hits

november 2012

Adventspynt og Pizzakos

Endelig helg! 
I dag, dagen før 1.desember klarte jeg endelig å få hevet meg rundt og pyntet leiligheten litt. Tida gikk sinnsykt fort, og før jeg ante det, så måtte jentene bli hentet fra barnehagen. 
Vi er ikke hundre prosent ferdige enda da, så jeg viser dere resten i morgen.
Men her er hvertfall en liten sniktitt på det vi har fått ordna i dag:
Og så ble det ordentlig fredagskos med pizza på oss i kveld. Hjemmelaget lavkarbo-pizza faktisk. Det var lenge siden vi har hatt en sånn pizzakveld nå, så det var ekstra deilig!

Nå gjenstår det å få eldste dattera i seng.  Hun skulle absolutt ha på knallgul neglelakk før hun la seg, så vi ble sittende og vente på at den skulle tørke. Måtte visst være fin til jule-fest i morgen. Lille dokka.
Så nå skal jeg ta meg en liten pust i bakken før det blir julekrydderkake-baking. 
Ønsker dere en fin fredagskveld !Roses in The Morning

FOTOFREDAG

for english: scroll down


Holdt nesten på å glemme at det er fredag, -som betyr at jeg skal legge ut et nytt fotografi.

Tok dette bildet av en rose i vinduet mens jeg satt og spiste frokost for ikke så lenge siden. 
Liker hvordan fargene av både rosen og det blå morgenlyset passer sammen akkurat som om det hele var planlagt.
Bildene er ikke redigert -bortsett fra bloggadressen da. 
Er det flere der ute som har foto som hobby? Legg igjen en link -jeg vil se dine bilder!

Nyt fredagen. Snart helg!

Almost forgot -it's photo Friday! 
I took these while having breakfast some days ago. I like how the pink of the rose and the blue-ish light of the early morning come together like it was all planned. 
The photos are not edited, appart from the blog adress. I added that one -I admit it.
If any of you guys happen to be playing around with photography as well, -I would love to see your photos. So please leave a link in the comment field below. Enjoy your friday. Weekend is almost here!

The JAZZ train

God morgen!Priceless moments... Mine tre musikanter fortapt i et øyeblikks gledesrus. Kan love dere det ble krangling om instrumentene ca. to sekunder senere.

Men sånne øyeblikk er fine vet dere. <3Cesar Salad

God torsdagskveld! 
Her er formen endelig blitt en smule bedre.
Utnyttet såklart sjangsen til å lage mat. Haha, det er første prioritet når jeg har tid og energi til overs:  MAT!

Kveldens middag ble verdens mest spiste salat, og en personlig favoritt: 
Cæsar Salat med kylling.
En utrolig enkel og god salat. Det eneste som er litt tricky, er dressingen siden den har mange ingredienser og det er fort å glemme noe. Men klarer jeg det så klarer dere det også! :)


Cæsar salat 
(To porsjoner)

Du trenger: 
To mellomstore kyllingfileter
Romanosalat
Parmesanost
krutonger
2 hvitløksfedd
Rosmarin
Timian
olje til steking

Dressing:
1 eggeplomme
en klype salt
1/2ts grovkvernet pepper
2 Ansjosfileter 
3 store hvitløksfedd -presset/finhakket
1dl olivenolje
3ss saft fra sitron
1ts Worcestershire sauce
2 ss dijon sennep
2 ts rødvinseddik (går greit med hvitvins også)
1/2dl finrevet parmesan

Slik gjør du:
1.Rens og kutt opp romanosalaten og ha den i en stor bolle.


2.Lag evt hjemmelagede krutonger av tørt brød (jeg laget dem av lavkarbobrød) som kuttes i terninger og stekes i litt olivenolje i en middels varm panne, sammen med litt grovhakket hvitløk. Strø over litt salt og oregano. Legg krutongene på kjøkkenpapir og la dem stå der slik at overflødig olje blir sugd opp.

3. Kutt kyllingen i munnfull-store biter. Ha olivenolje i pannen. Kyllingen brunes kjapt på begge sider på høy varme. Skru ned varmen til lav/middels og strø over to grovhakkede hvitløksfedd, litt salt og pepper, rosmarin og timian, og la det steke i ca 5-7 minutter på lav varme.

4. Ha alle ingrediensene til dressingen i en foodprocessor (eller bruk stavmikser) miks i 30 sekunder.   

5. Ha den ferdigstekte kyllingen over på et fat slik at den blir litt avkjølt.

6. Hell halvparten av dressingen over salaten i bollen og vend salaten slik at dressigen blir godt fordelt. Ha på resten av dressingen hvis du ikke syns det blir nok. Del salaten på to tallerkner.

7. Ha på kylling, krutonger og riv litt ekstra parmesan over den ferdige salaten!

Nyt!
Vi fikk faktisk handlet adventskrans og hentet julepynten opp av kjelleren i dag også, så i morgen blir det ekstrem jule-forvandling her i hjemmet. 
Men nå skal jeg bare slappe av i sofakroken med hjemmelaget Mocca is. Oh yes, den oppskriften må jeg dele med dere en dag -nam!

Ha en fin torsdagskveld videre!

Juleverksted

Tja...Kanskje det blir jul i heimen likevel...?


Litt hjemmelaga stæsj blir det i allefall. Og det er vel selve lage-delen som er viktigst for ungene hvertfall. De er ikke så produkt-orientert som mammaen for å si det sånn. Veien er målet for dem.
Viser dere resultatet av julepynt mekking senere. Men først må jeg få unna noen ærend. Granbar og adventskrans må i hus! 

Peptalk fra Kosekroken

Første i advent er rett rundt hjørnet, og vi har ikke fått på plass adventskransen enda. Jeg har faktisk ikke klart å drasse meg ned i kjelleren for å hente julepynten i det hele tatt, så vi har ikke engang en liten nisse eller en kongle å skryte av som julepynt. 

Planen min (Planer er jeg god på. Gjennomføring er en annen ting) var å bruke denne uken til å kose meg med å få frem all julepynten, slik at alt er klart for helgen og første søndag i advent.
Vel, jeg klarte å pådra meg et magevirus av ebola-dimensjoner som har slått meg helt ut. Det har gått nesten en uke siden jeg kom hjem fra ferien min i Norge, og jeg føler jeg ikke har fått gjort en dritt for å si det pent.
Magesjauen har gått over, heldigvis, men energien min lar vente på seg. Etter dagesvis med omgangssyken og det som værre er, føler meg helt tappet for motivasjon og kunne liksom ikke brydd meg mindre om engler og nisser og sånt.
Hadde det bare vært meg og mannen så hadde jeg gitt blanke.... 

Men, vi har jo to små hjerter som gleder seg mer en mest til jul.

Og jeg vil jo gjøre førjulstiden deres like hyggelig og magisk som jeg husker den selv fra jeg var barn.

Så nå er det nok. Drit i om jeg har blodtrykket til en gammel dame og søvnbehovet til en nyfødt baby. Drit i at jeg syns så innmari synd på meg selv som har fått svangerskapskvalme -igjen, og har mistet appetitten. JUL skal det bli, og det med stil! 

Så fra og med i morgen, så blir det å hive meg rundt og forandre hjemmet vårt fra det kjedelige hverdagslige til et lite førjulseventyr.

Wish me luck. 

Things I can no longer do
The third trimester of this pregnancy is closing in on me, and I am starting to feel the effects of growing a human for the past 25 weeks on my body.  Today I confess to you: 

Things I can no longer do:


  • Sleep through the night. Three to five toilet trips have become a nightly ritual that also, if I might add: includes almost falling over stuffed animals and stepping on lego-bricks that my daughters so lovingly distribute evenly through the livingroom every evening, so I will find my way to the loo. 
  • Eat huge portions of food. (Really miss that)
  • Navigate the growing belly around the house without bumping into random objects such as bookshelves, open kitchen cabinet doors and my kid’s heads
  • Stand the sound of crying babies without buckling and making an involuntary sympathetic face.  I cringe at the slightest sound of discomfort from babies I have never even met before. Well, okay most people don’t exactly enjoy the sound of crying babies, but thanks to massive amounts of pregnant hormones, this has become like an ultimate form of torture for me.
  • Cook or eat anything without spilling substantial amounts of it on the belly.
  • Drink something really cold. This provokes an instant live acrobatic circus show in utero, which combined with a full bladder –may lead to disaster.
  • Bending down to put my socks on without moaning and swearing like an old overweight sailor/grandma. 
And on top of this lovely list of things I no longer can do, -I have also managed to contract nasty virus that seems to have eveporated my emergency energy stocks.
So even if I am no longer sick, I just can't seem to do anything but sleep. And certainly not glow. How do other pregnant ladies manage that anyway? No, I am in no way a glowing pregnant woman. I wanted to show you some cute preggo outfits today, but the camera was just not loving the sight of me today.
This was the best I could do:
Hint: it's heavily (horrendously) edited. It's not all bad though. I mean, in the end, it is me who gets to take all the credit for growing and birthing this new human. I just sometimes wish I could trade with my husband for just ONE day, so I could do all the things that I miss. Like jumping jacks, and rock climbing, and have some red wine and gin. 
...okay, I never did climb any rocks, or do jumping jacks.


Pregnant cant sleep. Pregnant pains. Pregnant glow


5 enkle Julekalendere

Flere som ikke har fått rumpa i gir og ordnet julekalender enda?


Kleshenger julekalender

Jeg er ikke den typen som hverken kan eller har tid til å sy en nydelig kalender med lommer osv, så jeg tenkte jeg skulle dele litt inspirasjon til enkle kalendere med dere:

5 enkle julekanlenderidéer:


Papirkrus Kalender
Juletre-kalenderKreativ måte å henge gavene på.
Sokkekalender!

Jeg syns den sokkekalenderen var en kjempesøt idé!


Og så over til noe annet:
Jeg har fått to nye foto-oppdrag som jeg har sagt ja til. Begge involverer vin/mat, og jeg gleder meg kjempemye til å utfordre foto-spiren i meg litt! 

Mitt siste foto-oppdrag kan dere lese om her. Det var faktisk de bildene som har landet meg disse to nye prosjektene. Artig!


Ha en fin tirsdag videre!


Lavkarbo sjokoladekake med Skogsbærkrem

Fordi sjokoladekake på en mandag er helt standard... hehe.

Laget denne i går og skal kose meg med de siste stykkene i dag etter middagen. Både ungene og mannen syns den ble knallgod. 


Super enkel oppskrift basert på sjokolade-cupcakesene  jeg pleier å lage. 

Lavkarbo sjokoladekake:

Du trenger:(til røren)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)

Til kremen:
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
3-4ss sukkerfritt syltetøy. (Jeg brukte skogsbær med Stevia)
4 dråper vaniljeessens.

Slik gjør du:
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar en rund kakeform på en rist.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Min kake  trengte 20  min i ovnen.
7. La kaken avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør (på full guffe i kjøkkenmaskin) sammen med sukrinmelis og vaniljedråper til det blir en lett og luftig krem, før du blander inn 3-4ss med syltetøy på litt lavere intensitet.  
9. Dander kremen på den avkjølte kaken (krem på varm/lunket kake blir søl!)
Tadam! Sjokoladekake uten sukker og hvetmel!

Nyt!

Nå skal jeg prøve meg på å lage lavkarbo hamburgere til meg og mannen. Jeg gikk jo helt glipp av helgekosen pga sykdom så jeg føler jeg har litt lov til å lage litt ekstra digg mat i dag. 

Ha en fortsatt fin mandagsvkeld!

25 week Belly Photos


Heisann og god mandag.
Jeg skjønner ikke helt hva som går av meg i dag. Jeg sov ALT for lenge (takk til Ektemannen som lot meg få sove), men så når jeg stod opp var jeg kjempesvimmel og dårlig. Har beveget meg rundt som en gammel skildpadde siden. Føler jeg skal svime av hele tiden. Håper det går over snart. LEI av å være syk nå! 

Okay, nok klaging. På tide med en Preggo-update.

Uke 25:


Lillebror har blitt hele 30cm lang og veier nå 800gram! (i følge babyverden)

Jeg merker allerede at han tar opp mye av plassen i magen. Får liksom ikke plass til like store mengder med mat i magen som jeg pleide. Det er ganske irriterende for en som er såpass glad i mat som meg. Han har også begynt å bli utrolig sterk, og jeg skvetter skikkelig når han sparker hardt. Våkner til og med av at han turner om natten. Det skal bli artig å se hvaslags personlighet denne karen får utenfor magen, for inni magen er han i hvertfall MEGET aktiv...Og så noen babymage bilder fra i dag:


Håper dere fikk en bedre start på mandagen enn meg. 
Jammen har jeg mye å ta igjen når formen kommer seg! 


10 Uskrevne regler for en blivende Pappa

Så du skal bli pappa? Gratulerer! 
Du kommer til å oppleve så mye fantastisk og papparollen kommer til å forandre deg for livet!
Men først må du igjennom en aldri så liten ildprøve: Graviditeten. 

Her er 10 uskrevne regler som alle fedre bør merke seg når dama blir gravid:

1. Du skal vise empati for hennes morgenkvalme -hele dagen.

Okay, hør her: jeg vet ikke hvem som fant på ordet "morgenkvalme" men det var garantert en mann. For av alle dem jeg har kjent som har vært gravide, ikludert meg selv, så er det IKKE tilfellet at man kun er kvalm i 1-2 timer på morgenen. En kvinne er gravid hele døgnet, og kvalmen blir ikke skrudd av rett før lunsj.
Du skal vise empati, og være der for henne hele dagen igjennom. Så ikke ignorer sms'ene som hun sender i lunsjpausen med en grønn -kvalm smiley. Vis at du bryr deg, og ikke nøl med å gå på apoteket og spør etter tips og triks til kvalmelindring!


2. Ikke ta lett på matbehovene hennes.

Det er ikke så lett å forstå, men hun er kvalm OG umettelig sulten, om hverandre. Hele tiden. Så når hun i det ene sekundet henger over doskålen og forbanner TV-en for å vise den spaghettisaus-reklamen, for så å be deg gå ut og kjøpe en kilo mandariner i det neste sekundet -IKKE still spørsmål. Bare gi henne det hun trenger -no questions asked. 


3. ALDRI be henne om å "holde seg".

JA hun faktisk tisse hvert 20.minutt. Det ikke en lek hun har funnet opp for å irritere deg når hun ber deg stoppe på hver eneste bensinstasjon for at hun skal løpe på do. Bare se for deg at noen la en 3kilos sandsekk oppå blæra di og ba deg "holde deg" når du måtte på do... 
ALDRI spør om hun ikke "bare kan holde seg".4. Dropp aftershaven eller dø.


Gravide kvinner har en luktesans som ikke engang supermann kan toppe. De kan lukte hva du hadde til middag på fredag for en uke siden, så ta hensyn og dropp aftershaven! Det spiller ingen rolle om hun pleide å like den. Når hun er kvalm i løpet de første månedene, og luktesansen nettopp har slått inn for fult, så lukter det som pleide å være favoritt aftershaven hennes som et skittent indisk harem. Du risikerer daglige konflikter og i værstefall å bli kastet opp på hvis du absolutt skal bruke aftershave de første månedene...


5. Humørsvingninger er kommet for å bli.

Medusa har ingenting på en gravid kvinne. Hormonene raser i alle retninger, og hun kan gå fra å være overlykkelig svevende på en rosa gravidsky til å bli FORBANNET fordi du glemte å gå ut med søpla -på under et minutt. Her er din jobb å IKKE bebreide henne for det svingende humøret og for GUDS skyld ikke kom med kommentarer som "er du litt hormonell eller?". Stol på meg, -du vil ikke det. 
6. Du skal elske din kvinnes kropp -inkludert alle forandringer.
Din kvinnes kropp gjennomgår nå de største forandringene den noen gang kommer til å gå igjennom. Vis at du setter pris på det hun ofrer for å bære frem barnet deres. Strekkmerker, ekstrakilo, dobbelthake, hovne føtter som kun passer inn i crogs... Vær forberedt på at hun muligens ikke lenger ligner på kjæresten din på slutten av graviditeten, men ALDRI la henne føle seg mindre attraktiv for det om. Du skal ikke lyve, men du skal lære deg å elske hennes gravide kropp og fortelle henne at hun er vakker. Bare pass på at det kommer fra hjertet, for kvinner er mestere på å gjennomskue falsk ros. -kompliserte greier? Sorry, sånn er vi. Good luck.

7. Lær deg noen kriseterapi-triks.
I løpet av graviditeten kommer det for de fleste kvinner noen øyeblikk med panikk og fortvilelse. Det kan være hva som helst som utløser panikken (lite forsterbevegelser, for mange gravidekilo, tomt for is i frysen osv) men her er det alltid din jobb å forbli rolig og være forståelsesfull og hjelpsom. 

Så følg henne på både en og to ekstrasjekker på legevakten når hun blir bekymret, si at hun er den vakreste gravide damen du har sett, og løp og kjøp den isen UANSETT om du kanskje syns hun ikke trenger den...


8. På tide å bli voksen.
Vet du ikke hvordan man bruker et strykejern? Aldri vasket doen før?
Nå som din kvinne holder på med verdens viktigste jobb, samtidig som hun kanskje er kvalm, ufattelig sliten eller bare ufattelig STOR, så er det på tide å trå til hjemme. Ring moren din for tips for vasking av klær hvis du er clueless. Og HUSK å spørre din gravide kvinne hvilken vaskemidler du kan bruke. Tøymykner kan faktisk også lukte grusomt når man er gravid og kvalm!
9. Aksepter hennes svingende seksuell appetitt.
Enda et gravid-fenomen som er vanskelig å forklare...
Hun var kanskje alt annet enn opptatt av sex da hun hang over doskåla 24/7, men så når hun var kommet over 4måneder ble det plutselig slik at du måtte si stopp etter dagens tredje runde i sengehalmen. Og akkurat når du hadde blitt vant til denne kanin-frekvensen, så er hun plutselig IKKE interessert lenger.
Kanskje lysten dukker opp igjen om noen uker, kanskje ikke. Uansett, prøv å forestille deg at kroppen din morfer fra slik den er nå, til pluss 12-20 kilo ekstra (Evt mer) med en kulerund diger mage, på kun 9 måneder. Det er ikke bare bare å føle seg attraktiv og sexy da. I tillegg kommer de uforutsigbare hormonene, og forvirringen blir komplett. -Ikke prøv å forstå deg på det. Bare aksepter at hun har svingende behov og ikke bli for skuffet når hun brått slutter å hoppe på deg etter middagen hver dag.


10. Hun er en gudinne og hun har alltid rett.
For din egen skyld: lær deg å si "du har rett kjære" på en overbevisende måte.
Hun er den som må igjennom alle de fysiske forandringene og fødselen, amming osv. Så bare la henne få bestemme fargen på barnerommet og hvaslags type barnevogn dere kjøper. Bare gi henne rett, og du vil oppleve en mye enklere hverdag. 
-Si henne i mot, og vær forberedt på varsellapme nr 1: "the killer look" i øynene hennes , før hun forteller deg akkurat hvor rett hun faktisk har i sin sak, og du blir plutselig fiende nummer 1. 
Gjør deg selv en tjeneste, og opphøy henne til den gravide gudinnen hun er. Hun fortjener det, og du slipper mye billigere unna.


Lykke til med de neste månedene, og aldri ALDRI spør henne om hun virkelig trenger det siste kakestykket....Wake up and smell the Chaos

For english: scroll down

Det å våkne om morgenen og kjenne lukten av kaffe som brer seg i huset er vanligvis utrolig deilig. I dag da jeg våknet kjente jeg en sterk kaffelukt inne på soverommet. Problemet var bare at mannen lå ved siden av meg, så det kunne ikke være han som holdt på med kaffen.

Vi løste mysteriet kjapt da vi stod opp.

Barnerommet hadde fått seg en extreeme makeover. Jentene hadde passet på å gni det brune kaffepulveret godt utover alle overflater, slik at HELE rommet, inkludert gulvteppe og madrasser var dekket.
Dette er altså prisen vi betaler for én time med ekstra søvn i helgene.
Sist var det mel og havregryn.
Jeg har en følelse av at barnerommet kommer til å lukte kaffe helt til neste år. Godt de ikke fant ansjos-boksen.
Neste gang blir det vel honning og ris.
Jaja, samma det. Så lenge det kan vaskes bort, (av mannen) så gjør det ikke så mye.
Heia late foreldre!


Normally, waking up to the smell of coffee is a wonderful thing.This morning I was confused as I lay in bed with my husband sleeping next to me, and the bedroom smelled very strongly of coffee. 

The mistery solved itself quickly when we got up.

The girls room (right next to ours) had gotten an extreeme makeover in the morning hours.
They had made sure to rub the brown powder onto every surface, including the carpet and matrasses.
I have a feeling that the girls room will be smelling like coffee until well into the next year. Boy am I glad they didn't find the jar of anchovies. 

This the price we are paying for one hour of extra sleep. 
Last time it was flour and oatmeal.

Next time it'll probably be honey and rice grains. 
What ever. As long as it can be washed up (by my husband).

Go idle parenthood!

Down for the Count

Hello World. 
I'm pissed.

This weekend was going to be great. I am reunited with my little ones and we were going to have a blast.
I was so glad to finally be back with my lovelies, and having all that saved up energy from my vacation, - I was just going to KILL this super-mommy thing. Just NAIL it and be 
Awesome-Mom.  

I had envisioned christmas decoration -making, a walk to the market, buying some christmas gifts and letting the girls wrap them up horribly. I was looking forward to family breakfasts, lunches and to whip up a real weekend dinner for the four of us.

Well, that didn't turn out. In stead of all of those wonderful tings, -I get the flu. Mhm. The bad kind too. The friggin stomach-flu. So not only did the weekend go down the crapper (literally) but I also cannot even make myself feel even slightly better and  improve my moodiness with some food. Nope. Stomach flu is Stomach flu. What goes down, must come up -or what ever they say..

TMI? -I am sorry.

No I'm not.

But on the bright side...
Oh who am I kidding. There is no bright side to the somach flu. 
But if I put my situation into perspective with, let's say, what other shit is going on in the world at the moment, -I guess I am pretty darn lucky I have the stomach flu...
It will be over in a day or two (please!) and I will survive it without any permanent damage.
It won't last for decades and scar me for life. It won't kill me, and I won't have nightmares about it  for the rest of my life (I hope). 
But right now, I willingly admit that feel like it's really going to be the end of me. Pregnancy and stomach-flu is not a top ten combo...

Stay tuned, and if you don't hear from me, you'll know what happened.

JonaDIY Studded Blouse

Pimping your clothes with studs is so much fun! 
  I just tried it out with this black blouse and triangle-studs from divided by H&M.


Oh yeah.. Mama-blouse with studs. Badass preggo-mom. Gullkorn fra Treåringen

Nå som jeg er hjemme igjen hos mann og barn etter en ukes ferie, merker jeg at jeg setter ekstra pris på de små tingene jeg har savnet. De små rare tingene barna gjør, smilet til mannen...Og k lemmer og susser fra prinsessene mine er jo bare helt ubetalelig!

Storesøster L er 3 og et halvt år gammel, og skravler som om det ikke kommer noen morgendag. Det er så interessant å høre på hennes tanker og meninger om ting. Hun har en måte å se verden på som bare treåringer har."Mamma...-barn skriker noen ganger og sånn er det bare." 
(Da jeg ba henne om å dempe stemmen da vi var på café)


"Nå slutter du å prate dritt, eller så gidder jeg ikke å snakke med deg mer!" 
(Når lillesøster på 1,5 babler uforståelig på babyspråk)

"Pappa kjøper brus slik at han ikke sovner" ( til tilfeldige forbipasserende når pappa stakk innom kiosken for å kjøpe energidrikk)


"Se så stor og tjukk og fin jeg er!" (etter et stort måltid er hun overbevist om at hun vokser minst et par centimeter med en gang. Og tjukk er et pent ord i hennes verden)

"Nå var du fin mamma...-men ikke like fin som meg."
(Når jeg hadde tatt på meg kjole. Hun syns Hello-Kitty kjolen hennes var finere.)
"Mamma nå slår du på TV'en -og jeg gidder ikke å diskutere med deg!" 
(Tid for barnetv.. enten jeg ville det eller ikke)

"LE!!!"
(Svaret jeg fikk da jeg spurte "hva skal vi finne på sammen i dag?") 


Photo Friday

Guten Tag!

Endelig hjemme i Berlin!

Flyet landet sent i gårkveld, og jeg har fått sove ut litt i dag tidlig så nå er jeg klar for fredag! 
Det var så utrolig godt å se prinsessene mine igjen! Lillesøster ble lettere sjokkert da hun så meg i dag tidlig. Akkurat som hun ikke forventet at jeg kom. Men hun ble veldig glad da, når hun kom over sjokket og sluttet å stirre på meg..

Nå har jentungene dratt i barnehagen, begge to med ny kjole som mamman hadde shoppet på ferien.
Jeg tenkte jeg skulle starte et lite prosjekt her på bloggen i dag! En av grunnene til at jeg liker å blogge er det at bloggingen krever at jeg faktisk bruker kameraet mitt flittig, og tar bilder som folk gidder å se på. Det blir som et spark i rumpa til meg, slik at jeg ikke glemmer å ha med kameraet over alt. 

Og nå tenkte jeg, bare sånn for å motivere meg selv enda mer, (og kanskje noen av dere også?) så skal jeg begynne å lage en bildeserie hver fredag. Det kan være forskjellige tema fra gang til gang, men jeg skal bruke tid på å ta bilder og lære noe av det. 
Og så blir bildene forhåpentligvis fine å se på da. 

Dere må også gjerne bli med på foto-fredag og legge inn linker til deres bildeserier på fredager! Jeg vil gjerne se bildene deres!

_______________________________________

Back home in Berlin!
The plane landed late last night, but this morning I got a few hours of extra sleep, so now I'm ready for friday!
it was so good to see my girls again. Little sister was pretty much in shock to see me. I don't know if she was never expecting me back or what, but she just couldn't stop staring this morning.

Now they are both in the kindergarten, wearing new dresses that their guilty mom shopped for them while on vacation. 

So, guys, I want to start a little project here on the blog today. Photo Friday.
One of the reasons I love blogging, is that it gives me a kick in the butt to actually use my camera and take decent photos. 
So now, for even more motivation, I from now on will post a photo series, small or big, and with different themes -every friday.

You are of course all welcome to join in on Photo Friday and post your links in the comment-field below. I would love to see your photos!
_____________________________________________________________________


Nov.23.Romance-Misconcieved


Mammatøy Shopping

I går var jeg jo og shoppet med sammen med søstern men jeg glemte jo helt å vise dere fangsten! Ble nok litt distrahert av Babyshoweren i gårkveld...og lunsjen i dag.

Men jeg hadde altså det jeg vil kalle en skikkelig shoppingrunde for en gangs skyld!
Blir ofte til at jeg ikke finner noe jeg liker, eller at jeg står der med to plagg jeg ikke klarer å velge mellom, og så går jeg tilslutt tomhendt hjem.
Det skjedde ikke i går...

Det var så mye fint mammatøy på H&M. 

Og så ble det litt stæsj fra Gina Tricot:


Og et skjerf og smykke fra CMYK


Jeg er kjempefornøyd med shoppingen. Nå har jeg klær som kan brukes til både hverdags og fest -og ut hele svangerskapet. Og den sorte toppen er jo helt ypperlig til amming også!

Fant også noen julegaver og kalendergaver til jentene mine. Kommer mer om det senere ;)NÅ er det ikke lenge til jeg er hjemme :) 

Goodbye-Lunch

Da var avskjedslunsjen med godjentene mine overstått. Som dere ser, så overdrev jeg litt med matmengden, som vanlig. Hehe, heller for mye enn for lite! Lunsjen bestod av blandt annet:

 eggerøre, laks, brød (både lavkarbo og vanlig), kjøttpålegg, oster, frukt og bær.


Og så selvfølgelig kaffe til kaffekjerringene!

Det var kjempeherlig å spise god mat sammen med gode venninner +barn. Jeg slapper skikkelig av når jeg er i godt selskap med deilig mat. Det er jo noe av det beste som finnes!

Lavkarbo-brødet ble jo faktisk vellykket -hurra! Det skal jeg bake oftere. Det smakte jo akkurat som vanlig grovbrød. Kjempegodt med eggerøre og laks til.

Jeg kommer til å savne venninnene mine utrolig mye. Det har vært så godt å få litt kvalitetstid sammen med dem, -uten å trenge å tenke på å sette behovene til mine små prinsesser først. Jeg trodde det kom til å bli MYE værre å være uten ungene i en uke. Misforstå meg rett, jeg har hatt mine øyeblikk hvor jeg har hatt ganske så vondt i mammahjertet for å si det slik, men alt i alt så har dette vært en fantastisk hyggelig uke som jeg kommer til å leve lenge på!

Tusen takk for en fin uke jenter. <3
Nå skal jeg bare slappe av og ha litt kaffe og kake med morsan og farsan (jeg fant plutselig på å bake cupcakes etter jentene dro hjem fra lunsjen...ADHD -meg?) før jeg hopper på flyet tilbake til mine kjære i Berlin!

Vi blogges ;)

Jona

Last Day in Norway


Goood morgen!
I dag stod jeg opp tidlig for å sette igang med litt baking og diverse, fordi i dag
er det lunsj med jentegjengen min!
Litt vemodig at dette blir siste gangen jeg ser dem på en god stund. Men blir godt å få dem på besøk nå så vi kan kose oss med god mat!
Jeg får sette i gang og steike litt eggerøre. Lavkarbobrødet står i ovnen. Jeg er spent på om det blir spiselig... 

Bis Später! 

Jona

Surprise Babyshower

Jentekvelden i kveld var visst en Babyshower! Jentene hadde nemlig arrangert en overraskelse for meg og Lillebror i magen. I steden for en vanlig skravlekveld, ble det  babyshower-leker, kake, masse godis og gaver. Jeg tror jeg må ha verdens beste venninnegjeng altså!
Masse digg!


Babyshower leker er egentlig utrolig morsomt. Vi spilte både "Baby Gruble" og "Baby Alias". 


Baby Alias -vårt lag vant woho!


Ble mye baby og fødselstemaer i spillene, noe som jeg egentlig burde ha litt peiling på hvertfall, men likevel klarte jeg å tape for venninner som ikke har barn i Baby Gruble. hehe!


Skal ikke si hvor mange poeng jeg fikk... tapte så det sang!

Ble litt lett-is og nøtter i dag også ja...(og med litt mener jeg A LOT) 

Det var både store og små nydelige jenter som var med på Babyshoweren:
Og sist men ikke minst: gaver! Herreguri for noen gode venner jeg har. Jeg fikk masse supersøtt og praktisk tøy til Lillebror. Gleder meg så til å kle ham opp i disse skjønne klærne!

Tusen takk jenter for en superhyggelig babyshower og nydelige gaver!

For en fin dag altså. Shopping med søs og Babyshower med verdens beste jenter!
Nå må jeg få orden på tingene mine og pakke, for i morgen kveld reiser jeg hjem til Berlin.
Men før det blir det en avskjeds-lunsj her hos meg med jentegjengen i morgen. Så jeg får bare hive meg rundt og pakke, skrive handleliste til lunsjen i morgen og få meg litt søvn.Bis Morgen! 

Jona


On the Run

Hei!

Jeg skulle akkurat til å skrive "god morgen" nå, men så kom jeg på at det strengt tatt ikke er morgen lenger. Det bare føles litt sånn, siden jeg stod opp ALT for sent i dag.

Ble litt lenger enn planlagt hos venninnen min i gårkveld. Vi skravlet så mye (les: jeg bablet for det meste non stop) at jeg helt glemte tida. Det var kjempekoselig da. Det er jo ikke så ofte vi sees, siden jeg bor i Berlin og hun her i Norge. 

Jeg hadde kjøpt med meg noe skikkelig digg. Hadde hatt så cravings på vaniljeis, at jeg måtte bare ta med meg en lett-is fra diplom. Har dere smakt den? Den er sukkerfri, men smaker jo kjempegodt! Og kombinert med  nøtter og bær, og litt 80% sjokolade var den bare helt himmelsk. Synd at ikke jeg får den med meg i kofferten hjem den isen. Ellers hadde jeg hamstret den med meg!

Nå har jeg akkurat hevet i meg et kjapt måltid og en kaffe, for jeg skal strax av gårde på shopping med søsteren min.Har ca. 40 ting jeg må huske å kjøpe av div. gaver og mat jeg skal ha med meg hjem... Og alt det skal jeg rekke på bare noen timer, før jeg må suse hjem og dumpe shoppinglasset før jeg drar på Girls night med venninnegjengen i kveld. 

Blir nok en hektisk, men veldig fin dag. Litt juleshopping er aldri dumt! 
Gotta run!

Ha en fin dag videre!

Auf wiederesehen.

Sparkling Baby Bump

Topp: Milker/ Angora Cardigan: Mamalicious/Tights H&MFavorittplaggene mine for tiden! De kommer til å bli slitt ut før ungen kommer, for dette er noe av det mest behagelige tøyet jeg har. 

Og så er det litt gøy med glitter da vettu.


Nå skal jeg snart ta turen til ei venninne. Litt skravlings og mammaprat er alltid godt. Spesielt når man har ungefri  ;) 

Ha en fin tirsdagskveld! 


My favorite things to wear at the moment. These garments will be worn out by the time Baby brother arrives because I wear these as often as I can. Super comfy!
Plus -sparkles are fun.

I'm heading over to a friends house in a bit. Going to hang out, talk shit and discuss important mommy issuses... Which for some reason, is always more fun when you're off mommy-duty ;) Ung VS Eldre Mamma


Litt tenketanker fra en tyskertøs på en tirsdagsmorgen...

Jeg er er det folk flest kategoriserer som «ung mor». Jeg fikk mitt første barn det  året jeg ble 22, og er nå gravid med mitt tredje barn som 25åring. I Norge så vil kanskje ikke dette bli sett på som veldig ungt, men i Tyskland, nærmere bestemt i Berlin, vekker min historie stor oppsikt og undring.

Min mann er tysk (derav tyskertøsa) og han er 28 år gammel. Han har massevis av tyske venner mellom 28 og 30 år, men kun to av dem har barn, og de bor ikke i nærheten av oss. Vi har faktisk ingen venner på vår alder (25-28år) i Berlin som også har barn. ING-EN.Det er nemlig sånn at i Berlin, så er nå gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende 35 år. På landsbasis ligger gjennomsnittsalderen på 30,2 og det blir født flest barn av kvinner i aldersgruppen 30-34 år. I 1985 var gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende i Tyskland 26,2 år, mens den i 2010 hadde steget til 30,2. (Tall fra Statistisches Bundesamt)
Berlins mødre er altså i gjennomsnitt trettifem år når de føder sitt første barn. 14 år eldre enn det jeg var da jeg fikk min eldste datter. Snakk om kulturkræsj. 

Så det er kanskje ikke så rart at foreldre jeg snakker med sperrer opp øynene når de får vite hvor gammel jeg er. De har vanskelig for å tro på det, fordi det er så uvanlig med unge mødre her. 
Jeg har faktisk flere ganger blitt spurt om jeg er barnepiken, eller moren til barna mine. Noen ganger spør de også om jeg er sammen med barnefaren, og når jeg svarer -ja vi har vært gift i snart tre år -blir de stumme. 


Da vi flyttet til Berlin reagerte jeg på alderen til småbarnsforeldrene vi møtte på. Gravide damer med grått hår hadde jeg aldri sett før. Kall meg bygdejente, men nei, det var nytt! Mannen min og jeg lekte også noenganger en lek som het "Grandparents or parents?" som gikk ut på å tippe om folk vi så med små barn virkelig var foreldrene deres eller besteforeldrene. Så sånn sett jeg er kanskje ikke noe bedre enn dem som spør meg om jeg er barnepiken til jentene mine. Jeg sitter jo på mine fordommer, siden jeg bare ikke er vandt til å se 40år gamle førstegangsgravide. 

Jeg skal ikke si hva som er "best" eller "riktig" for andre folk, det er jo opptil en hver å bestemme når de vil ha barn, men jeg må innrømme at utviklingen i Tyskland skremmer meg. 
Og tendensen er ganske lik når man ser på hele vest-europa. Men hvorfor? lurer jeg på. Hvorfor vil folk vente så lenge? Er det noen som kan forklare meg det?
Greit nok at ikke alle vil ha barn når de er 22 og mange vil bli ferdige med utdannelsen og få seg jobb før de får barn, men de går vel ikke på høyskole til de blir førti? 

Jeg for min del ville ha barn tidlig fordi jeg ville ha dem med meg på livets vei så lenge som mulig, og være så ung og energetisk som mulig mens jeg har små barn som krever mye. Ikke det at det er bare enkelt å få barn når man er 22, men jeg kunne aldri i min villeste fantasi sett for meg å få mitt første barn som 35åring eller eldre. Tenk på alle de årene som kunne vært tilbragt sammen med barna, som man aldri ville opplevd ellers.

Hva er den riktige alderen for å få barn? Er det 20? 25? 35? Eller er det helt likegyldig?
Hva tror du er grunnen til at gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende stiger så utrolig fort for tiden? Er det bare meg som tviler på at dette er en bra utvikling?TIPS: 10 Vinterplagg for GravideHei hopp! Her kommer et veldig gravide-relatert innlegg på en regntung og kald mandag...
Jeg har termin i mars så, det vil si at jeg kommer til å være på mitt rundeste når minusgradene råder. 


Det kan være en utfordring å finne kledelige og varme plagg som man føler seg vel i når man er høygravid midt på vinteren. Jeg kan huske jeg følte meg som et gående sirkustelt da jeg  vagget rundt i Berlins gater  i vinterjakka til mannen min for to år siden. Nå er det påan igjen med marsbaby, så d erfor satt jeg meg ned for å lete etter inspirasjon på mammamotefronten. 
Men så kom jeg på at det sikkert er mange av mine gravide medsøstre som kan ha nytte av litt tips, så her kommer de, værsågoda:

10 vinterplagg til runde mager1: Pretty Coat
En varm kåpe med et snitt som er flatterende for en voksende mage er et must for oss som er gravide om vinteren. Selv går jeg med en Pecoat jeg kjøpte på Cubus for to år siden. Den er ikke laget spesielt for gravide, men den passer utmerket og er ca 1 størrelse større enn den jeg vanligvis bruker når jeg ikke er gravid. 

Trikset for å finne en vanlig kåpe som går an å bruke som gravid er at den kun har knapper øverst som stopper over magen, slik at den ikke strammer i livet, og er såpass lang at den rekker ned til lårene slik at magen har god plass til å vokse. Kjøp den gjerne i en str større enn du vanligvis bruker, så kan den også brukes til bæring av babyen når den kommer.
Selvfølgelig finnes det jo også massevis av flotte mammakåper der ute som er laget spesielt for store mager!
Akkurat nå har Nelly.com denne nydelige Mom2Mom- Cashmere kåpen til redusert pris.

Cashmere Coat/Mom2Mom/nelly.com
MAMA kåpe/ H&M


2: Snug Knitted Sweater
Et basic hverdagsplagg som varmer.  Det finnes mange trendy strikkegensere som fungerer fint for gravide. Man ikke velge mammaklær hvis man bare velger riktig snitt.  Pass på å velge en genser som er lang nok til å ha plass til en voksende mage. 
Burgunderrød genser/H&M
Chunky pattern Cardigan/Filippa K/nelly.com3: Draped Cardigan
En drapert Cardigan er etter min mening et av de mest comfy men samtidig elegante plaggene for en gravid dame. Her kan man velge og vrake i både gravideklær, og ikke-gravideklær, siden dette plagget gir så mye frihet til kulen på magen!

Cashmere Cardigan/Mom2Mom/nelly.com
Cashmere Cardigan/Mom2Mom/nelly.com
4: Faux Fur Vest
En varmende vest i falsk pels eller saueskinn er perfekt for vinteren. Det ser også like stilig ut om man går med vesten åpen slik at verden får se den skjønne kulen på magen.


FIFI vest/Object/Zalando.com
Vest Beige/Saint Tropez/Zalando.com
5: Long sleeved dress
En mellomlang langermet kjole er utrolig flatterende for en gravid kropp. Utvalget av slike mammakjoler er egentlig ganske bra, men hvis du heller vil ha en vanlig kjole som også kan brukes mens du er gravid, så er trikset å velge et materiale som inneholder minst 10%elastan, slik at kjolen strekker seg over magen. Sammen med et par behagelige pumps og leggings, blir dette et antrekk som passer fint på julebord ol.
FILLIS LS KNITTED/Mama-Licious/nelly.com
Jerseykjole/Anna Fields/Zalando.com


6: Oversized Jumper
Dette var mitt førstevalg da jeg var i den oh-so-awkward fasen rett før magen begynte å vises ordentlig. En stor og god cardigan eller genser som gjemmer den lille minikulen som ikke har blitt en tydelig gravidekul enda -er et supert valg for de første månedene i svangerskapet, når graviditeten fortsatt ikke er offentliggjort. Superbehagelig og trendy sammen med ulltights, et deilig skjerf og varme boots.
Jumper Beige/Suncoo/Zalando.com
Cardigan/See u Soon/Zalando.com
7: Comfy leggings 
Leggings og strømpebukser er noe av det jeg bruker aller mest når jeg er gravid. Det finnes ikke noe mer behagelig og praktisk for en gravid kropp, og dessuten så passer det jo til alt! Nå som det er kaldt ute er varme behagelige strømpebukser/leggings et must.
Wool Pantyhose/Latisha/Mamalicious.no

Jeanne long leggings/mamalicous.no
8: Bear the bump in a Bolero
En søt bolero er alltid fint sammen med en stram topp eller en kjole. Den gravide magen får fritt spillerom til å strutte og det ser pent og pyntet ut. Det beste er at man behøver ikke å kjøpe en mamma-bolero, siden de fleste vanlige boleroer passer utmerket for gravide mager.
Hannah 3/4 Knitted bolero/mamalicoius/nelly.com

Catching Knit/Vila/Zalando.com9: Knitted Poncho
Nok en personlig favoritt, enten jeg er gravid eller ikke -jeg elsker strikkede ponchoer. Det er varmt, behagelig og praktisk, samtidig som det er noe veldig elegant ved dette enkle plagget. Man trenger ikke å kjøpe en mamma-poncho, for de fleste typer passer også for gravide. Disse kan benyttes helt fram til termindagen!
Cecil Poncho/Custommade/nelly.com

Tamara Knitted Poncho/mama-licious/nelly.com

10: Pants that go with everything:
Sist men ikke minst: Den perfekte buksa som passer til alt. Etter at magen min poppet skikkelig, kan jeg ikke lenger gå med vanlige bukser, så da velger jeg mammabukser eller mamma-treggings i steden. Mine favoritter på nett akkurat nå:

Kahluna Slimpants/Mama-licous/nelly.com
Treggings/BOOB/nelly.comKahluna-buksene fra mama-licious er faktisk på  tilbud hos nelly nå for 249NOK. -Ikke dårlig!

Nå håper jeg at kanskje noen av dere fikk litt inspirasjon og tips til vintergarderoben. Så nå er det bare å sette seg ned å skrive ønskeliste til jul da, eller ta en shoppingrunde selv. Det er også helt utrolig hva man kan finne gjemt i klesskapet som man har glemt. Jeg har gravd fram en del oversized-gensere som jeg helt hadde sluttet å bruke, mens som funker fint nå med den voksende magen!

I kveld blir det ENDELG Twilight på kino med venninnegjengen på meg.  oh Edward!   Gleder meg så at det er helt flaut!   Hvor gammel er jeg engentlig...? 

Ha en fortsatt fin mandag!

Innlegget er ikke sponset


24 Week Belly

God mandagsmorgen fra trøtte fru trillerund!


Da går vi inn i en ny uke, og jeg tenkte det var på tide med en gravid-update og magebilde.  Magehuset har vokst noe veldig den siste uken, og jeg begynner å føle meg rimelig rund i kantene for å si det sånn. 

I følge babyverden er veier Lillebror nå 650 gram og er ca 29 cm lang. Han kan høre pusten, hjerteslagene og stemmen til mamma. 

Jeg kjenner veldig mye bevegelser for tiden. Det er tydelig at han blir oppgira når jeg spiser eller drikker, for da blir det rabalder. Jeg kan kjenne de små føttene hans øverst på magen når han spreller, så han ligger tydeligvis med hodet ned. 

Utrolig rart å tenke på at det nå er kun 16 uker igjen til termindagen! Jeg gleder meg så enormt til å få treffe den lille karen og bli ordentlig kjent med han som har ligget og sparket meg ribbeina og bokset meg i blæra. <3
Komplett utstyrt med "mammastriper" og alle greier...


Nå er det på tide med litt frokost og en morgenkaffe for meg og Lillebror.
Håper dere får en fin start på uken! 

____________________________________________________________________
A good Monday morning to you all from tired mrs. Round-as-a-ball!
I thought it was time for a little preggo-update and a belly photo at the start of the week.
The belly has been expanding rapidly during the last week, and I am starting to feel round as a beach ball to put it mildly. 

According to babyverden, Baby Brother now weighs approximately 650grams and is 29cm long. He can hear mommy's breathing, heartbeat and voice. 
I've been feeling him move a lot lately. It's obvious that he likes it when I eat or drink, because he goes nuts in there as soon as something enters my stomach. I can feel his little feet at the top of my belly when he sqirms around, so it's clear that he is positioned upside down in there. 

It's amazing to think about the fact that we now only have 16 weeks to go until the due date. I can hardly wait to meet the little guy and really get to know the one who has been kicking me in the ribs and using my bladder as a punching bag.

Well, I guess it's time for the two of us to get some breakfast and a morning coffee. 
Hope you all have a nice start into the new week!


Low Carb Sugarfree Cupcakes

Før jeg glemmer det: oppskriften jeg nevnte. -Sjokoladecupcakes uten mel og sukker.
Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!

Til ca. 12 cupcakes:

Du trenger: 
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)
1ts bakepulver

Smørkrem: 
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!

Håper oppskriften kommer nytte. 
Ha en fortsatt fin kveld! 


Jona


Low Carb Sugarfree Cupcakes

Før jeg glemmer det: oppskriften jeg nevnte. -Sjokoladecupcakes uten mel og sukker.
Jeg drevet og googlet og mikset og trikset med å finne en god lavkarbo- cupcakes oppskrift en stund, og nå har jeg endelig funnet en kombinasjon som jeg syns smakte ordentlig digg!

Til ca. 12 cupcakes:

Du trenger: 
(til muffinsrøra)
30 gram kokosmel (ikke kokosraspel, men finmalt kokosmel)
3 ss mørkt kakaopulver
3 store egg
60 ml fløte
70 gram sukrin
1/2 vaniljestang (kan sløyfes)

Smørkrem: 
200 gram smør -Romtemperert!
100 gram sukrinmelis (bruk gjerne mer om du ikke syns det blir søtt nok)
4ss kakao (Kremen blir ganske mørk. For en litt lysere krem, bruk kun 3 ss)
4ss sterk kaffe (avkjølt)Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175grader og sett klar 12 mellomstore muffinsformer på en stekeplate.
2. Bland kokosmel og kakao i en liten bolle
3. I en litt større bolle: visp sammen egg, surkin, fløte og vaniljefrø som du skraper ut.
4. Sikt kokos-kakaoblandingen oppi eggeblandingen og bland godt. (Jeg brukte håndvisp)
5. Fordel røra i muffinsformene. Ikke fyll helt opp til randen.
6. Stek i 15-20 min midt i ovnen. Test om de er ferdige ved å stikke en tannpirker inni en muffins. Hvis det ikke sitter noe kliss igjen på tannpirkeren er de klare. Mine trengte15 min i ovnen.
7. La muffinsene avkjøles på rist mens du lager smørkrem.
8. Pisk romtemperert smør sammen med kakao, sukrinmelis og kaffe til det blir en lett og luftig krem. (Hos meg tok det ca 6 minutter med kithchenaid på full guffe)
9. Dander kremen på de avkjølte muffinsene (husk at de ikke må være varme, ikke litt engang!) og voila! Cupcakes uten sukker og hvetmel!
Håper oppskriften kommer nytte. 
Ha en fortsatt fin kveld! 


Jona


Barnedåp -Nydelig Søndag!
Heisann!
I dag har vært en lang men utrolig fin dag. Møtte i kirken i dag tidlig for å se lille S bli døpt. Hun var så flink at en skulle tro hun hadde gjort dette før! Hun sov jo    som en liten engel   igjennom nesten hele gudstjenesten.

Etterpå var det smørbrød og kaker i selskapslokalene.  Det var skikkelig avslappet og god stemning i selskapet, mange superhyggelige folk og skjønne barn. 
Savnet jentene mine ekstra mye i dag. Skulle gjerne ha sett dem løpe rundt mellom bordene sammen med de søte vennene sine. Mammahjertet verker litt når det er så mange barn tilstede, og jeg mangler mine.

Dåpsgaven fra meg og mine: En hjemmelaget kose-elefant, en pakke med økologisk ulltøy og hjemmestrikket bomullspledd. (Hvor av sistnevnte tok meg nesten et halvt år -no kidding- å strikke...tynt garn: ikke min ting hehe!) 

Masse deilig mat og kaker. 
Jeg laget sukker og melfrie sjokoladecupcakes med smørkrem. Slenger ut en oppskrift på de senere, de ble faktisk knallgode denne gangen -if I may say so myself...

Meg og mitt nydelige fadderbarn. Herlige lille snuppa til "tante" Jona. <3
Nå skal jeg bare slappe av og se igjennom resten av de koselige bildene fra i dag. Kan ikke se meg mett på bilder av den skjønne dåpsjenta. Vakker!


I morgen kveld er det duket for Twilight på kino med jentegjengen. Oh yes, her kommer mine fjortis-sider frem i lyset. Hardcore Twilight-fan og en smule FOR spent på filmen... 
Har sett at den har fått dårlige anmeldelser, men det stopper meg ikke fra å se den. 
Er det noen av dere som har sett filmen allerede? Syns dere den var bra?

Ha en super søndagskveld!

Jona

Dåpspynt

God lørdagskveld!

I morgen skal jeg være fadder i dåpen til datteren til en venninne, og i kveld har jeg vært med venninnen min og pyntet til selskapet. Jeg elsker å pynte og dekorere! Jeg var så heldig å få lov å planlegge dekoren og velge ut farger osv. Som dere ser så ble det et skikkelig rosa jentetema. 


Godisglass og lys på hvert bord. 

Jeg gleder meg kjempemye til i morgen. Det er så koselig å skulle få være fadder til skjønne lille S!
Det blir også veldig moro å treffe venner og kjente i selskapet i morgen. Tror det blir en veldig fin dag.

Nå er det snart kvelden for meg og lillegutt i magen. Håper dere har hatt en fin lørdagskveld!


Jona

Knitting escapades

God lørdag!

Er det flere som har blitt bitt av strikkebasillen? Jeg er helt hekta!
Gårsdagens strikke-date resulterte i dette burgunderrøde pannebåndet.Jeg er veldig glad i pannebånd. Syns det er så praktisk i disse tider når det er kaldt, men fortsatt ikke kuldegrader ute. Det sitter kjempegodt og varmer godt rundt ørene.  Hva syns dere -var dette noe dere ville gått med? 


Don't ask me what I'm doing here...


 Oppskriften er kjempeenkel:

Velg et garn i tykkelse 7-8 og bruk strikkepinner nr 8. 
-Legg opp 14 masker. Arbeidet skal strikkes frem og tilbake.
-En rad ser slik ut: 4masker rillestrikk, 6 glattstrikk(rett/vrang), 4 rillestrikk
-Strikk til det er langt nok til å sitte passelig stramt rundt hodet. 
-Fell av og sy sammen.


Hva har dere på planen i dag da?
Om et par timer skal jeg hjelpe en venninne å pynte til dåp. Gleder meg! Borddekorering er så koselig. 

Snakkes senere!Hey Saturday is here!

So last nights knitting escapades resulted in this...
Burgundy wool headband. 
I like wearing headbands in fall/winter. I prefer them to hats because I just find them more comfortable. This one is nice and warm around the ears.  What do you think, -is this something you would wear? 


It's super easy to make:


You'll need a yarn that is thick enough for needles size 7-8. I used size 8 straight needles.
-Cast on 14 stitches.
-Row 1: Knit 4, purl 6, knit 4
-Row 2: Knit all 14 stitches
-Repeat rows 1 and 2 until the work can fit around your snugly around your head.
-Bind off and sew together.


So what is on your plan today? 
I'm going to help a friend decorate some tables for a family event. Can't wait! Table decorating is so cozy!

Later!

Jona

My Red Hot DateBare sånn i tilfelle mannen lurer på hva det er jeg driver med på ferie, mens han leker alenepappa.

Ja det stemmer. I kveld er det meg og denne røde som har en date. Wowtza for en forrykende fredagskveld det blir.

Og ellers har jeg brukt dagen sammen med denne tyske godsaken:Just in case my husband is wondering what I did all day on vacation while he plays single dad...

Yep, that's right. It's me and this hot piece of red yarn for the night. Wowtza, what a marvellous Friday evening this will be!

And the previous hours of this day I spent with this black and white german.   
Ha en fin fredagskveld!                    
Duty Free -Literally

Yesterday's Duty Free shopping. 
Who said happiness can't be bought? Cause I swear it, -it can. And it works.
For a bout five minutes.

So really what I wanted to say is: I woke up this morning at 8 AM, then closed my eyes again and it was 10:30AM. Then I got up, rearranged my face with the help of yesterday's beauty-buys, had breakfast, and now I'm just about to have my first coffee of the day. 
S.L.O.W day in other words. 

I never go on vacations without the kids, so I wouldn't really know about this - but I guess that's what happens to most people when they are on vacation? 
Everything slows down when you're duty-free. 


Have a good one. 
Spread the love.


J

Leggetid Minus Barn


Disse gravidehormonene gjør det ikke akkurat lettere å være borte fra familien merker jeg.
Hadde bestemt meg for at denne "ferien" min ikke skulle bli til noe trist og leit, for da er jo hele poenget borte, men jammen er det vanskelig altså.

Akkurat nå er det leggetid for jentene våre, og det føles veldig rart å ikke være der. 

Ikke noe kos på sofaen før kveldsstellet. Ingen små tenner å pusse. Ingen treåring som skriker "NEI DET ER FEIL TANNPASTA!" 

Ingen nattaklemmer og susser.
Ingen søte snorkelyder.
Ingen som kommer til å tusle fra barnerommet og krabbe oppi min seng i natt. 
Går det egentlig an å være borte fra barna sine uten å føle seg råtten?

on the other hand....det ingen som kommer til å vekke meg i morgen tidlig og si "MAMMA jeg må tisse NÅ!"


FINALLY My precious ipad

For English: scroll down

Hei! Nå blogger jeg fra kjære Norge! (er på besøk jippi!)
Flyet landet for noen timer siden, men jeg har nok ikke landet helt enda... 

-gjett hva som ventet på meg her? Jo min splitter nye ipad!

Jeg var så heldig å vinne tittelen "Månedens Blogger" av mammanett, og fikk altså en ipad16GB og en Hot Wheels Apptivity-figur fra mattell i premie. HjELP... For gavmild gjeng altså. Takk igjen!

Esken med ipaden ble nettopp åpnet, og jeg har ikke hatt mye tid til å prøve den ut, men jeg skal fortelle hva jeg syns når jeg kommer så langt.


Apptivity-leken skal få vente i esken sin til jeg kommer hjem til Berlin igjen. jeg tenkte at jentene skulle få lov å pakke den ut og prøve. Det blir nok stas tenker jeg!

Nå er jeg bare kjempetrøtt og helt ør i hodet etter kun to timer søvn i natt. Lillebassen i magen og meg får ta oss en cowboystrekk på sofaen før søssa skal hentes på skolen, ( Nei, du får ikke leke med ipaden min!) og så skal resten av dagen nytes. 

Savner jentene mine og pappan allerede, men har bestemt meg for å begrense griningen til kun et par timer på kveldstid...

Snakkes!

_______________________________________

Hey! So guess who is one happy camper today?!
I'm blogging from dear old Norway. The plane landed a few hours ago, but I haven't yet. Because guess what was waiting for me when I got here? -
Meet my shiny new ipad....


I was chosen as "blogger of the month" on mammanett by the mammanett-team last month, and they gave me an ipad16GB and an Apptivity toy to go with it. Holy cow -right? Nice people over there at mammanett and mattel. Thanks!
The ipad box was only just opened a little while ago and I haven't really gotten any further than registering it and so on. But the first impression is good. I'll tell you more about how I like it later.

The Apptivity toy will stay in the box until I get back to my girls so they can open it and try it out. Funfun!
I am so tired after only two hours of sleep (got up at 3AM to catch the plane) that I think me and belly-baby are just going to have another nap. Later I'll pick up my sister from school (no you may not play with my new ipad) and enjoy the rest of the day.

I already miss my family in Berlin, but I'll try to keep the sobbing at a minimum. 

Have a good one!
#ipad#idontknowhowtouseitbutitspretty#Auf wiedersehen!

Jona

DIY Lace Flower Vase
Hei! Her kommer et kjekt lite -gjør det selv- tips til dere.

Denne blomstervasen laget jeg i går og syns den ble ganske søt. Fremgangsmåten er latterlig enkel, men det er fint for utålmodige mennesker som meg. Kommer definitivt til å lage flere versjoner av denne. Resirkulering og DIY i ett og samme prosjekt kan jeg like!

Du trenger:


1meter langt og 2cm bredt blondebånd/gamle blonder som du klipper til

lim
saks
pensel med stiv burst
En gammel ketchupflaske


1. Legg flasken i (veldig!) varmt vann i 15-20 minutter slik at klistremerkene løsner. Fjern klistermerkene og rengjør flasken.

2. Tørk flasken. Bestem deg for hvor du vil plassere blondene på flasken, og klipp til remsene du trenger. Husk å la remsene være 1-2cm lengre enn akkurat rundt flasken slik at det blir enklere å lime.
3. Ha noen dråper lim på den ene enden av remsen, plasser på flasken, surr rundt, ha på mere lim hvor endene overlapper, og klem sammen. Gjenta til du er fornøyd. Jeg brukte fem remser på min vase.
4. La det tørke i 15 min. Så påfører du forsiktig et tynt lag lim oppå blonderemsene med penselen og trykk limet inn slik at blondene sitter fast hele veien rundt.
5.La tørke i minst 30 min før du har i blomster og vann. Vær forsiktig slik at ikke blondene blir våte.Det var det!
Si ifra hvis dere prøver da! Og sleng gjerne inn linker til deres DIY-tips i kommentarfeltet. 

I morgen er jeg i Norge -jippi!

Auf wiedersehen!

Kitchen counter coffee talk

God morgen fra vår lille hule. 
Tror kanskje det er på tide å rydde litt på kjøkkenbenken, for den begynner å se ut som en blanding av en interiørbutikk og en botanisk hage, og det blir kanskje litt mye...?

Blomstervasen dere ser til venstre på bildet laget jeg i går. Utrolig enkel men syns den ble søt jeg. Skal lage et DIY innlegg om den senere i dag hvis jeg får tid.

I morgen reiser jeg som sagt hjem til Norge på besøk og jeg merker jeg begynner å få reisefeber. Kofferten er ikke på langt nær ferdig pakket, så det er planen for i dag. Pakke ferdig, og så rydde leiligheten.

Mannen og jentene skal i dyreparken i dag siden barnehagen er stengt. Skulle ønske jeg kunne blitt med. Giraffer er jo mye mer spennende enn koffertpakking...

Nei jeg får slurpe i meg resten av latten min og være litt produktiv!

Prøvde forresten ut en ny teknikk på kaffen. Var det ikke søtt vel?

Tschuss!


Gulasch soup Recipe

For english: scroll down.

Yndlingssuppa for tiden! 
Vi hadde den til middag i går og gleder meg til å spise opp resten i dag.
En skikkelig vintermiddag som smaker enda bedre dagen etter.

Den tar litt tid å lage, men det er SÅ verdt det. 
En kan også lage dobbel oppskrift og fryse ned en ekstra middag.

Du trenger:

500gr høyrygg av okse eller samme mengde svinekjøtt i små terninger.

150gr bacon i biter
2 løk finkuttet
4 hvitløksfedd hakket
50gr smør til steking
2 paprikaer i biter
2 buljongterninger blandet med 1liter varmt vann
3spiseskjeer tomatpuré
2 store hakkede tomater 
4ts paprikapulver
2ts oregano
2ts spisskummin
1ts cayennepepper
2ts timian
3 laurbærblader
en liten håndfull hakkede persilleblader
salt og pepper etter smak
Creme Fraiche
Brød eller kokte poteter til å servere ved siden av


Slik gjør du:

1. smelt smøret i en stor kaserolle (denne skal romme hele suppa, så bruk en stor en!)

2. Brun kjøtt og bacon. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, kun brunes på utsiden.
3. Ta ut kjøttet og ha løk og hvitløk kaserollen. Brun dette på lav varme i ca 10min.
4. Ha kjøttet i kaserollen igjen og bland med løken, strø paprikapulver, oregano, spisskumin, cayennepepper og timian over.
5. Rør inn tomatpuréen, de hakkede tomatene og litt av buljongvannet, kok opp mens du rører.
6. Rør inn resten av buljongvannet, og ha i laurbærbladene. Sett på lokk og la småkoke på lav varme i ca 1 1/2 time. 
7. Ha paprikabitene og persille oppi suppen de siste 10 minuttene av koketiden og smak til med salt og pepper.
8. Serveres med litt creme fraiche og poteter eller brød.

Nyt!


My favorite soup these days! 
I made this last night and can't wait to have the left overs today.
Such a  comforting winter dinner that tastes even better the day after.
It will take you some time to prepare, but once it's in the pot it takes care of itself, and in the end it's SO worth the work.

You'll need:
(for 4 people)
500gr stewing steak cut into bitesize dices. (I find smaller pieces soak up more taste)
150gr diced bacon
2 large onions finely chopped
4 cloves carlic finely chopped
50gr butter for frying
2 bell peppers diced
1 liter beef stock
3 tablespoons tomato puré
2 large tomatoes diced
4 ts sweet paprika powder
2 ts oregano
2 ts spisskumin 
1ts cayennepepper
2 ts timian
3 bay leaves
small handful chopped flat leaf  parsley
Salt and pepper to taste
Creme fraiche for topping
Bread or potatoes on the side

Directions: 

1. Melt the butter in a large stewpot
2. Add the bacon and beef in small portions and brown quickly. The meat should not be cooked through.
3. Remove meat and add onions and garlic. Saute at a low heat until they become soft and brown. (About 10mins or so)
4. Return the meat into the stewpot, mix it with the onions and sprinkle all the spices (except for the parsley) over.
5. Stir in the tomato puré and chopped tomatoes, add a little beefstock and bring to a boil.
6. Add the rest of the stock and the bay leaves. Reduce the heat to low. Cover and cook for about 1,5hour. 
7. Add the bell peppers and parsley when there are about 10 minutes left of the cooking time.
8. Add salt & pepper to taste and serve with creme fraiche and potatoes or bread.

Hope you enjoy!Auf wiedersehen!

Jona

Is it a Circus tent?

God morgen!
I dag skal jeg være effektiv-flink-organisert-produktiv-voksen-Jona! *kremt*
Er lov å prøve seg i allefall.
Jeg har hundreogtyve (helt seriøst 120) ting jeg må ordne før avreise på torsdag, så nå MÅ jeg virkelig slutte å surre bort halve dagen på Pinterest eller på å ta bilder av kaffekoppen min.

Fine kaffekoppen. <3


Ja og forresten, så har det plutselig vokst frem en skikkelig skipsbaug på fremre del av buken min.

23+1 i dag og føler meg sprengt som en kompe! Hvor skal dette ende...?
Is it a Circus tent? 

Is it a hot air balloon?


Is it a blimp?

Is it a brown elepant?

NO it's tyskertøsa!Ha en tullete tirsdag!

Auf wiedersehen,

Jona

Pakkeliste

Jeg tror jeg må være verdens mest glemske og distré person. Jeg kommer meg ikke igjennom en uke i livet uten utallige huskelister, huskelapper, mobilkalender osv, og LIKEVEL klarer jeg å glemme ting. Mange ting.Derfor er det kanskje ikke så rart at jeg må lage pakkeliste når jeg skal ut og reise. Ellers ville jeg endt opp med en koffert full av donald-blader, sko og godteri - ingen truser. Glem tannbørste.


Problemet er bare at siden jeg gruer meg til å reise bort denne gangen, så kommer jeg ikke lenger enn lista.

Foreløpig liste:

-kamera & lader
-pc & lader
-mobil & lader
-evnen til å stå opp klokken 03:00 for å rekke flyet
-Bøker til å lese. (Har tre års lesing å ta igjen nå som jeg skal alene på ferie) 
-Dårlig samvittighet for at jeg drar uten ungene
-klær
-Mer dårlig samvittighet fordi jeg gleder meg litt til å være alene
-tannbørste


Og forresten, hvorfor er det sånn at vi damer må begynne å tenke på å pakke kofferten flere dager, kanskje uker før vi reiser -mens mennene bare ordner det på et blunk. Jeg dauer av stress mens han bare dumper random ting i kofferten og vips -ferdig!


Lånt her

Dessuten så finnes det så mange ting man kan gjøre isteden for å pakke. 
Som f.eks å se på første sesong av serien GIRLS  -igjen.
G.e.n.i.a.l.t.
Når mamma reiser bort

Det utspiller seg et fryktelig scenario /angst-episode i hodet mitt akkurat nå.Jeg sitter her og lurer på hva i all verden det er jeg har tenkt å utsette meg selv for. For ikke å nevne barna og mannen. Hvorfor? 
Jeg skulle akkurat til å skrive pakkeliste, men så bare ble det bare helt svart.
Plutselig husker jeg ikke alle de gode grunnene jeg hadde for å reise. De eksisterer sikkert fortsatt et sted langt bak i hodet mitt, og det kan hende jeg kommer på dem senere, men akkurat nå føler jeg meg bare som Fru Grusom. 

Jeg skal reise i fra ungene mine.
Om et par dager drar jeg bort, og i dag helte angsten seg over meg som en kald dusj.


De er jo så små! Hva om de tror jeg blir borte for alltid? Hva om de tror jeg dro bort for å komme meg bort fra dem? (Ok akkurat det er jo ikke helt usant. Litt fri er jo ikke å forakte, men Gud forby at døtrene mine skal skjønne at jeg ikke orker å ha dem med...) 
Hvaslags grusom mor reiser fra sine små barn i syv dager? En.hel.uke. 

De kommer helt sikkert til å tro jeg er har dratt for godt. 
Gråte kommer de også til å gjøre mye av. 
Garantert. 
Hjerteskjærende småbarnshyl i natten.
"Mamma! Hvor er MAMMAN MIN!?"


Naboene kommer til å tenke det værste.Pappaen deres kommer til å måtte holde dem og trøste dem hele dagen og hele natten mens jeg er borte. Han kommer til å hate meg for å ha reist. Jeg mener -HVEM gjør sånt da? Reise ifra dem...
Og så kommer de små til å slutte å spise, fordi stresset jeg har utsatt dem for er så stort for de skjøre barnesjelene deres, at de ikke vil klare å få ned en eneste matbit.
Arret etter dette enorme sviket kommer garantert aldri til å bli borte.

De kommer til å bli skadet for livet. 

Alt på grunn av at jeg absolutt måtte dra på ferie.

For første gang. 
Uten barna.
Og det å glede seg til sånt gjør jo bare grusomme mammaer....Cinnamon Chili Chocolate

For english: scroll downEn favoritt jeg aldri går lei av.
Deilig og varmende på en Novemberkveld som denne.


Denne kakaoen har få karber, så den passer også for dem som spiser LCHF.
Til en stor kopp trenger du:
-200ml H-melk
-200 ml fløte
-200 ml vann
-1stk stor rød chili
-en kanelstang
-3ss mørk kakao
-4ts sukrin/xylitol/annet søtningsmiddel
-Vanlijestang


Slik gjør du:
-ha 200ml kokende vann i en stor kopp sammen med chili, en halv vaniljestang og en kanelstang. La dette stå og trekke i 10minutter.
-bruk halvparten av fløten til å lage pisket krem
-Ta ut vanilje, chili og kanel, og ha vannet over i en liten kaserolle sammen med halvparten av fløten, melk, sukrin og kakaopulver. Bland godt med visp og la småkoke i 1 minutt mens du rører.
Ferdig!
Server med pisket krem.
Nå skal jeg nyte resten av kvelden på sofaen med denne herligheten.
Ha en fin kveld!

A personal favorite i never get tired of. Such a perfect drink on a November evening.
This hot chocolate is low on carbs, so it works for you LCHF'ers out there too.
For one large cup you'll need:

-200ml 3,5% milk
-200ml heavy cream
-200ml water
-1 red chili
-1cinnamon quill
-3 tablespoons dark cocoapowder
-4teaspoons sweetener such as erytrhitol or xylitol
-Vanilla stick

Instructions:
-pop the chili, cinnamon and vanilla in a big cup and add 200ml of boiling water. Let the spices have a bath for about 10 mins.
-make whipped cream from 100ml of the cream. (If you don't know how to make whipped cream -God save you!) 
-pour the hot water into a small cooking pot. Remove spices and add milk, sweetener, cocoapowder and the non-whipped cream and mix.
-bring to a boil while stirring. Boil for one minute.
Serve with whipped cream.

I'll be on the couch for the rest of the evening with this hot lovelyness.
Auf wiedersehen!

Jona

Arabic Sunday Brunch

For english: scroll down

Søndagsbrunch på Al Hamra (en arabisk café) har blitt en tradisjon hos oss.
I over et år har vi vært der så og si hver søndag, og det er ikke uten grunn. 

Utvalget og kvaliteten på maten er utrolig bra. De har alt! Hummus, eggerøre, salat, brød m/pålegg, grillede grønnsaker, suppe, yoghurt, frukt og kaker for å nevne noen av valgene. Noe for en hver smak med andre ord.
 Man kan spise så mye man vil og prisen pr voksen kommer på ca. 60 norske kroner. Det kaller jeg en bra deal altså.

Al Hamra er bare en utrolig koselig plass med god avslappet stemning og hyggelige ansatte. Vi har blitt skikkelige stamgjester her og det føles som hjemme. Jeg drar ofte hit i ukedagene for å spise lunsj, jobbe, treffe venner eller bare kose meg med en te.
Om kvelden forvandles Al Hamra til et utested med en bar som har et stort utvalg av drinker, og på søndager arrangerer de Open Mic night.
Anbefaler alle som besøker Berlin å ta turen innom dette fine stedet.

Ønsker dere en fin søndag!

Sunday Brunch in Al Hamra has become quite the tradition for us.
We have been there almost every sunday for the past year, and for a good reason.
The selection and quality of the Sunday Brunch buffét is really good. 
They have literally everything: Hummus, baba ganoush, scrabled eggs, salads, bread, veggies in all forms, soups, fruits and cakes and much more. 

 Al Hamra has a great relaxed, cozy atmosphere and friendly staff. We have become regulars here, and it feels like a second livingroom to me. I often go here to work, have lunch, meet up with friends or just to relax with a nice tea.
The really cool thing is that at night, Al Hamra turns into a bar with a good selection of drinks, and on Sunday evenings they even host a Open Mic night.
I warmly reccomend this place to anyone visiting Berlin.

Have a lovely sunday!

Auf wiedersehen, 
Jona

"A Perfect Mom" in Vogue


Fant denne editorial'en av Miles Aldridge i Italienske Vogue. Syns den var utrolig vittig..og litt ekkel.
Elsker hvordan bildene er redigerte i femtitalls-stil da.
Men hvis det er sånn den perfekte mor ser ut, kan dere stryke meg av lista. 

I found this editorial by Miles Aldridge in Italian Vogue, and I found it hilarious, and a bit freaky. The lovely fifties editing is great though!

If this is what a perfect mom is, - you can count me out...


She's got balls though. 


Auf wiedersehen,

Jona

MAKER PARTY with JEWEL & WOOL


What a night!

This post will be in english - for my MAKER PARTY friends.

So last night I was invited to MAKER PARTY at Betahaus in Berlin.
First of all: The Betahaus is an incredibly cool concept I have to tell you about. 

Basically, it's a coworking space for creative minds to work side by side. They host events, workshops and also rent out workingspace for crafty makers and designers. Just imagine a gigantic space that feels like a mix between a cool relaxed café,(oh yeah, they sell foods and drinks too!) a comfy home office, and a university campus. 
-HEAVEN in other words.
So the concept of the MAKER PARTY was, let's put it simply -to make stuff and have fun. Crafts and design united in a lovely mess of open design and crazy creative people!

So, at around 9PM I arrived at the party and I was overwhelmed. There was so much MAKING going on everywhere that I had to sit down for a second to take it all in.

 The Betahaus was FULL music, lights and different creative stands where one could learn about a craft such as knitting with JEWEL&WOOL (by the lovely scientist-gone-designer Dana), see how Stop Motion Videos or 3D printing works, make your own unique party look from recycled materials and much much more!

There was so much to see, and so much to photograph.
To begin with, I knitted a few rows at JEWEL&WOOL's stand. This stand was very popular and people were excited about the chance to learn such a traditional -yet ever trendy craft.
Some of the other activities at MAKER party were:

HUGE CANVAS: PAINTING THE NAME OF SOMETHING THAT HAS INSPIRED YOUREVIVAL: PIMPING YOUR OLD GARMENTSTAPE OVER: LIVE TAPING PREFORMANCE &VIDEO MAPPING EXPERIMENT B JAQUES-ANDRÉ DUPPONTThis next one blew my mind:

 THE TIME HAS COME: 3D PRINTING!


LIKE MAGIC: THE RESULT -octopussy...


AWESOME PRINTS: SCREEN PRINTED TEXTILES BY SNUG INTERIORS

CARDBOARD UP-LIGHT: DIY LAMP BY PIERRE GUIBERT
EXPRESS YOURSELF: CREATIVE PHOTOBOOTH MADE BY KAY STRASSER
Now this last guy with the photobooth was just so funny. Dana and I had our picture taken by him in his booth, the two of us sharing a seat on this spikey chair:


You can probably understand that I'm excited to see the pictures from that booth....


Tired babyMaker last nightI want to send a special thanks to JEWEL&WOOL for the invitation and the cozy knitting experience. Everyone should know how to knit! You can check out J&W-workshops here


I have a bout a million more photos from the party, but this will have to do for now. Thanks everyone at the
MAKER PARTY and Betahaus for an amazingly entertaining and inspiring night! Let's do that again soon?!Blueberry-coconut breakfast

En frisk og god frokost på en lørdagsmorgen.

Lavkarbofrokost: blåbær og kokosnøtt-yoghurt


Du trenger:
-2dl tyrkisk eller gresk yoghurt
-5ss kokosnøttmelk
-3ss kokosmasse
-30gram blåbær
-noen dråper sitron
-3 ts sukrin, xylitol eller annet søtningsmiddel
-Vaniljestang (skrap ut en knivsodd vaniljefrø)


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en skål (-hoho! så avansert...)Strø på litt kokos og blåbær til pynt.


Nyt!


Dette er faktisk en slager hos ungene også. -Når jeg gidder å dele med dem...
Nå skal jeg sette meg ned og se igjennom bildene fra MAKER PARTY-et i går.
Herreguri for et rart og morsomt arrangement. Blir ikke mer Berlin enn det der.
Slenger inn noen bilder senere i dag.
Mi snakkes!

Auf wiedersehen,
Jona

Fredagskos: Lavkarbo Taco

Jeg er stappmett!

Skikkelig fredagskos dette her, og veldig mye sunt fett fra bla. avocado. Lavkarbo versjon av hele norges helgefavoritt :) Kunne spist dette hver dag!

Lavkarbo Taco-tallerkenen:
(to store porsjoner)

Tacokrydder:

(posekrydderet inneholder en del sukker og stivelse, så vi lager heller vårt eget)

- 4ts spisskumin/spisskarve
-1 1/2 ts tørket malt koreander
- 1 ts salt
- 2ts chilipulver
- 1ts paprikapulver 
- 1ts hvitløkspulver
- 1/2ts oregano (gni den i håndflatene slik at den knuses, så kommer smaken bedre frem!)  
-  1/2ts løkpulver (kan droppes og heller ha i litt mer hvitløk)

Salat:
-to store håndfuller isberg
-en håndfull spinat
-litt agurk
-en halv rødløk
-en halv rød paprika. 
Salsa:
-6 cherrytomater
-1/2 rødløk
- 1/3 rød chili (jo større en chili er -jo mildere er den. De bittesmå er STERKE!) 

- 1ts tomatpuré

- en knivsodd chilipulver
- 1/2ts hvitløkspulver
Alle ingrediensene finhakkes og blandes med tomatpuré og krydder. Husk å få med all saften fra tomatene! 

Guacamole:

-en stor moden (myk!) avocado

-litt finhakket rødløk

-evt 1 finhakket tomat.
  

 Fremgangsmåte:
Lag salat, salsa og guacamole. 
Stek 250-300gram kjøttdeig i litt smør. Del den i to og stek i to omganger. (slik at det blir stekt og ikke kokt.) Dryss krydderet over kjøttet og ha 1dl vann i pannen. Rør godt. 
Dander salat på tallerken, ha kjøttdeigen over, pluss litt ost, salsa, guacamole og seterrømme eller creme fraiche. 

Lass euch schmecken ;) 

Nå er jeg så mett at jeg kunne sovnet, men det blir det jo ikke noe av enda. MAKER PARTY next!

Auf wiedersehen,
Jona
Extreme Makeover -klesskapet-

En-de-lig. Jeg ble akkurat ferdig med klesskapet på barnerommet.
Eller roteskapet som det ble kalt. 

Er det bare oss som er dårlig organisert, eller er det sånn at det ALLTID er gjemt bort et stygt rotehjørne i alle hjem? Hos oss er det flere av dem for å si det sånn...

Men nå har vi et rotehjørne mindre. Og det tok meg "bare" 3 timer å rydde og sortere. Baah!
ETTER
FØR

Me: 10 Evil mess: 0  

I win.


Nå kommer mannen hjem med jentene hvert øyeblikk så jeg får vel hive meg rundt og ordne noe middag. 

Ha en deilig fredag videre! 

Auf wiedersehen,
Jona

Coffee Art

I don't like coffe -I LOVE IT.


Okay hvorfor legger jeg ut bilde av en kaffekopp? 
Jo jeg skal inrømme at min kaffe-interesse er over gjennomsnittet stor. Kaffe er liksom min lille ting i hverdagen som jeg bare MÅ ha. Og ikke bare hvilken som helst kaffe. Oh noes.

Jeg lager kaffen som oftest selv hjemme og leker meg med å lage søte mønster i skummet. Det er viktig at den ser fin ut. Blir mye gøyere da vet dere jadda...


Jeg aner ikke hvorfor, men jakten på den perfekte kaffekoppen er noe jeg er helt besatt av. 


En fin kopp kaffe med melkeskum kan faktisk være en veldig bra fotomodell. I hvertfall enklere enn å ta bilde av ungene mine. 
Oh shit. Julekort ja... remind me again later.


Og ellers....På planen til tyskertøsa i dag:  • Rydde opp og organisere klesskapet på barnerommet (eller utsette det en uke til..?
  • Handle mat for helgen og lage noe skikkelig kosemat til middag. (har ikke laget middag på en evighet nå så det er på tide.)
  • Dra på "MAKER PARTY" i kveld.
MAKER PARTY


Den siste der er en artig greie. Det er en gjeng kunstnere og designere i Berlin som arrangerer en gerilja-strikkeaksjon i et gigantisk rom. Over 200 mennesker (i følge FB eventen) skal møte opp med garn og strikkenåler og fylle rommet med strikkede ting.
Det blir musikk, drinker, underholdning, og en del andre design-ting å prøve ut, som f.eks 3D-printing.

Hørtes dette merkelig ut? Jepp, det syns jeg også. -Only in Berlin sier jeg bare! Love it!
Jeg tar med meg kameraet og satser på å få tatt en del artige bilder som jeg kan vise dere :)
Det blir godt å komme seg ut av "koneburet"  og være litt sosial med andre rare kunstnere og designer folk.

Men akkurat nå kaller husmorpliktene..
Dette infernoet skal jeg liksom få orden på: ( hørte jeg skrekkfilmmusikk?)
Wish me luck!

Auf wiedersehen,
Jona

Shoppingtips - Julekjoler til små prinsesser

Det føles som November måned har tenkt å gå enda fortere enn Oktober gjorde, og jeg merker jeg begynner å få litt panikk for at jeg nok en gang kommer til å være sent ute med alt av juleforberedelser.
Det føles som om alle andre har blitt ferdige med julegavene, laget julekort og bakt syv slag allerede, mens jeg sitter her og klør meg i rumpa.
Hvor tidlig er det egentlig folk begynner å styre med sånne julete ting? Oktober? August?

Hvert bidige år siden Størstesøster L ble født, har vi måttet handle strømpebukse, julesko eller sokker i siste liten. (-og da mener jeg den tjuefjerde desember) Ungen hadde seriøst ikke noe å ha på seg fordi vi hadde glemt en detalj i julestresset. Parent fail. I know.

Men I ÅR skal jeg være så flink atte! jadda...

I år skal juleklærne til jentene ligge vasket, og strøket (må kanskje kjøpe strykebrett da?) i skuffen, flere dager før jul.


Ikke det at jeg har ordna noe enda men.
Jeg har i det minste trålet nettet for gode tilbud på juleantrekk til små jenter.
Rødt er jo typisk julekjole-farge, men jeg f
alt veldig for disse duse fargene. Og disse kan jo brukes til alle mulige andre festlige anledninger også.

Bildene er lånt fra div. nettbutikker. Klikk på produktnavn for å gå til butikken.TYLLSKJØRT/H&M/49,50
HENRIETTE DRESS/JOCKO/249 nelly.com


MOLLY BRACKEN/STRIKKET KJOLE359NOK zalando.no
ESPIRIT/STRIKKET KJOLE/369NOK zalando.no
VILMA BABY DRESS/JOCKO/199NOK på nelly.com
VILMA DRESS/JOCKO OFFWHITE/499 nelly.com


BLUE SEVEN/KJOLE-PINK/159NOK  zalando.no
LOU DRESS/MYCINNAMONGIRL/NOK399 mycinnamongirl.no


Jeg tror Lillesøster hadde blitt kjempefin i den fra mycinnamongirl. Og tyllskjørtet fra H&M bare MÅ jeg ha til storesøster!
Mange av kjolene finnes i andre farger også hvis ikke disse var julete nok for deres smak ;)
Og så er det forresten salg nå på alle de butikkene jeg har hentet bilder fra, så det er faktisk ikke så dumt å handle litt (*host* mye!) akkurat nå. Kanskje snappe med seg noen julegaver også?Ha en super kveld videre.
Auf wiedersehen!
~Jona~
 


Pie Overdose

I dag hadde jeg et lite foto-oppdrag som involverte mat. Jeg liker den kombinasjonen altså.En kompis hadde bedt meg om å komme og ta noen bilder av matretter til hjemmesiden hans.

Han driver en café/restaurant her i på hjørnet som heter The Dairy, og maten der er ubeskrivelig digg!
Jeg har tatt noen bilder for hjemmesiden deres før, så det var stas å bli bedt om å komme tilbake og ta flere.
Som det billige matvraket jeg er, tok jeg kun en middag med dessert som betaling for oppdraget.

Middagen jeg fikk bestod av Peppered Steak Pie med potetmos og salat.


                              Desserten var en Apple Pie med vaniljeis og en Flat white -kaffe.
Oh.My.God.
I just died and went to Pie Heaven.

Sånn strengt tatt, så passer ikke denne maten inni mitt kosthold som er rimelig lavkarbo, men herregud, for DEN middagen gjør man vel et unntak.

-Jona-
@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere