hvetemel. 
Men denne oppskriften er jo melfri, så j eg kommer til å lage denne igjen og igjen. Skulle ønske vi hadde rester! 

Hva lager dere når dere får lyst på noe ekstra digg midt i uka? 
Tilhører pizza og slikt kun helgen?

Planer i vasken & små gleder i magen


Ja dere ser kanskje på overskriften her at jeg er litt skuffet... Denne søndagen skulle jo bli så fin. Vi hadde planer faktisk. Barna skulle få oppleve en konsert, og vi skulle ha en fin familiedag sammen med gode venner. Kulturen i Berlin skulle oppleves!

Vel, det ble litt forandringer i planen, da stakkars Storesøster ligger i sengen helt utslått med skyhøy feber (vi turte ikke mer da den var over 40 og kjørte på med masse medisiner) og klager over hodepine og halsvondt. Lillesøster er heldigvis i ok form og går rundt her med ukulelen og synger, men hun høres ut som en gammel kjederøykende mann når hun hoster, og det er vel ikke akkurat det man kaller et bra tegn. -Happy Sunday folkens! hoho! 

Trenger ingen konsert vi vel, når vi har en musiker hjemme i stua...
Heldigvis bryr ikke Lillsøster seg om forandringer i planene og er fornøyd med en treretters lunsj hjemmeSmå gleder! Blodappelsin, rugsprø med philadelphia, sukkerfritt syltetøy og eple. 4-korns riskake med ost og paprika, Lavkarbomuffins med sjokolade og kaffe. Trenger ikke noen søndagsbrunch på café da vel! ....
Og heldigvis så er jeg som et barn når det kommer til mat, og gleder meg hemningsløst over en improvisert hjemmemekka lunsj og kaffe. Plutselig er de avlyste planene glemt, og jeg er bare så takknemmelig for kaffe og dens genrelle eksistens på jord, (ok, og så barna, mannen osv) at jeg sitter her og smiler fordi livet er godt, uansett om barna blir syke av og til, og vi går glipp av artige ting. Det kommer flere dager, heldigvis og det er jeg takknemmelig for!

I dag er jeg forresten 37 uker på vei, (i følge 40+0 tellemåten her i Tyskland) så fra og med i dag er jordmoren vår on call for oss tjuefire timer i døgnet! Lillebror får lov til å komme nå, men det er nok best at han venter en uke eller to, så han rekker å bli heeelt ferdigbakt, og søstrene hans rekker å bli friske.

Selv føler jeg meg rimelig ferdigbakt, for å si det slik, (bare vent og se 37ukers bildene i morgen..) men jeg gir det et par uker til...
Nå får jeg hive meg rundt og gå   vagge meg en liten søndagstur før det blir vaktskifte og det er min tur å være sykesøster igjen.
Har dere planer for denne søndagen eller? 

Kyllingsalat med smak av Mexico

I går improviserte jeg en kjapp og god kyllingsalat som mannen og jeg koste oss med til kvelds. Jeg er blodfan av taco og alt som kan ligne på taco, så denne falt virkelig i smak! Dessuten så klarte jeg endelig å lage lavkarbo tortillachips -heavenly! (Oppskrift på dem kommer senere.)Du trenger: (til to voksne)
-2 kyllingfileter i biter
-Krydder: 2ts spisskumin, 1/2ts chili, 1ts hvitløkspulver, 1ts løkpulver, 2ts paprikapulver, en klype salt og evt 1ts koreanderpulver.
-to store never salat
-en tomat i terninger
- en halv paprika i terninger
-litt mais 
-1avocado 
-lime
evt litt fersk koreander

+Rømme og salsa 


Slik gjør du:

1. Skyll salaten og kutt opp grønnsakene. Dander på tallerkener. Spar 1-2ss hakkede tomater til guacamolen
2. Mos avocado med gaffel, finhakk en liten neve koreander og rør inn i avocadomosen sammen med 1-2ss hakkede tomater og noen dråper lime. -voila! Guacamole!
3. Bland sammen krydderet til kyllingen i en liten skål. Stek kyllingbitene i olje eller smør til de er blitt brunet, og strø så over krydderet. Ha en halv dl vann og 3ss salsa over kyllingen og rør rundt. Ha kyllingen på tallerkenen sammen med salaten. Salsa, rømme og guacamole over + litt tortillachips.

Nyt!

Er dere like glade i taco som det vi er? 
Del gjerne hvis dere har noen egne vrier på taco-oppskrifter! 
God helg til alle!

Love Potion Smoothie

God morgen!
Er det mange av dere som har planer om å bli sunnere ila. det nye året?
Her kommer hvertfall en superenkel oppskrift på en sunn og deilig smothie. 
__

Here is a super simlpe and healthy smoothie recipe for you guys.
 
Denne smoothien er søt og frisk, og passer spesielt godt til dem som spiser lavkarbo.
__
This smoothie is sweet and fresh, and is suitable for a low carb diet.

 
Slik gjør du:
-Kjør alle ingrediensene i mikseren til det blir en jevn smoothie.
Ferdig! Enklere blir det ikke :) 
Jeg brukte steviadråper med vaniljesmak. Men det går fint an å bruke vanlig stevia eller 2 ts sukrinmelis og en knivsodd vaniljefrø i stedenfor.
Smoothien kan også helles i former, fryses og spises som ispinner!
_____
Here is what you do: chuck all ingredients in the mixer and voila! Can't get much simpler than that!
I used stevia fluid with vanilla-taste, but  can be replaced it with 2 teaspoons powdered erythritol (Sukrinmelis) and a pinch of vanilla.
You can also try freezing the smoothie and eating it as icecream on a stick!Ha en fin dag!
__
Wish you all a great day!

Lavkarbo Middagstips: Cobb Salat

Jeg vet ikke med dere, men jeg kunne spist salat hver eneste dag. -så lenge den er like herlig og mettende som denne her.

Dette er en av mine yndlings-salater. Et skikkelig måltid med masse proteiner fra kjøtt og egg, og bra fett fra avocado. Vi spiste dette til middag i går, og jeg ble stappmett av en porsjon!
 Jeg laget en slags cocktaildressing denne gangen, men man kan også gjøre det enkelt og bare ha litt rømme til salaten. Cobb Salat 
(Nok til 3-4 voksne)
Salat:

Romanosalat eller isberg
2 kyllingbryst, kuttet og stekt
 (jeg stekte kyllingen i smør med rosmarin, salt, pepper og et hvitløksfedd)
100gr bacon, stekt
1 avokado, kuttet i skiver
2 tomater, kuttet i skiver
1/2 rødløk i tynne skiver
1/2 paprika i små biter
4 hardkokte egg i skiver

 Cocktail dressing:
100gr creme fraiche
150gram majones
1ts sennep
1ts soyasaus
2ts søt chilisaus
2ts tomatpuré

Slik gjør du: 

1. Kutt opp ingrediensene til salaten og bland i en bolle. Sett eggene på koking. (10 min)
2. Kutt opp kyllingen og krydre den. Stek på sterk varme i 2-min på hver side, skru ned varmen til det lav- middels, og stek i 4-5minutter til.
3. Stek bacon i en tørr panne til den blir sprø. (Tips: legg baconen på kjøkkenpapir når du tar den fra panna. slik blir den enda sprøere)
4. Lag dressingen ved å blande sennep, soyasaus, chilisaus, tomatpuré først i en bolle, og så røre inn creme fraiche og majones til slutt.
5. del opp eggene
6. Ha salaten på tallerknene, og fordel kylling, bacon og egg over. 
7. server med dressing, pluss salt og pepper
Nyt!

Tips: lag litt ekstra mye salat, så har du lunsj til dagen etter! Det gjorde jeg ; )

Ha en toppen tirsdag videre!


PS: ikke glem å legge igjen en link her hvis du vil bli med i trekningen om at jeg skal anbefale din blogg.Lavkarbo Vanilje-fudge ~Oppskrift~

Heisann! Lørdagsgodisen i dag: Lavkarbo Vaniljefudge med sjokoladetrekk. Beste jeg har smakt på lenge!  Oppskriften kan varieres, og man kan ha f.eks peanøtter eller mandler i fudgen for litt ekstra crunch.
Årets nyttårskonfekt?

Denne oppskriften er stor, og kan gjerne halveres om du føler for å ta en "testrunde" før du kjører på med stor oppskrift. Jeg kommer garantert til å lage stor oppskrift neste gang, for disse forsvinner raskt! De må koke lenge, men det er så verdt det, og man må ikke røre særlig mye i gryta. Med peanøtter i fudgen smaker det farlig likt snickers!

 Vaniljefudge med sjokoladetrekk:

4dl fløte
200gram smør (helst usaltet)
3ss sukrinmelis
4 dråper stevia med vaniljesmak *
1ts vaniljepulver eller frøene fra en stk vaniljestang
200g Mørk sjokolade (minst 70%) til trekket

* stevia kan droppes, men bruk da minst 4ss sukrin og 2ts vaniljepulver

Slik gjør du:

1. Bruk en teflon kjele (vanlig kjele gjør at det lett svir seg!) og kok opp smør, fløte, sukrinmelis, stevia og vanilje på middels varme. 
2. Skru ned varmen og la det småkoke (viktig! småputre) i 45-60 minutter og rør av og til. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg, og det vil vi ikke ha noe av.
3. Etterhvert når det nærmer seg slutten på koketiden, vil massen få en lysebrun farge og bli litt tykkere. Ta litt på en skje for å sjekke om den er ferdig. Hvis den stivner i kantene så er den klar. (Jeg kokte min fudge i 55minutter)
4. Når fudgemassen er klar, skru av kokeplaten og la den avkjøles litt i kjelen i ca 10 min før du heller den i en bakepapirkledd paiform eller brødform. Hvis du vil ha nøtter i fudgen, strør du disse over nå.
5. La massen stivne i kjøleskapet i 2 timer. (Utålmodige slengte den i frysen i 45min..)
6.Ta ut og skjær fudgen i munnbitstore firkanter
7.Smelt sjokoladen i vannbad, legg fudgebitene på en gaffel og dypp i sjokoladen. Ha bitene i en boks med bakepapir som underlag. Frys i 30 minutter.
Serveres med fordel rett fra frysen!
8. nyt!

Oppskriften er inspirert av denne.

Jeg har nettopp kost meg med noen biter til kaffen. Lavkarbogodis er så genialt!


Det ble en altfor sen morgen på meg i dag, men er takknemmelig for at mannen lar meg få sove ut av og til. <3   Nå skal jeg komme meg ut av pysjen og kle meg så jeg kan ha med L (3,5år) ut og leke. 

Ha en nydelig lørdag!

Jona

Lavkarbo Riskrem ~Oppskrift~

Hei hei fra sofakroken. Her sitter jeg og koser meg med en skål lavkarbo riskrem.
En lavkarbo jukse-riskrem for dem som vil kose seg uten å få i seg for mye karbo.
Denne "riskremen" er såpass mettende at en liten porsjon holder i massevis for meg.

 Lavkarbo Riskrem 

(Nok til to porsjoner)
2dl pisket krem
200g cottage cheese
en halv vaniljestang (skrap ut frøene)
3-4 dråper vaniljestevia (evt 2ts sukrin)
Mandelessens om ønsket
En liten håndfull hakkede valnøtter/mandler

Pisk kremen stiv sammen med søtning og vaniljefrø.
Rør inn cottage cheese med en skje.
Smak til med mandelessens om ønsket.
Strø over hakkede mandler eller valnøtter.
nyt!

Det går forresten an å lage rød saus av fun light bringebær og fiberhusk! 

Hva gjør dere i kveld da? Jeg har vært på akupunktur, gått tur i byen, spilt dukketeater med jentene før leggetid, og nå skal jeg bare late meg på sofaen fram til jeg må trille over i senga. Mannen er på basketballkamp, så da er det fritt fram for jentete julefilmer som The Holiday.

Romjulstiden er så god.
...og januar blir hard merker jeg.

Ha en fin kveld! 

Jona

Lavkarbomiddag: Egg & Bacon QuicheHei hei fra sofaen.
Her sitter jeg og dytter i meg sjokolade cookies.  Selv om jeg ble stappmett av middagen, så ble bare søtsuget for villt her, så da måtte jeg rett og slett hive en dobbelt oppskrift lavkarbo cookies i ovnen.

I dag klekket jeg ut en ny oppskrift. Hadde så lyst på pai, så da ble det en lavkarboversjon.   Vanlig Quiche har jo en bunn laget på mel, så den droppet jeg. Men ved å tilsette 2ts kokosmel i eggeblandingen, får man en quiche som er ganske "fast i fisken" til tross for manglende bunn. Og så er den "very yummy" -I følge mannen i huset.

 Egg & Bacon Quiche 

Du trenger:

4 egg
1 1/2dl fløte
1dl helmelk
2ss philadelphia naturell (kan sløyfes)
150gram revet gulost
50 gram revet parmesan
100gram bacon
100gram kokt (gjerne røkt) skinke
100gram brokkoli
2ts kokosmel
1/4ts salt
1/4 ts malt sort pepper
1ts oregano

Slik gjør du:

1.Sett ovnen på 200 grader
2.Smøre paiformen med litt smør
3. Stek baconen til den får litt farge. Den skal helst ikke bli helt tørr og sprø. Kuttes i biter.

4. Visp sammen philadelphia, egg, kokosmel fløte og melk i en bolle og bland inn krydderet
5. Rør inn 100gram av gulosten og 50 gram parmesan. (spar ca 50g gulost til å ha på toppen)
6. Kutt opp kokt skinke og brokkoli (i små buketter) og ha i blandingen sammen med bacon (spar gjerne litt bacon til å strø på toppen)
7. Strø over resten av gulosten og baconen. 

8. Stek midt i ovnen i 30-40 minutter.

Serveres sammen med salat. 


Nyt! 

Julekonserten i barnehagen var forresten helt nydelig! Storesøster sang høyt hele tiden og koste seg med fremvisning. Og lillesøster SKULLE være med hun også, selv om det strengt tatt ikke var hennes avdeling som hadde fremvisning... Det var nesten så hun stjal hele showet, for hun stod midt på gulvet med hendene i været og danset med verdens største smil om munnen. *smelt* 

Men så var de helt fullstendig ferdige etterpå da. Hylekor før leggetid, for å si det sånn...
Opp og ned. Sånn er det!

Nå blir det sofakos og bloggsurfing på meg. 
Er det noen som har oppdaget nye fine blogger i det siste? Legg gjerne igjen en link!
Fortsatt fin ondsagskveld til dere!


Jona

Lavkarbopizza med Brødmix-bunn

God kveld! Hoho, her det skikkelig fredagsstemning...
Er det bare oss som syns det er et MUST med pizza på fredager?
Vet det er mange som spiser taco på fredager, men her i heimen er pizzaen skikkelig viktig for fredagsfølelsen og full avslapning. 
En tradisjon som jeg har tatt med meg fra min egen oppvekst: -det blir ikke helg uten hjemmelaget pizza! 
Hva spiser dere i helgene?

Denne laget jeg i kveld og den var mer enn godkjent av mannen i huset som er en skikkelig pizzaelsker.


Det har tatt meg en god del prøving og feiling før jeg klarte å klekke ut en lavkarbo-oppskrift som jeg kan med hånden på hjertet si smaker like godt som "vanlig" hjemmelaget pizza, MEN nå har jeg funnet den!


Trikset var å bruke brød-bakemiks til bunnen... Jeg bruker denne lavkarbo grovbrød-bakemiksen fra Mittel Zum Leben. Den inneholder ca 4g karber pr 100gr. Desverre så tror jeg ikke den er å få kjøpt i Norge.
MEN, det finnes et hav av bakemikser på det norske markedet, og jeg har ikke smakt alle, men denne her ble varmt anbefalt av Ingrid:

Så dere kan jo teste ut med denne som grov pizzabunn!

Her kommer min hjemmelagede pizzaoppskrift.


LAVKARBOPIZZA

Du trenger:
Lavkarbo brødbakemix
150gr stekt kjøttdeig
200gram revet ost
Oppkuttede grønnsaker til topping
(vi brukte sjampingjonger før steking og tomater og ruccola til etter steking)
litt parmesan til å ha over til slutt

Saus: 
3dl tomatsaus på boks (uten krydder)
2 SS tomatpure
2fedd revet /presset hvitløk
2ts Oregano
2ts Rosmarin
1ts timian
evt 1/2ts chilipulver hvis du liker sausen litt sterk som vi gjør
en klype salt

Slik gjør du:
Lag deigen slik det står beskrevet på pakken, og kjevle eller dytt den flat på et stekebrett.
(Min brødmix var såpass stor at jeg hadde nok til to brett.)
Hvis det står at deigen må heves, ville jeg latt den heves i hvertfall halvparten av den tiden som står på pakken. Møllerens skal visst ikke heves så den kan stekes med en g ang!
Forstek i 10 min på den temp. som står på pakken.


Kombiner alle saus-ingrediensene i en bolle og fordel sausen på den ferdig-forstekte pizzabunnen. 


Ha på ost, kjøttdeig og topping.
Stek i ca 7-10 min på den varmen som står på brødmixpakken.


Når pizzaen er ferdig stekt og hele huset lukter fredag, kan du ha på litt tomatskiver, ruccola og parmesan om ønskelig. Vi synes hvertfall det smaker helt himmelsk!


Nå skal jeg slappe av litt, og ender sikkert med å spise opp hele boksen med ingfær-fudge som jeg laget i dag. Hva gjør dere der hjemme i Norge i kveld? Er det Norske talenter eller?

Fortsatt fin fredagskveld til dere! 

Jona 

Fotografen Jona

Neida. 
Jeg er langt ifra noen fotograf. Men litt artig er det jo når folk sier ifra om at de liker bildene mine og jeg får litt igjen for jobben. 
Akkurat nå ligger to av mine bilder på hjemmesiden til Oma Marnies. Jeg fikk en mail fra sjefen som likte bildene mine, ville ha tillatelse til å bruke dem og spurte om vi kunne gjøre en deal. Artig artig!  


Mat er et av mine favorittmotiv. Spesielt når fotoshooten innebærer at jeg får lov å spise maten etterpå haha! 

Speaking of... nå er et lunsjtid og jeg er skrubbsulten. Blir Cafélunsj i dag!

Bis bald! 

Jona

Oppskrift: Grønsaksgrateng

God morgen!
Det var noen på fb som ba om denne oppskriften, så værsågo ;)

Grønnsaksgrateng


Du trenger: 
4dl fløte
En halv brokkoli
en halv squash
4 hvitløksfedd
150gr revet ost
salt & pepper

Slik gjør du:
forvarm ovnen på 170grader

1.Hell fløten i en ildfast form. 
2.Kutt opp brokkolien i små biter og ha i formen
3.Bruk grovt rivejern for å rive opp squashen og bland med brokkoli og fløten. Det er viktig at grønnsakene er dekket av fløten.
4. Strø finhakket/finrevet hvitløk over og rør litt rundt
5. ha på litt salt og pepper
6. ha på osten over og stek midt i ovnen i 20 min.

Jeg serverte dette sammen med stekt kyllingfilet som var marinert i olivenolje, rosmarin, timian, litt chili, hvitløkspulver, spisskummin og bittelitt koriander. Hadde også et par halve hvitløksfedd i pannen med kyllingen mot slutten av steketiden.

Velbekomme!

Nå må jeg hive meg rundt her. Om to timer får jeg nemlig en vaskehjelp på besøk... Jepp, jeg er såpass bortskjemt. En gang i uken er det noen andre som skrubber gulv her i huset. Merker det hjelper VELDIG nå som jeg begynner å bli rimelig rund i kantene og nesten høygravid.

Men, noen må jo rydde alt før det kan vaskes. Og noen er meg.

Kommer innom igjen senere! 

Jona

Desemberfrokost og Snø i Berlin

God morgen og HEI Desember. Vi har fått SNØ i dag! Akkurat som bestilt jo!


Okay, den ligger ikke på bakken, men smelter, og snøfnuggene er pittesmå, så det er såvidt man kan se dem, men likevel: DET SNØR på 1.desember i Berlin! :) 

Frokosten er akkurat fortært, første luke i adventskalenderen til jentene er åpnet, og jeg sitter her og er litt misunnelig på de små. Jeg har jo ikke fått noen kalender...

De har fått en bok-kalender med en liten bok i hver luke. Kjempekoselig, så har vi godnatta historie for hver dag i desember.
I går kveld bakte jeg denne jule-krydderkaken (lavkarbo) og den ble faktisk vellykket. Det er ofte nye lavkarbo-oppskrifter går rett vest når jeg lager dem for første gang, men denne ble god! Oppskriften fant jeg her. 

Kjempedeilig med litt smør på og et glass melk til. Den smakte skikkelig jul og det liker vi!
Nå er det ikke lenge til vi drar på årets første julefest. 
Jeg er spent på om nissen kommer....
Adventspynt og Pizzakos

Endelig helg! 
I dag, dagen før 1.desember klarte jeg endelig å få hevet meg rundt og pyntet leiligheten litt. Tida gikk sinnsykt fort, og før jeg ante det, så måtte jentene bli hentet fra barnehagen. 
Vi er ikke hundre prosent ferdige enda da, så jeg viser dere resten i morgen.
Men her er hvertfall en liten sniktitt på det vi har fått ordna i dag:
Og så ble det ordentlig fredagskos med pizza på oss i kveld. Hjemmelaget lavkarbo-pizza faktisk. Det var lenge siden vi har hatt en sånn pizzakveld nå, så det var ekstra deilig!

Nå gjenstår det å få eldste dattera i seng.  Hun skulle absolutt ha på knallgul neglelakk før hun la seg, så vi ble sittende og vente på at den skulle tørke. Måtte visst være fin til jule-fest i morgen. Lille dokka.
Så nå skal jeg ta meg en liten pust i bakken før det blir julekrydderkake-baking. 
Ønsker dere en fin fredagskveld !Cesar Salad

God torsdagskveld! 
Her er formen endelig blitt en smule bedre.
Utnyttet såklart sjangsen til å lage mat. Haha, det er første prioritet når jeg har tid og energi til overs:  MAT!

Kveldens middag ble verdens mest spiste salat, og en personlig favoritt: 
Cæsar Salat med kylling.
En utrolig enkel og god salat. Det eneste som er litt tricky, er dressingen siden den har mange ingredienser og det er fort å glemme noe. Men klarer jeg det så klarer dere det også! :)


Cæsar salat 
(To porsjoner)

Du trenger: 
To mellomstore kyllingfileter
Romanosalat
Parmesanost
krutonger
2 hvitløksfedd
Rosmarin
Timian
olje til steking

Dressing:
1 eggeplomme
en klype salt
1/2ts grovkvernet pepper
2 Ansjosfileter 
3 store hvitløksfedd -presset/finhakket
1dl olivenolje
3ss saft fra sitron
1ts Worcestershire sauce
2 ss dijon sennep
2 ts rødvinseddik (går greit med hvitvins også)
1/2dl finrevet parmesan

Slik gjør du:
1.Rens og kutt opp romanosalaten og ha den i en stor bolle.


2.Lag evt hjemmelagede krutonger av tørt brød (jeg laget dem av lavkarbobrød) som kuttes i terninger og stekes i litt olivenolje i en middels varm panne, sammen med litt grovhakket hvitløk. Strø over litt salt og oregano. Legg krutongene på kjøkkenpapir og la dem stå der slik at overflødig olje blir sugd opp.

3. Kutt kyllingen i munnfull-store biter. Ha olivenolje i pannen. Kyllingen brunes kjapt på begge sider på høy varme. Skru ned varmen til lav/middels og strø over to grovhakkede hvitløksfedd, litt salt og pepper, rosmarin og timian, og la det steke i ca 5-7 minutter på lav varme.

4. Ha alle ingrediensene til dressingen i en foodprocessor (eller bruk stavmikser) miks i 30 sekunder.   

5. Ha den ferdigstekte kyllingen over på et fat slik at den blir litt avkjølt.

6. Hell halvparten av dressingen over salaten i bollen og vend salaten slik at dressigen blir godt fordelt. Ha på resten av dressingen hvis du ikke syns det blir nok. Del salaten på to tallerkner.

7. Ha på kylling, krutonger og riv litt ekstra parmesan over den ferdige salaten!

Nyt!
Vi fikk faktisk handlet adventskrans og hentet julepynten opp av kjelleren i dag også, så i morgen blir det ekstrem jule-forvandling her i hjemmet. 
Men nå skal jeg bare slappe av i sofakroken med hjemmelaget Mocca is. Oh yes, den oppskriften må jeg dele med dere en dag -nam!

Ha en fin torsdagskveld videre!

Goodbye-Lunch

Da var avskjedslunsjen med godjentene mine overstått. Som dere ser, så overdrev jeg litt med matmengden, som vanlig. Hehe, heller for mye enn for lite! Lunsjen bestod av blandt annet:

 eggerøre, laks, brød (både lavkarbo og vanlig), kjøttpålegg, oster, frukt og bær.


Og så selvfølgelig kaffe til kaffekjerringene!

Det var kjempeherlig å spise god mat sammen med gode venninner +barn. Jeg slapper skikkelig av når jeg er i godt selskap med deilig mat. Det er jo noe av det beste som finnes!

Lavkarbo-brødet ble jo faktisk vellykket -hurra! Det skal jeg bake oftere. Det smakte jo akkurat som vanlig grovbrød. Kjempegodt med eggerøre og laks til.

Jeg kommer til å savne venninnene mine utrolig mye. Det har vært så godt å få litt kvalitetstid sammen med dem, -uten å trenge å tenke på å sette behovene til mine små prinsesser først. Jeg trodde det kom til å bli MYE værre å være uten ungene i en uke. Misforstå meg rett, jeg har hatt mine øyeblikk hvor jeg har hatt ganske så vondt i mammahjertet for å si det slik, men alt i alt så har dette vært en fantastisk hyggelig uke som jeg kommer til å leve lenge på!

Tusen takk for en fin uke jenter. <3
Nå skal jeg bare slappe av og ha litt kaffe og kake med morsan og farsan (jeg fant plutselig på å bake cupcakes etter jentene dro hjem fra lunsjen...ADHD -meg?) før jeg hopper på flyet tilbake til mine kjære i Berlin!

Vi blogges ;)

Jona

Gulasch soup Recipe

For english: scroll down.

Yndlingssuppa for tiden! 
Vi hadde den til middag i går og gleder meg til å spise opp resten i dag.
En skikkelig vintermiddag som smaker enda bedre dagen etter.

Den tar litt tid å lage, men det er SÅ verdt det. 
En kan også lage dobbel oppskrift og fryse ned en ekstra middag.

Du trenger:

500gr høyrygg av okse eller samme mengde svinekjøtt i små terninger.

150gr bacon i biter
2 løk finkuttet
4 hvitløksfedd hakket
50gr smør til steking
2 paprikaer i biter
2 buljongterninger blandet med 1liter varmt vann
3spiseskjeer tomatpuré
2 store hakkede tomater 
4ts paprikapulver
2ts oregano
2ts spisskummin
1ts cayennepepper
2ts timian
3 laurbærblader
en liten håndfull hakkede persilleblader
salt og pepper etter smak
Creme Fraiche
Brød eller kokte poteter til å servere ved siden av


Slik gjør du:

1. smelt smøret i en stor kaserolle (denne skal romme hele suppa, så bruk en stor en!)

2. Brun kjøtt og bacon. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, kun brunes på utsiden.
3. Ta ut kjøttet og ha løk og hvitløk kaserollen. Brun dette på lav varme i ca 10min.
4. Ha kjøttet i kaserollen igjen og bland med løken, strø paprikapulver, oregano, spisskumin, cayennepepper og timian over.
5. Rør inn tomatpuréen, de hakkede tomatene og litt av buljongvannet, kok opp mens du rører.
6. Rør inn resten av buljongvannet, og ha i laurbærbladene. Sett på lokk og la småkoke på lav varme i ca 1 1/2 time. 
7. Ha paprikabitene og persille oppi suppen de siste 10 minuttene av koketiden og smak til med salt og pepper.
8. Serveres med litt creme fraiche og poteter eller brød.

Nyt!


My favorite soup these days! 
I made this last night and can't wait to have the left overs today.
Such a  comforting winter dinner that tastes even better the day after.
It will take you some time to prepare, but once it's in the pot it takes care of itself, and in the end it's SO worth the work.

You'll need:
(for 4 people)
500gr stewing steak cut into bitesize dices. (I find smaller pieces soak up more taste)
150gr diced bacon
2 large onions finely chopped
4 cloves carlic finely chopped
50gr butter for frying
2 bell peppers diced
1 liter beef stock
3 tablespoons tomato puré
2 large tomatoes diced
4 ts sweet paprika powder
2 ts oregano
2 ts spisskumin 
1ts cayennepepper
2 ts timian
3 bay leaves
small handful chopped flat leaf  parsley
Salt and pepper to taste
Creme fraiche for topping
Bread or potatoes on the side

Directions: 

1. Melt the butter in a large stewpot
2. Add the bacon and beef in small portions and brown quickly. The meat should not be cooked through.
3. Remove meat and add onions and garlic. Saute at a low heat until they become soft and brown. (About 10mins or so)
4. Return the meat into the stewpot, mix it with the onions and sprinkle all the spices (except for the parsley) over.
5. Stir in the tomato puré and chopped tomatoes, add a little beefstock and bring to a boil.
6. Add the rest of the stock and the bay leaves. Reduce the heat to low. Cover and cook for about 1,5hour. 
7. Add the bell peppers and parsley when there are about 10 minutes left of the cooking time.
8. Add salt & pepper to taste and serve with creme fraiche and potatoes or bread.

Hope you enjoy!Auf wiedersehen!

Jona
@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere