hits

desember 2012

Crazy Party -Happy new year!

Okay, maybe not too crazy. But oh so cozy!
Kvelden vår sålangt/ Our evening so far

Så langt har vi hatt en kjempesøt nyttårsfest for barna våre sammen med min kjære venninne  Frk.D og hennes mann og barn. Til min store overraskelse så ELSKER jentene fyrverkeri og bråk. -ja berlinere starter festen tidlig. Hjemmet vårt er dekket med konfetti, memory spillet er på bordet og klokka er ikke blitt 10 en gang! Frem med druesaft og saltstenger! woop woop!

Tusen takk til dere som leser bloggen, dere som sender meg mail og kommenterer på innleggene -dere er til stor motivasjon og inspirasjon for en tyskertøs! ;) Hvis dere har noen fine idéer eller ønsker til bloggen på nyåret så tar jeg gjerne i mot forslag!
Jeg håper dere har det minst like gøy som oss, og at dere får en knallfin kveld!

GODT NYTT ÅR!

So far, we had dinner and a super cute kiddy-new years party with Ms.D and family.
The girls are (to my surprise) loving the noise and rockets. -oh yes, the Berliners start the party early. Our home is covered in confetti, the kids memory board game is on the table and it's not even 10pm yet! Bring out the grape juice and salt sticks! Woop woop!

Thank you, dear readers for your lovely comments and mails. You are a big motivation and inspiration for this "tyskertøs" ("german's girl"). If any of you have nice ideas or suggestions for the blog, feel free to contact me!
I hope you are enjoying the evening as much as I am, and that you all have a blast tonight!

 Be yourself -spread the love HAPPY NEW YEAR!

Last nights date

Åhh for en herlig kveld jeg hadde i går! Det var helt nydelig å endelig ha tid til litt jenteprat med min kjære Ms. D.  Vi bestillte en tre retters middag  og j eg spiste meg så mett at jeg nesten trillet hjem. 
Mega-mett tyskertøs/Nybakt brød og Tzatziki/Snegler i hvitløksolje/Rumpsteak og fløtegratinerte poteter/Créme Brulé/Ms.D fikk drikke vin (buhu...ikke jeg) og så hadde hun rukket å lakke neglene. (-det hadde ikke jeg..)

Gårskvelden ble altså tilbragt på Gugelhof, hvor Bill Clinton forøvrig også nøt et bedre måltid for over 10 år siden. Hoho fancy! ...eller..?

Vi var i allefall veldig fornøyde med både mat og service. Selveste sjefen kom til og med og spurte om han skulle ta et bilde av oss for meg når jeg satt der og prøvde å få et bra bilde av biffen. Hehe, han tenkte vel at vi var turister som ville ha bilder av oss selv over alt i Berlin, men Ms.D svarte kjapt at "neida, hun bare tar bilder av maten så hun kan blogge om den." Trynene våre er ikke så viktige som biffen liksom. haha! Dere skulle sett uttrykket i ansiktet på mannen. Rimelig forvirra og klein stakkar...

Anyways, det var en superfin kveld med verdens beste og morsomste Ms. D.
Stedet var stappfult da vi kom, men vi satt så lenge og skravlet så mye at plutselig så nærmet klokken seg midnatt og stedet så slik ut:
Jona og Ms.D -plutselig alene på Gugelhof

Vi var faktisk de siste gjestene til å gå. Hehe, tror det er første gang det har skjedd meg. Men tiden flyr i godt selskap!

Utrolig deilig middag som jeg kommer til å huske lenge, -spesielt pga halsbrannen som kom etterpå. HOLY COW...blir jammen godt å begynne det nye året med fornuftigere hverdag og vende tilbake til strengere lavkarbokost. Merker kroppen trenger det noe veldig nå etter flere dager med utskeielser! Blir så trøtt og slapp.

MEN en siste kveld med utskeielser ligger foran oss. -I kveld blir det nemlig Pepper steak Pie til nyttårsaften-middag på oss. Oh yes, jeg har blitt sponset med pai-levering fra Oma Marnies så nå har jeg har frysen full! haha! Kjøpt og betalt med paier! 

NICE deal sier jeg bare.

Hva skal dere ha til middag i dag?
-Og ja, jeg er oppriktig interessert i middagen deres altså. MAT<3

Girls night out in Berlin!


Jippi! Nå stikker jeg ut sammen med min kjære venninne D.
Vi skal spise en bedre middag på en restaurant som en viss amerikansk president visstnok har spist på hehe!

Blir herlig å gå ut med D igjen. Altfor lenge siden nå!

Ha en strålende kveld! 

Lavkarbo iskrem ~Oppskrift~

Frister det med sukkerfri stracciatella til dessert på nyttårsaften? Her kommer en superenkel oppskrift!  Jeg laget isen etter oppskrift fra min mor, -bare minus sukker. Vi hadde den til dessert på juleaften og den ble kjempegod. Lille L syns den var bedre enn vanlig is! 
Denne oppskriften passer spesielt bra for diabetikere og dem som har et LCHF-kosthold, og så selvfølgelig for alle som er glade i is ;) 

 Sukkerfri Stracciatella 

(Nok til 6 små eller 4 store posjoner)
5dl fløte
5 eggeplommer
1ss tagatesse(tagatose)
2ss sukrinmelis
4dråper stevia 
(jeg brukte stevia med vanilje)
1ts vaniljepulver /frøene fra1 vaniljestang
50gram hakket mørk sjokolade (minst 70%)
50gram smeltet mørk sjokolade til å ha over som pynt (minst 70%)

Hvis ikke du har tagatesse eller stevia hjemme, kan du bruke 4ss sukrinmelis i steden. 
1-2 dråper vaniljeessens er også godt for smaken sammen med sukrinen.

1. Pisk eggeplommene, vaniljefrø/pulver, tagatesse, sukrin og stevia godt til det blir en luftig, lysegul blanding (tok ca 7 min i min kjøkkenmaskin)
2. Pisk fløten. 
3. Grovhakk 50g sjokolade og rør den inn i eggeblandingen. Hell dette i en lufttett boks.
4. Rør fløten forsiktig inn i egge-sjokoladeblandingen
5. Hell smeltet sjokolade over som pynt (se bildet øverst)
6. Ha lokket på boksen og la isen stå i frysen over natten. Du behøver ikke å røre i isen!
7. Ta isen ut ca 10min før servering, åpne boksen og la den tine bittelitt.
8.server med litt varme jordbær eller krem. 
Nyt! 


Isen smaker garantert himmelsk sammen med eplekaken min;) Oppskrift på dukker nok opp snart.

Vi har hatt en skikkelig lat søndag med brunch på Al Hamra og en spasertur i sola.
Hva skal dere ha til middag i morgen da folkens?La Musica!

Ingenting er som en pianokonsert hjemme i stua, fremført av din egen 1,5åring. For en innlevelse -for en glede! 
La Musica! 

Jeg vet det er verdens største klisjé, men jeg tror faktisk, helt seriøst at barna mine må være genier. Det må da være noe helt unikt og utrolig spesielt ved dem når de kan få meg til å føle meg på denne måten? Jeg er hodestups forelsket, bergtatt, full av respekt og undring for dem! (Unntatt når de vekker oss kl 05.10. Akkurat da er jeg bare full av håpløshet.)
Men bare se på henne da. hun satt der kjempelenge og beveget fingrene så forsiktig og rytmisk over el-pianoet og beveget hele kroppen i takt. 

Genius. Det må jo bare være.
Om ikke hun blir pianist, så blir hun kanskje illusjonist. For de taktene hun viste der hun latet som hun spilte på ordentlig, mens demosangene rullet ut av høytalerene på el-pianoet, -de kan ikke læres. Det er medfødt! 

Sukk....

..Og sånn ellers har jeg planer om å lage noe godt som inneholder epler i dag. Vi har nemlig en enorm mengde epler som står og synger på siste verset på kjøkkenbenken.

Fin søndag til dere! 

Enkel lavkarbomiddag: Hummus og Omelett

Enda et matinnlegg fra meg.
Det ble en kjapp og enkel middag på oss i dag. Hadde lyst på noe lett og godt som et avbrekk fra julematen, så da ble det Hummus og Omelett med sopp, tomat og purre.

Hummus:
1 stor boks kikerter
1/4 av væsken fra kikert-boksen
saften fra en halv sitron
2hvitløksfedd
4ss olivenolje +litt ekstra til servering
2ss Tahin (sesampaste)
salt og pepper

Bland alt i en foodprosessor til en jevn og glatt masse. Ha i en ekstra ss eller to med olivenolje hvis massen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.


Omelett:
4egg
3ss fløte
3ss smør
3-4 champinjonger, oppkuttet
en liten håndfull småhakket purre
1stor tomat i terninger + 1tomat i skiver til å servere med retten
Litt bladpersille
Salt og pepper

Smelt smøret i pannen. Surr purren og soppen på lav varme i smøret i 5min.
Pisk sammen egg og fløte. Hell eggeblandingen over sopp og purre i pannen.
Strø tomatbitene over. Stek på lav varme til det stivner. Snu omeletten og stek i 1minutt til. 
Server med hummus, olivenolje, tomatskiver og bladpersille. Salt og pepper etter smak.
God middag!


Vi har vært på lekeplassen i dag med jentene. Det er jo nesten vårtemperaturer her i Berlin. Jeg skulle gjerne hatt snø, men tviler på det kommer noe mer av det i vinter.
Da vi kom hjem ville L se Tre nøtter til Askepott igjen. Hehe, så nå sitter vi her foran TV'en med litt forlenget julestemning. Koser oss på sofaen alle fire.
Et spørsmål til dere: hvor lenge beholder dere juletreet i stua? 

Jeg tenkte liksom at vi skulle hive det ut på nyttårsaften, men merker at jeg syns det er litt trist at det skal bort allerede, så kanskje det får stå til 2.nyttårsdag....
Fortsatt fin kveld!

Lavkarbo Vanilje-fudge ~Oppskrift~

Heisann! Lørdagsgodisen i dag: Lavkarbo Vaniljefudge med sjokoladetrekk. Beste jeg har smakt på lenge!  Oppskriften kan varieres, og man kan ha f.eks peanøtter eller mandler i fudgen for litt ekstra crunch.
Årets nyttårskonfekt?

Denne oppskriften er stor, og kan gjerne halveres om du føler for å ta en "testrunde" før du kjører på med stor oppskrift. Jeg kommer garantert til å lage stor oppskrift neste gang, for disse forsvinner raskt! De må koke lenge, men det er så verdt det, og man må ikke røre særlig mye i gryta. Med peanøtter i fudgen smaker det farlig likt snickers!

 Vaniljefudge med sjokoladetrekk:

4dl fløte
200gram smør (helst usaltet)
3ss sukrinmelis
4 dråper stevia med vaniljesmak *
1ts vaniljepulver eller frøene fra en stk vaniljestang
200g Mørk sjokolade (minst 70%) til trekket

* stevia kan droppes, men bruk da minst 4ss sukrin og 2ts vaniljepulver

Slik gjør du:

1. Bruk en teflon kjele (vanlig kjele gjør at det lett svir seg!) og kok opp smør, fløte, sukrinmelis, stevia og vanilje på middels varme. 
2. Skru ned varmen og la det småkoke (viktig! småputre) i 45-60 minutter og rør av og til. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg, og det vil vi ikke ha noe av.
3. Etterhvert når det nærmer seg slutten på koketiden, vil massen få en lysebrun farge og bli litt tykkere. Ta litt på en skje for å sjekke om den er ferdig. Hvis den stivner i kantene så er den klar. (Jeg kokte min fudge i 55minutter)
4. Når fudgemassen er klar, skru av kokeplaten og la den avkjøles litt i kjelen i ca 10 min før du heller den i en bakepapirkledd paiform eller brødform. Hvis du vil ha nøtter i fudgen, strør du disse over nå.
5. La massen stivne i kjøleskapet i 2 timer. (Utålmodige slengte den i frysen i 45min..)
6.Ta ut og skjær fudgen i munnbitstore firkanter
7.Smelt sjokoladen i vannbad, legg fudgebitene på en gaffel og dypp i sjokoladen. Ha bitene i en boks med bakepapir som underlag. Frys i 30 minutter.
Serveres med fordel rett fra frysen!
8. nyt!

Oppskriften er inspirert av denne.

Jeg har nettopp kost meg med noen biter til kaffen. Lavkarbogodis er så genialt!


Det ble en altfor sen morgen på meg i dag, men er takknemmelig for at mannen lar meg få sove ut av og til. <3   Nå skal jeg komme meg ut av pysjen og kle meg så jeg kan ha med L (3,5år) ut og leke. 

Ha en nydelig lørdag!

Jona

This years Christmas gifts


I just had to show off some of the creative gifts we got this year. Thanks santa!
Healtiest gift: Pomegranate

Coziest gift: Astrid Lindgren stories
Biggest gift: new kitchen table. Seats 10 people
 (Not kidding -its HUGE)
Crunchiest gift: Walnuts!
Most used gift at the moment: My new canon EF 50mm f/1.8 ii -lens

Cannot reccommend it enough!
Cutest gift: Salt dough star ornament (made by 1,5 year old)

Geekiest gift: USB LED fan for laptop. It's like 1999 in here!

Did you guys get any gifts that totally surprised you?

Christmas Cappuccino

En liten nydelighet jeg har blitt hekta på i julen.

 Christmas Cappuccino 

250ml varm helmelk, skummet i melkeskummer
1-2espresso shots
2dråper stevia med vaniljesmak
(evt 1ts sukker/sukrin og 1 dråpe vaniljeessens)
1 Kanelstang
*
Varm melken (ca 65 grader) og lag skum
Lag espresso
Ha espresso i koppen sammen med stevia
Hell melken over og pass på å holde igjen skummet litt slik at det ender på toppen
Ha i en kanelstang og nyt!
_______________________________________________________________
250ml foamed 3,5% milk
1-2shots espresso
2 drops Vanilla Stevia 
(-or 1teaspoon sugar and one drop vanilla)
1 Cinnamon Quill
*
Heat milk to 65-70 degrees and make foam
Make espresso
Pour espresso in cup and add stevia
Pour the milk into the espresso. Make sure the foam ends up on top
Add cinnamon Quill and enjoy!


Jeg har forresten blitt forvandlet til litt av en horder når det kommer til glasskrukker. Jeg kaster ikke en eneste en lenger, for jeg har planer om å gi hver eneste en av dem et nytt liv og formål i mitt hjem.
Recycled jar turned coffee-mugFotofredag: Magiske minner

Hva jeg hadde gitt for å være tre år i romjulen igjen... Og bruke dagene på å leke med julegavene mine ved siden av juletreet.Og nynne på julesanger for meg selv.Og spørre mamma "når kommer julenissen igjen?"


Lavkarbo Riskrem ~Oppskrift~

Hei hei fra sofakroken. Her sitter jeg og koser meg med en skål lavkarbo riskrem.
En lavkarbo jukse-riskrem for dem som vil kose seg uten å få i seg for mye karbo.
Denne "riskremen" er såpass mettende at en liten porsjon holder i massevis for meg.

 Lavkarbo Riskrem 

(Nok til to porsjoner)
2dl pisket krem
200g cottage cheese
en halv vaniljestang (skrap ut frøene)
3-4 dråper vaniljestevia (evt 2ts sukrin)
Mandelessens om ønsket
En liten håndfull hakkede valnøtter/mandler

Pisk kremen stiv sammen med søtning og vaniljefrø.
Rør inn cottage cheese med en skje.
Smak til med mandelessens om ønsket.
Strø over hakkede mandler eller valnøtter.
nyt!

Det går forresten an å lage rød saus av fun light bringebær og fiberhusk! 

Hva gjør dere i kveld da? Jeg har vært på akupunktur, gått tur i byen, spilt dukketeater med jentene før leggetid, og nå skal jeg bare late meg på sofaen fram til jeg må trille over i senga. Mannen er på basketballkamp, så da er det fritt fram for jentete julefilmer som The Holiday.

Romjulstiden er så god.
...og januar blir hard merker jeg.

Ha en fin kveld! 

Jona

Kunst

Det er ikke tvil om at vi har en kunstner eller to i hus. 
Man vet aldri hva man får med jentene  våre. I dag stod vi opp til dette synet. 

It's in those Silly little Moments...

...that I , to my constant surprise, find the meaning of life. 

Da jeg satt på trikken i gårkveld sammen med mannen og jentene, kom det et kjærestepar inn døren. De var den typen kjærestepar som ser ut som de har gått rett ut av en hollywoodfilm og inn i vår, plutselig veldig trauste og grå verden. De var utrolig pene med irriterende perfekt hud og moteriktige, nærmest skreddersydde antrekk og sko. De så virkelig ut som det perfekte paret, og jeg ble sjalu.

Og sjalusien min varte et lite øyeblikk. Jeg tenkte på hvor herlig det hadde vært hvis jeg hadde hatt tid, penger og overskudd til å se så velstelt og perfekt stylet ut. Hvor bra jeg hadde følt meg da, og hvor shabby og svett jeg følte meg der jeg satt med gravidemagen min i julekjole og støttestrømper. 


Jeg kjente også på misunnelse i forhold til det at disse menneskene nok helt sikkert ikke hadde barn som de måtte ta hensyn til i hverdagen. Jeg drømte meg bort i noen minutter. Prøvde å se for meg livet til dette perfekte, barnløse paret, og plutselig føltes det som om jeg hadde et tonn av vekt på skuldrene. De var frie og vakre, og jeg var bundet av tonnevis med ansvar og plikter, og den vakker-biten trenger vi ikke engang å gå inn på. (Gravid i tredje trimester: flodhest-komplekser)

Jeg satt der og syns synd på meg selv, og misunnet disse menneskene som jeg ikke aner hvem var.

Men så skjedde det noe. Min datter L, på 3,5år begynte å synge. 
Hun satt der på trikkesetet sitt med den nye røde paraplyen sin og strikkeluen fra bestemor og sang (en blanding av julesanger, oppdiktede sanger og div random sanger) høyt av hjertens lyst, helt uvitende om hvor mye det øyeblikket betydde for meg.

Sangen hennes hadde revet meg tilbake til virkeligheten. Sangen hennes hadde dultet meg harndt i skuldera med knytteneven og sagt:

 "hallo, skjerp deg da. Hvem bryr seg om du ikke kan dra på spontane kinoturer eller fester. Hvem bryr seg om ikke du kan se ut som en forbanna Victorias-secret engel når du står opp om morgenen. So what om du har noen gravidekilo på skrokken akkurat nå.  -du har nøkkelen til noe de to ikke har anelse om at eksisterer! Du er en mor! Du gravid. DU LAGER MENNESKER FOR POKKER. Du har laget det lille fantastiske mennesket som sitter på det trikkesetet og gleder alle som er rundt henne med sangen sin. (Vel, ok -nesten alle gleder seg.) Seriøst...skjerp deg. Du er en mamma!"Og så gikk det opp for meg: I'm on the other side now -Jeg er en mor. Jeg har en uendelig stor innflytelse på to (snart tre) menneskers liv, og ingen andre i verden kan gjøre min oppgave bedre enn det jeg kan. -ikke engang det perfekte paret på trikken. Nope! Bare meg. 


Holy crap.


Andre: i svigers julehule

I dag var vi i juleselskap hos svigers. En og en halv gås ble fortært, lys ble tent, og det ble danset rundt juletreet.

Det å danse rundt juletreet er årets høydepunkt for jentene. De gliser som galninger og synger (HØYT) og tramper i ring rundt grana som om noen hadde betalt dem for det. 
De kunne nok gjort det der hver dag i året. Heldigvis dauer juletreet senest i januar, så da får vi kanskje en pause. ;) 

Vi lekte også en versjon av pakkeleken hvor man skal kaste terning og trekke en tilfeldig pakke. Utrolig morsomt å ikke ane hva man får. Det lå alt i fra granatepler til krimbøker i de pakkene, og vi lo oss halvt i hjel når gavene ble pakket ut og ingen ville innrømme hvem som hadde hatt med hvilken gave. 

Mye julesnacks ble det også. Heldigvis var det også litt sunnere alternativer på menyen. Litchi for eksempel. For en deilig frukt! 

Og det er ikke bare Oldemor som lurer på skatter i sitt hjem. Bare se på denne nydelige håndmalte gamle kaffekannen. For en personlighet. Jeg elsker den! 

I morgen blir en rolig dag. (Lov å håpe?) Lillesøster må en tur til legen, fordi at vi liker ikke den stygge hosten hun har hatt i en uke nå. Ellers skal vi bare prøve å slappe helt av hjemme og ikke spise julemat de neste tre dagene. Så kommer selvfølgelig nyttårsaften med kalkun osv.
-fordi det bare må være slik! Tradisjon tradisjon! 

Hva pleier egentlig folk å spise på nyttårsaften?

Eventyrjul i Oldemors hus

Første juledag ble tilbragt i Oldemors (mannens bestemor) hus sammen med masse familie. Det var lunsj, middag, kveldsmat, filmkos, kaffe, julekaker og masse prat. Huset til Oldemor og Oldefar er helt nydelig innredet i en helt spesiell stil. Bare se på dette art-deco juletreet da!Hele huset er fullt av slike skatter. Jeg brukte mye av dagen til å tusle rundt og fotografere diverse interiørskatter og julepynt. Dette hjemmet er altså så nydelig.

Julesanger og blokkfløytespill med Oldemor ble det også, tradisjonen tro.
Storesøster var veldig fascinert, og det skulle ikke forundre meg om blokkfløyte står på ønskelista til bursdagen...
Det var ordentlig regnvær og grått ute i dag, men det gjorde ikke noe, for i Oldemors hus er det alltid superkoselig, uansett vær. 

Møt "Prisesse Pippi" som hun krever å bli kalt for tiden.

I åtte-tiden gjorde vi oss klare til å kjøre hjem til Berlin med to stuptrøtte og kjempefornøyde tupper i baksetet. Jul i Oldemors hus er alltid et eventyr, for både store og små. 

 Hva syns dere forresten om bildene? Merker dere at jeg har fått meg nytt objektiv? Jeg må nok øve en god del til før jeg blir helt trygg på det, men du verden så stas det er med bra kamerautstyr! 

Nå blir det filmkos på sofaen på meg.
Håper dere har det godt.

Jona


Det som gikk galt på juleaften

Sånn bortsett fra at jeg brant meg på kaffekokeren, kuttet fingeren på en plastboks, sprutet sitronsaft i øyet mitt, (som er mye vondere enn det høres ut!) mistet brøddeigs-bollen oppi kjøkkenskuffen og melet ned hele kjøkkenet som vi vasket dagen før, måtte kaste sausen fordi den første ble rosa, lage ny, og nesten brente potetene, så ble vår første "alenejul" fin tilslutt.
Love Actually <3
Det var et øyeblikk, sånn rett før jeg serverte maten, som jeg holdt på å knekke sammen av stress. Typisk meg å ikke ville ha noe hjelp på kjøkkenet, men jeg bare arbeider best sånn. Likvevel ble det en del stress, da jeg plutselig fikk vite at det skulle lages to forskjellige julemiddager  i steden for en. Ble noen svette timer på kjøkkenet ja! 

Høydepunktene i går var en koselig frokost, (bare oss fire) julefilmer man aldri blir lei av, JULE-ENGELEN som kom på besøk, å se jentene gå amok med pakke-åpning, og den hjemmelagede juleisen.


Nå setter vi kursen for Oldemors hus. Der skal vi være helt fram til i kveld, sammen med en haug av familie. Jeg må innrømme at jeg har planer om å kapre godstolen og ikke rikke på meg i hele dag. Jul er gøy, men det tar på å stå på kjøkkenet i en hel dag når man sprenggravid...

Og forresten, jeg fikk noen fantastiske gaver av mannen i går. Et nytt kjøkkenbord og nytt kamerautstyr. Dere vil nok merke sistnevnte på bildekvaliteten når jeg får øvd meg ;) 

Håper dere har det fint og nyter juletiden med kjente og kjære!

Jona

Ave Maria liksom

Julepynten som har overlevd adventstida
Dagen som vi har ventet på er kommet. Når dette innlegget publiseres, står jeg helt sikkert på kjøkkenet, håret perfekt oppsatt, og sminken upåklagelig.... Julepynten glitrer over hele hjemmet, snøen laver ned utenfor og Ave Maria glir ut av høytalerene og inn i sjelen...
 Det dufter godt, for julesteiken har allerede stått flere timer i ovnen. Desserten ligger klar i frysen, gavene ligger urørt under juletreet og ungene er stivpyntet der de sitter pent på sofaen og ser på julefilm, helt musestille så de ikke forstyrrer mamma som må konsentrere seg på kjøkkenet. Mannen skravler med svigers og drikker kaffe. Jeg har full kontroll...alt er perfekt.
-yeah right! 
Sannheten ligner nok mer på dette:
Jeg har garantert hatt to-tre mediumstore paniske anfall til nå, og mannen har helt sikkert prøvd å roe meg ned, uten særlig hell. Ungene må oppholde seg på barnerommet og distraheres av bestemor som lager dukketeater, og en film på laptopen slik at de ikke styrter inn i stua og river opp alle pakkene øyeblikkelig etter at de har stått opp. Julekjolene nekter de å ta på seg, fordi Hello Kitty pysj er jo mye finere vettu!
 Julesteika er fortsatt halv-frossen fordi jeg glemte å tine den, og det dufter ikke stort annet en min egen nervøse svette på kjøkkenet. Om jeg rekker en dusj i dag er usikkert.
Jammen er det ikke bare bare å være gravid tobarnsmor og holde jul helt selv for første gang...

Men, det er jul nå. Og jeg er helt sikkert glad
Sånn innerst inne i hvertfall. 
Når maten endelig er kommet på bordet, jeg har gjort jobben min og alt er i orden, så kommer jeg til å nyte alt det gode som julen har å by på og kose meg.
..men hvis jeg har driti meg ut og hvis ikke maten skulle smake, så gjør ikke det noe siden jeg er såpass forkjøla at jeg har mistet 90% av smakssansen. -Flaks! 

Nei, helt seriøst altså: jeg er så heldig at jeg ikke kan ønske meg noe mer! (Bortsett fra en kitchen aid og en sydentur...?) Jeg har familien min, et trygt sted å bo, og masse kjærlighet.

God jul , kjære du som leser dette. Jeg håper du har det godt 
sammen med dem du er glad i. Klemmer i fleng!
Vi blogges snart.
Grana vår, julelys og en billig men fin plastengel. God Jul <3

I siste liten

Oooog DER.
Der var juledesserten og konfekten klar, og det i siste liten. Egentlig skulle jeg bare lage hjemmelaget fløteis med sjokolade, men så fikk jeg så vanvittig cravings på snickers. Så da var jeg bare var nødt til å lage det. I tillegg fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle lage marengs (pikekyss) for første gang i mitt liv...bonanza på kjøkkenet med andre ord.

 Alt sammen sukkerfritt (hurra!) så gjett om jeg skal fråtse i morgen...

OG jeg ble endelig ferdig med dukkesengene som jentene skal få av oss! 
Det har tatt noen timer og et par strøk maling og småpirk, men nå er de klare og jeg er kjempefornøyd. 

De skal få håndsydde dukke-dyner og puter også, (ikke sydd av meg!) men de fikk jeg ikke tatt bilder av nå, siden de allerede er innpakket. 
Åh som jeg gleder meg til å se reaksjonen deres når de pakker opp gavene i morgen!

Det ble som jeg sa... adrenalin til siste sekund. 
Nå skal jeg kollapse i senga.
God jul! 


29 weeks: Julekule

Egentlig pleier jeg å ta en gravid oppdatering på mandager, men siden noe sier meg at jeg kommer til å være opptatt med andre ting i morgen, så tar jeg det likesågodt i dag.
Julekula (og resten av meg forsåvidt) vokser skummelt fort for tiden:
Flere bilder av magen her.

Føler meg litt dum når jeg står og poserer sånn foran kameraet med denne digre magen. 
Men jeg vet at jeg kommer til å syns det er gøy å se tilbake på når kulen er borte.
Lillebror er nå ca 1300gram tung og hele 35cm lang, og det merkes for å si det sånn!
Føler magen er så full av baby at jeg ikke får puste ordentlig. Han beveger seg hele tiden, og spesielt når storesøstrene hans er rundt meg. Gleder meg veldig til å møte denne lille mannen. 
I kveld skal jeg skrelle poteter og forberede en del ting til morradagens spisemarathon.
Håper jeg får litt tid til å se en julefilm i kveld med mannen kanskje...
Kos dere massevis. I morgen er det jul hoho!

Vinter i Berlin

Så kom lille juleaften med snø til oss, noe som forsåvidt er veldig koselig... men i morgen juleaften skal temperaturen stige hele 10 grader og det skal regne! 
Så da må vi ut og nyte snøen mens den varer og se om vi kan suge til oss litt julestemning.

Nå skal vi på søndagsbrunch på en av våre favorittcaféer. 
De har en utrolig deilig buffet, og vi spiser brunch der så og si hver søndag.
Ha en nydelig dagen før dagen! Vi snakkes. 
Jona

Slashing through the snørr

Hei fint folk. Jeg er forkjøla. Sånn megaforkjøla slik at jeg har mistet luktesansen og ikke kan smake maten min.  Men ellers har jeg det fint. Hvordan har dere det i dag? 
Vi har hatt en relativt rolig dag med unntak av storinnkjøp og enda en rydderunde.
Det siste av julepynt har også kommet på plass, og vi har kost oss med fagestifter og pepperkaker. Og så har jeg har lekt med kameraet i dag:

I går begynte jeg å male dukkesengene som jentene skal få i julegave... Legger selvfølgelig ut skrytebilder når de er klare. Må bare ta et strøk til i kveld først, så er de forhåpentligvis tørre til juleaften. Utsettelses-syndrom anyone?

Har juleroen senket seg hjemme hos dere, eller er det last minute -forberedelser på gang?
Håper dere hygger dere i hvertfall.
Ha en fin lørdagskveld!

Jona

Fotofredag: Basteln

Oops. Glemte meg litt. Det er jo fotofredag...
Her er et bilde jeg har kalt "basteln". ("Å lage selv" på tysk)

Jentene har fått helt dilla, og har laget utrolig mye rart i det siste. Det meste er så som så mtp kvalitet, og jeg inrømmer glatt at ikke  alle  kunstverkene unslipper søppelbøtta... men noen skatter blir det. Som dette armbåndet. 

Jeg liker når de lager ting. For da er de som regel rolige, og jeg får tid til en kaffekopp, eller å ta bilder. (Gi gjerne tilbakemelding på hva dere syns om bildene mine. Setter stor pris på deres mening!)

Akkurat nå blir jentene badet av pappan, og jeg tar meg en pause før det er leggetid for de små, dvs: ligger som et slakt på sofaen. Jeg har levd i fornektelse i noen dager nå, men nå må jeg innse at jeg har visst pådratt meg en kraftig forkjølelse og feber. Just in time for Christmas... jess!

Herregud som jeg klager i dag. Ikke hør på meg.
Jeg er heldig og jeg er klar over det.
Bare ikke hele tiden like mye. 


Ha en finfin fredagskveld. 
Jona
The final Countdown

Holy crap. TRE dager igjen.
 Nå beynner jeg for alvor å frike ut litt. 
Til neste år ønsker jeg meg en juleplanlegger og personlig assistent. Dere vet, sånn som en "Wedding planner" -bare juleversjonen. JA TAKK.
Det er faktisk mye mer jobb å lage jul enn det jeg forventet. Og jula har ikke engang begynt enda. Jeg savner
mamma og pappa's stålkontroll nå. 
Hvem var det som fant på at jeg skulle ordne ca. alt OG lage julematen? 
Ok, greit, det var meg som krevde det...

Hvordan i all verden jeg skal klare å få ferdig de siste tingene   (handle mat for julen, male dukkesengene som jentene skal få, pakke inn div. gaver, vaske gulv igjen, bytte ut granbarpynt som har krepert, finne julekjole til meg og gigamagen osv osv) når hjernen min føles som den har blitt erstattet av en seig grøtmasse, det aner jeg ikke. 
Jeg eier ikke konsentrasjon! 

Eksempel:
Jeg gikk inn på en butikk i dag, og skulle kun ha TO ting: et serveringsbrett og en plastboks.
Hva kommer jeg ut med?Joda: Duk, stygt julepapir, svamper, en fempakning med teip, og en ubrukelig boks som ikke passer til det jeg skulle bruke den til. Jeg ble for distrahert av alle de blinkende nissene og glitrende reinsdyrene der inne! Ikke min feil!
ADHD anyone?

Så nå mangler jeg fortsatt serveringsbrett og boks, men jeg har en hel haug av teip da.
Jeg trenger hjelp.

Forresten så er dag omvendt-kompliment-dagen i Berlin tror jeg.
Jeg har blitt fortalt (av tre forskjellige butikkansatte) at jeg ser helt utslitt/herpa ut.
Jo takk. 
Vent, what?

Trodde det var jul snart jeg...
Jaja, det betyr vel bare at jeg burde begynne å roe ned tempoet snart. Få litt mer søvn og sånn kanskje?

Neste år...

To share or not to share


I dag var første gangen Storesøster L (3,5) hadde med seg en venninne hjem fra barnehagen.
Hun var kjempespent, for dette hadde hun gledet seg til, og i dag var dagen.
Pappaen hentet altså tre barn i barnehagen i dag: Lillesøster, Storesøster og venninnen hennes, N, i dag ettermiddag. 

Turen hjem gikk som en drøm. De tre holdt hender og tuslet lykkelig bortover Berlins gater som om dette var selve lykken -å få leke sammen etter barnehagen. 

Men ting snudde ganske brått da de kom inn døren her hjemme.
Plutselig gikk Storesøster L fra å være kjempebegeistret for besøket sitt, til å bli en trassende treåring som kun tenkte på å forsvare sitt territorium, sine ting, og ingenting annet.

Så fort kan det gå. Nå var det kun "NEI DET ER MIN!" og "DU FÅR IKKE LOV!" som stod i hodet på henne. Ikke søren om den jenta fra barnehagen skulle få lov til å legge sine hender på HENNES leker, HENNES stol eller HENNES gaffel. (Stakkars jente fikk såvidt lov til å tisse på HENNES do.)

Jeg vet jo at dette er vanlig. Det er jo en typisk smårolling-greie at de er nøye på eierskap av ting, og ikke så gjerne låner bort til gjester, men herr-e-gud så slitsomt det er å høre på...
De fleste småbarnsforeldre har sikkert kjempet med de samme problemene, og måttet rive to eiersyke smårollinger fra hverandre når det går på helsa løs på grunn av noen duploklosser.

Besøket varte i to timer, 120 minutter, og jeg er ganske sikker på at 100 av dem bestod av ramaskrik og kaos. 
Det er jo ingens feil, (bortsett fra vår egen kanskje, som faktisk inviterte det stakkars barnet med oss hjem..) men det var rimelig kleint når moren kom og hentet jenta, og spurte hvordan det hadde gått.
"Eh, joda, de skreik og krangla så busta føyk, helt til for ca. tre minutter siden, så roet de seg litt. Det var ikke noe blod eller noe sånt. Spiste litt gjorde de å."


Jeg var i det minste ærlig.

 Heldigvis kommer de jo over det en vakker dag, og begynner å forstå fordelene ved å dele. ...eller fordelene ved å ikke ha med seg venner hjem. -er jo lov å håpe? 


Her er noen smårolling-regler om eierskap som alltid får meg til å trekke på smilebåndet:

Julebrød -the german way

Noen dager er man ikke like flink med tanke på kostholdet, og da er det bare å gjøre det beste ut av det.  Tyskerne vet hvordan man lager julebrød altså. Fytti katta for en bombe! 

"Weinachtsstolle" eller bare "Stolle" kalles dette hjerteinfarktet av et julebrød. Det er laget på en tung gjærdeig som er mettet med smør, fylt med biter av tørket frukt, julete krydder som kardemomme og kanel og rullet i melis etter baking. Noen typer Stolle blir også fylt med marsipan i midten. Holy Cow. 


Når julen nærmer seg (nei faktisk, når høsten begynner) så kommer disse i butikken, og det er litt med disse julebrødene som med julebrusen hjemme: -folk krangler om hvilket som er best. Personlig syns jeg marsipanfyll blir litt for mye.
Oh yes, jeg har spist Stolle. Til frokost. 


Nå skal dukkensengene som jentene skal få males. Så skal de siste julegavene (forhåpentligvis) ordnes, og juledesserten (hjemmelaget is) må jeg også få fikset snart...
Føler jeg har glemt noe utrolig viktig. Jeg må jo ha gjort det, for jeg ligger helt greit an i løypa liksom. Håper jeg kommer på hva det er snart...

Og forresten! Vi har fått oss gran i stua. Pynta den har vi også. 

Lurer på hvor lenge den holder før den kreperer. Den har ikke akkurat blitt behandlet med kjærlighet av små hender... Er det bare mine barn som har klart å denge juletreet i gulvet allerede, eller er det bare noe jeg burde ha regnet med?

Ha en toppen torsdag! 


Juleshopping er viktigere enn barnas trygghet!

Det er i hvertfall det inntrykket jeg får av artikkelen jeg nettopp leste på Osloby.no.  Jeg blir så rasende at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. 
I artikkelen står det at det finnes foreldre der ute som bruker lekebutikkene på Oslos kjøpesentere som "dumpeplass" for ungene sine, mens de selv går på shopping.  Seriøst folkens, dere burde ikke hatt tillatelse til å ha barn.
Barna er så unge som 3år og blir etterlatt på egenhånd i opptil flere timer.
Foreldrene er optatt med andre ting de: "Ofte finner vi dem på en café i nærheten"
Hva f... skjer folkens? Har juleshoppingen blitt så viktig og altoppslukende at folk ikke lenger har tid til å tenke på tryggheten til barna sine?   Hva i huleste feiler det disse menneskene? 
Hvaslags personer er dette som overlater barna til seg selv, og det midt i freaking OSLO?

Selv får jeg panikk bare jeg skal ut med søpla til søppeldunken på kvelden når barna sover inne i leiligheten. Jeg låser døren etter meg og springer som en gærning, dumper posen i dunken og er inne igjen innen 30 sekunder med hjertebank og må rett inn på soverommet deres for å se at alt er i orden. Tryggheten til barna mine er alfa og omega i livet. ALT.

Jeg vil vite hvordan i all verden folk klarer å komme på en så idiotisk idé. Hva får dem til å tro det er ok å la barna være igjen på en lekebutikk? De kunne jo likesågodt dumpet dem på en bussholdeplass. Jeg vil faktisk tro det vanker mye farlige folk på akkurat lekebutikker. Hvem som helst kan komme og ta barnet ditt. Barnet kan vandre ut av butikken, til og med ut i gatene. Og uansett om du skulle være så heldig at du finner barnet ditt igjen på butikken etter at du kommer tilbake etter flere timer med fulle shoppingposer, så har det stakkars lille hjertet fått oppleve den ultimate utrygghet: Uten foreldre, uten oppsyn, ingen kjente voksne å forholde seg til. 

I artikkelen står det at foreldrene stort sett kun får tilsnakk fra butikkansatte eller vakter på senteret når de kommer og plukker opp ungene sine etter å ha blitt oppropt.
I enkelte tilfeller har de tilkalt barneværnet, men ærlig talt.. -burde de ikke gjort det i hvert eneste av disse tilfellene? Det står jo at dette skjer "flere ganger i uken". Det er mange utrygge barn det!

Jeg har selv opplevd å være tilstede når politiet brøt opp døren og hentet barna til noen som hadde latt barna være alene hjemme på natten mens de selv var på fest. Det uttrykket i øynene på de små, redde barna glemmer jeg aldri, og hendelsen har satt sine spor. Barnevernet ble selvfølgelig kontatket.

Jeg er av den mening at absolutt alle foreldre som blir tatt i å være så totalt hensynsløse med tanke på barnas trygghet som det som omtales i denne artikkelen, burde meldes til barnevernet. Punktum.

Les artikkelen her.
Hva mener du?


foto: stock.xchng

Fajitas med Kikertlefser


Jeg er ordentlig taco og fajita-frelst. Jeg kunne spist det hver eneste dag. I går laget jeg lavkarbolefser for første gang. I utgangspunktet var jeg rimelig skeptisk, men må jeg si at de faktisk ble mer enn spiselige! Mannen var storfornøyd, og jeg kommer garantert til å lage disse igjen.

Kikertlefser: 
(nok til ca 6 medium store lefser)

4dl vann
4dl kikertmel
1 egg
1 ts bakepulver/natron
1ss olje
en klype salt
2ts spisskumin om ønskelig

Slik gjør du:
1. Bland kikertmel, bakepulver, salt og krydder
2. ha i alt vannet og rør til det blir en glatt røre
3. la røren svelle i 30 minutter før steking
4. Ha godt med olje eller smør i pannen før steking og stek på middels til høy varme


Lefsene er litt tricky å steke i begynnelsen, men jeg fikk fort dreisen på det.
Jeg syns de er lettest å steke hvis jeg har godt med olje i pannen.

Pass på at ikke lefsene tørker ut før de skal spises.
Jeg stablet dem på en tallerken rett etter steking, med bakepapir i mellom lefsene og la en tallerken over som lokk, slik at de holdt seg myke.

Så kan du steke kylling og ha på hjemmelaget tacokrydder, fylle lefsene med kylling, ost og salsa. Strø revet ost over de opprullede lefsene og gratiner i 5 min på 200 grader i ovnen.

Serveres med salat, guacamole, salsa og rømme.


Opprullet lykke! 

My Daughter the Designer

For noen dager siden kom eldste datteren vår hjem med denne keramikkskålen fra barnehagen, og jeg syns pokker med den er så fin at jeg må vise den frem.


Hun hadde laget den helt selv, (noe jeg måtte ha bekreftelse på for det trodde jeg ærlig talt ikke at ungen hadde klart...-fæl mamma jeg er!)  og jeg ble mildt sagt satt ut. For se på denne fabelaktige skålen da! Den er ganske nære på designer-nivå tør jeg påsta! Skikkelig delikat mønster og fargene passer utrolig godt sammen.
 Ikke no' kunst og håndverk-ræl det her altså.
Perfekt pepperkakeskål!
Aner ikke hvor hun har fått designer-genet fra, for det eier ikke jeg for å si det sånn...
Nå skal vi straks på foreldresamtale med førskolelærern til Lillesøster. Blir spennende å få en oppdatering om utvikling og pedagogiske mål osv. Utrolig hva man kan bli interessert i når man får barn...
Etter møtet er det rett på akupunktur for min del. Skal få satt noen gode nåler og det gleder jeg meg til for nå er det altfor lenge siden sist.
 Men først: en (absolutt ikke koffeinfri) kaffe. Slem gravid!

Ha en toppen tirsdag! 


28 Week Photos

Er det ikke utrolig hvordan kvinnekroppen kan morfe...?
28 uker er fullgåtte. Hallo 7'ende måned og hallo  kurver i alle mulige vinkler.Kombinasjonen av gigamagen og blå topp får meg til å føle meg litt som en  kvinnelig versjon av Barbapappa. Hvordan er det fysisk mulig at kulen skal vokse i hele TOLV uker til om jeg får spørre? Bare tenk, -Lillebror skal liksom legge på seg 2-3 kilo... help me...

Blir liksom aldri helt fornøyd med disse hjemmemekkede magebildene, men om noen uker skal jeg på fotoshoot med Paul, og da blir det garantert ordentlig fine bilder!  Må bare få photoshooten unnagjort så fort som mulig, før denne magen får fra å være søt og diger til freaky-svær. 

I dag var jeg forresten på Gravide-pilates time klokka 10 på morgenen.Oh my god! Er utrolig kry av meg selv, for jeg har slitt så med treningsmotivasjonen i det siste. MEN nå har jeg fått tatt meg sammen, så nå blir det pilatestimer fram til fødsel! YAY me!  (Dø janteloven, DØ!)

Barbapappa the Pilates Hero!
Hvordan er det med dere gravidemammaer, -trener dere?
Hvis jeg (om enn litt morragretten) klarer å komme meg på trening kl.10 på mandagsmorraen, så klarer du det også! 

Ønsker dere en fin og sporty mandag. 

Jona


Julekjoler

Da var årets julekjoler til jentene i boks. Hva synes dere?
NAME IT Julekjoler
Det er mormoren til jentene som har vært på shopping, og jeg må si jeg personlig er storfornøyd med kjolene. Sammen med hvite undertrøyer og hvite strømpebukser blir de helt nydelige.(Oh yes jentene har selvfølgelig prøvd dem på allerede. De ville helst sove med kjolene på)
Har dere mammaer der ute juleantrekkene til barna klare? 

Dagen i dag har vært en smule bedre enn i går, men ikke akkurat drømmesøndagen for det om... Lillesøster er syk med magevirus, Storesøster går for tiden igjennom en "jeg er en baby"-periode som innebærer at hun ikke lenger vil klare ting selv, så er mamman deres er litt (vel) sliten om dagen pga voksende baby i magen og diverse, og pappan er ganske så opptatt med studiene. 
MEN, vi har fått juletre i stua i dag! Okay, det tok halve dagen og x-antall kilometers reising å få tak i det, men nå er grana i hus og jeg gleder meg til å pynte!

Storesøster da pappa satt opp juletreet i stua "åhj som jeg gleder meg til jul..."

Er vi tidlig ute med å kjøpe juletre, eller har alle andre fått pynta grana allerede?

Håper deres dag har vært hakket bedre enn min, og satser på at uflaksen vår snur snart.
Kjempefin 3.søndag i advent til dere!

Jona

The day that SUCKED

Ever had that feeling when you just know tomorrow will suck massively?
I do sometimes. Last night I had that unmistakeable feeling, and that's why I pre-wrote and scheduled two blogposts for today. That way, I wouldn't have to worry about writing and just have a royal, shitty day today.  "Well prepaired! Good job." I said to myself before going to bed at 2:30AM.

Well, there is no such thing as well prepaired when you have two sick toddlers and a huge baby bump to deal with. 
(Really huge bump btw. New pic coming up on Monday, you will all be shocked.)

So here is a quick recap of 
The Day that Sucked
(aka Shitty Day):


Early Morning: 
Little sister woke me up at 05:00AM. Well, technically, she didn't wake me up. The stench of her did. 
Yep. Massive poopy diaper-action before the friggin sparrows on the roof even think about taking a dump. 
Conversation going on in my head at this point:
"What did I tell you? -Today will, indeed, be a  Shitty  day."

Bedside Mommytrap: Damn near killed myself stumbling over this.
Slightly less early in the morning:
After an hour of trying to decode Little sister's babbling and pointing in the kitchen, making her thirtyfour different breakfasts, (of which she ate none. Nada) -followed by desperately trying to convince her stubborn bum to go back to sleep, -I gave up and asked hubby to take over.

Closer to the time I would normally get up. -if I didn't have kids:
I have been lying in bed with a horrible cramp (indigestion? Braxton Hicks? Anxiety?
-probably all three) in my stomach for a couple of hours and finally give in to the thought that I have no chance of falling asleep again this morning. I surrender, get out of bed, and enter the kitchen with that look on my face that makes my husband go:
"Oh holy shit. That kind of day."

And it doesn't even get better after I have my coffee.
Dear God help us all.


Noon
This would be when little sister should have her nap, but no, not today! -Because why people?
"BECAUSE TODAY IS A SHITTY DAY!" 
Great job guys!

So the nap is postponed because of serious issues like "First we need to go buy gummy bears and: "oh, no I just pooped my pants again."

Way too late for a nap -O'clock:
Little sister finally falls asleep way too late in the day -and sleeps for a friggin THREE whole hours. You parents out there know what that means:
 -there goes my evening.

During Little sister's nap:
Big sister manages to spill three different types of beverages on the floor, herself and my computer. She also paints her face, my hair, refuses to eat more than three bites of food the whole day, and can -all of a sudden- not (for GOD KNOWS what reason) go to the bathroom without assistance. She is consistantly whiney throughout the day, and I grit my teeth so violently that I'm suprised they're still intact.. 

Afternoon:
By this time, I don't even know what time it is anymore. I don't care. I am too stressed out. The kids are screaming at me, but I can't hear them anymore.
So I do what I always do when in crisis: -I start baking... Not the smartest idea when my kitchen looks like a war zone. Dropped stuff on my feet more than once, and threw stuff in the trash that was supposed to go in the cookie dough and so on. 
-I bet you all really want to come over and eat cookies at my place now... right?

Evening:
"Can it just be over please?"  -is what's on repeat in my head. 
A couple of nervous breakdowns (me), a couple more runny diapers (Little sister), plus an accident my bed (I'll spare you the details) later, Mr.Husband finally manages to get the kids to fall alseep.  (I will thank you later. -no, not in that way)

But alas! -Scilence. No more whining and sobbing. No more pulling on my arm.
I hear angels sing. 
And, I also, I kind of want to lie down and cry. 

But what on earth happens?
What do I, the burned out, seven month pregnant -havingashittyday- mom of two sick toddlers do?

I put on rubber gloves and...
I clean. I scrub. Hard core.
The kitchen, the floors, the bathtub, the toilet, BEHIND THE FRIDGE, -the floors AGAIN.
I scrub the SHIT out of my home.
Literally.

And I have to say, I feel slightly better now.
Not sure about tomorrow though. Let's see.

So. How was your day?

Lørdagsgodis: Lavkarbo Bounty Sjokolade

Lørdag betyr godis! 

Dette var første gang jeg prøvde ut denne Bounty-oppskriften og den var kjempegod. Smakte akkurat som vanlig bounty! Veldig praktisk
 å ha i kjøleskapet i tilfelle det kommer ei tante eller to på julebesøk...

Lavkarbo Bounty:

1dl sukrin

1dl kremfløte

1dl kokosmelk

50g kokosfett

200gr revet kokos

100g mørk sjokolade (minst 70%)

Slik gjør du:

1. Smelt sukrin og kokosfett i en gryte. Rør inn kokosmelk og fløte og gi det hele et forsiktig oppkok.
2. Ha i revet kokos og rør til det blir en jevn blanding.
3. Ha blandingen over i en beholder og la den stå i kjøleskapet i ca en time.
 4. Form små kuler og ha dem i frysen i ca en time.
5. Smelt sjokoladen i vannbad. 
6. Dypp kokoskulene i sjokoladen og ha dem i frysen i 30 min slik at sjokoladetrekket stivner. 
Nyt! 
Oppskriften er herfra.

Heldigvis for meg så er hverken mannen eller ungene så veldig glade i kokos, så
mamma får ha lørdagsgodisen sin i fred.


Oj, nå kom jeg på at jeg må jo lage marsipan før jul! Den To Do -lista blir ikke akkurat kortere...hjelp!

Fortsatt fin Lørdag!

Dear Santa: I've been a good girl! Well, okay, sort of...

Til Julenissen... 


Der har dere min ønskeliste. Bedre sent enn aldri!

Ønsker du deg noe spesielt til jul? Sånn bortsett fra fred på jord osv...

Jentene våre skal få dukkesenger til jul, og muligens et lite dukkehus også. Både sengene og huset skal males og pusses opp. Av meg. *kremt* Burde kanskje begynne på det så kanskje malingen rekker å tørke innen juleaften...

Fin lørdag til alle sammen!  

Julebakst Oppskrift: Lavkarbo Pepperkaker


Denne oppskriften har jeg drevet og finjustert lenge før jeg ble tilfreds.
Jeg hadde faktisk begynt å tvile på om jeg kunne få til en brukbar oppskrift etter alle de mislykkede forsøkene, men nå er jeg så glad i hjertet, for det blir visst pepperkaker på meg til jul alikevel!
Disse pepperkakene ble ikke bare velsmakende men sprø i tillegg! Det var det siste der som har failet så veldig i mine tidligere forsøk, men nå har jeg altså funnet frem til "the holy grail", nemlig: 
Sprø pepperkaker uten hvetemel og sukker. 
Jeg har lest sikkert hundre lavkarbo-oppskrifter og vanlige oppskrifter på pepperkaker, og tatt med meg det beste fra alle, for å komme frem til min egen. 
Nå kan jeg endelig si meg fornøyd.
Okay, ready?

Du trenger:

3ss tagatesse
1ss sukrinmelis 
1ss yacon eller lønnesirup
3ss fløte
85 gram romtemperert smør

2 dl finmalte skoldede mandler (mandelmel)
4ss kokosmel (finmalt)
2 ss soyamel
1eggehvite
1 ts natron
Krydder:
(jeg brukte et ferdig pepperkakekrydder pluss fersk ingefær)
1/4ts nellik
1/2ts ingefær
1/4ts finmalt sort pepper
2ts kanel
1ts revet fersk ingefær (kan sløyfes. Jeg liker mye ingefærsmak)


Slik gjør du:
(Du trenger ikke kjøkkenmaskin til denne oppskriften. Sleiv og en bolle holder.)
1. Har Tagatesse, sukrin og sirup i en kaserolle og smelt det på lav varme. Pass på så ikke det svir seg. 

2. Når søtningsmassen er blitt flytende: tilsett krydderet,(pluss fersk ingefær om du vil) rør om og ta kjelen av plata. 

3.Rør inn natronen i blandingen. 

4. Ha smøret i en stor bolle og hell den varme blandingen fra kjelen over smøret. Rør godt med sleiv til det blir en jevn blanding.

5. Ha i eggehviten og fløten og rør godt.

6. I en egen bolle: bland mandelmel, soyamel og kokosmel , før du rører dette inn i det våte, litt etter litt slik at det tilslutt blir en jevn og fast deigklump.

7. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i noen timer, -helst over natten.


8. Del deigen i 3-4 deler og ta en del for å kjevle ut en etter en. La resten av deigen stå i kjøleskapet til det skal kjevles slik at den holdes kald.

9. Kjevle ut deigen til den blir like tynn som en typisk pepperkake mellom to ark plastfolie. Deigen eser ikke i ovnen, så det er best å ikke kjevle for tynt. Bruk et lett trykk, ellers blir bare deigen  kjevlet  i stykker. 

10.Stikk ut figurer. Vær forsiktig, deigen går lett i stykker. Jeg stakk kakene ut på plastfolien og vippet dem overi håndflaten min, og så over på bakepapiret.

11. Stek på 160 grader i ca 7 minutter. OBS: følg med på kakene i ovnen (Mine var ferdige etter 5min - raskere enn jeg forventet.)  
Hvis du ikke bruker Tagatesse, og har f.eks kun sukrin i stedet, kan du steke kakene på 170 grader i ca 7min. 
TIPS: for ekstra sprø pepperkaker: La kakene stekes i 4min ekstra på 100 grader med en tresleiv i døren slik at noe av varmen slipper ut. På denne måten "dehydreres" kakene og blir enda sprøere.

12. Avkjøles på rist 
NYT!

OH HOLY NIIIIGHT! Kan dere lukte dem?

ps: Pepperkakene bør oppbevares i kjøleskap. 

Hvordan går det julebaksten hos dere? Ferdige med syv slag? Jeg kommer til å lage en gigantisk oppskrift av disse pepperkakene, pluss kanskje en- to sorter til. Hvis jeg gidder.
Hvis. Hvis er bra. 

Kos dere, så snakkes vi :) 
Og hey, det er frædda'!

Fotofredag: Free-Lensing Lucia

Hey, det er Fotofredag! Noe som betyr at jeg liksom skal skryte av et eller annet foto jeg har tatt. (Eller, skal og skal.. det er jo meg som fant på "fotofredag" så jeg kan forsåvidt gjøre det jeg vil, men jeg velger å følge mitt eget opplegg, for noe annet ville vært litt flaut - og poste et par av mine bilder som jeg liker hver fredag.) Anyways, disse tok jeg av noen stearinlys i går i anledning 13.des, og jeg har kalt dem "Lucia" :


Bildene er uredigerte. Jeg har altså kun klistret på bloggadressen.
Brukte en teknikk som kalles free-lensing, noe som var veldig artig. Kommer til å leke mer med linsa fremover, for å si det sånn. 

Nå skal resten av lavkarbo-pepperkakene kjevles ut og stekes, så kommer oppskriften!

Bis bald!

Hva jeg har lært i dag

-det lønner seg å være sta.
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har prøvd meg på å lage en oppskrift på sunne pepperkaker, uten særlig hell. Men i dag var dagen... I NAILED it! 
Mysteriet er løst: Oppskrift på Lavkarbo pepperkaker kommer i morgen!
Egentlig skulle deigen stå i kjøleskapet over natten, men jeg var spent som en liten unge, så jeg bare måtte prøve å steke et par stykker i kveld. Og Oh lord! Perfection!
I morgen skal jeg steke resten av deigen, og da skal jeg også dele min sunne pepperkakeoppskrift med dere.

Nå har jeg nettopp skrubbet ned kjøkkenet for femte gang i dag, (Det finnes ingen som griser mer enn meg når jeg baker... ) og er kjempesliten. Mannen sovnet sammen med jentene, så det blir en episode med Private practice på meg før senga venter. Åh i morgen er det fredag allerede, noe som betyr Pizzakveld joho!
(Okay HJELP for et matvrak jeg er...) 

Håper dere har hatt en fin torsdag. Har juleferien begynt for dere?


Snakkes i morgen. Da blir det pepperkaks hoho!

Favorite Corners


" Life is to short not to surround yourself with beautiful things. " 
-unknown-Jeg s ynes det er så artig å se hvordan andre har det hjemme. 
Det er usannsynelig mange flinke interørbloggere og husmødre der ute. Hjemmene deres tar pusten fra meg, og jeg skulle ønske jeg også kunne bo sånn. 

Men det er en sinnsyk utfordring å dekorere et hjem som deles med to barn på 1,5 og 3,5 -pluss to voksne som kanskje ikke akkurat har fått OL gull i rydding.

Men det er noen små kroker og kriker her hjemme som lar seg jobbe med. Noen spesielle interørartikler og pyntesaker har funnet veien hjem til oss,
 og disse har jeg blitt veldig glad i. 

 Favorite Corners:  
Har dere noen favoritt -interørblogger. Eller har dere kanskje en selv?
Let me know. Jeg vil gjerne se!

I love you AMAZON

God morgen! Igjen har postmannen vært her med noen søte pakker til meg. MY GOD som jeg elsker Amazon! Der kan man bestille alt fra undertøy og interiør til søtningsmidler. 

Dette kom nettopp med posten til meg fra Amazon: 


STEVIA MED VANILJESMAK OG TAGATESSE SØTSTOFF
 Jeg har satt meg som mål å forsøke å holde meg mest mulig til sukker -og melfri julebakst i år, og mest mulig lavkarbo julemat. (Grunnen til at jeg liker lavkarbo er bla at jeg har fare for å føde veldig stort barn hvis jeg får i meg for mye sukker, pluss at høykarbo-kosthold bare ikke er godt for kroppen min siden det gjør at jeg får veldig mange sykdomsplager.)

 Så langt har det gått ganske greit, med unntak av visse utskeielser selvfølgelig -av og til er det lov... Men ved hjelp av disse fine sukkererstatningene så håper jeg å klare å holde julen relativt sukkerfri for min del. 
Oppskriftene mine er nå forresten å finne øverst på forsiden til bloggen, rett under headeren.


Stevia er et søtstoff som kommer fra Steviaplanten. Det er 300 ganger søtere enn vanlig sukker, påvirker ikke blodsukkeret, og er tannvennlig. Jeg kjøpte den med vaniljesmak denne gangen.

Tagatesse /tagatose er 100% naturlig, kalorifattig, har liten påvirkning på blodsukkeret og er prebiotisk og tannvennlig. 

Til nå har jeg kun brukt xylitol, sukrin og stevia som alternativ til sukker, så det blir spennende å teste ut Tagatesse. Har hørt veldig mye bra om det, bla. at det ikke har kald ettersmak som sukrin, og at det lar seg karamellisere. OMG! *drømmer om lavkarbokarameller*.
Det skal i hvertfall bli pepperkake-eksperimenter med tagatesse her på kjøkkenet fremover - det er helt sikkert! Blir ingen jul uten pepperkaker! Skal oppdatere dere etter hvert som jeg får prøvd ut litt. 

I dag blir det enda mer julegaveshopping. Fikk ikke alt jeg skulle ha i går. 
Hvordan ligger dere an med gaver da? Er alt på plass, eller blir det shopping fram til lillejuleaften?

Ha en fin en så lenge! Vi prates etterpå.

Jona

Lavkarbomiddag: Egg & Bacon QuicheHei hei fra sofaen.
Her sitter jeg og dytter i meg sjokolade cookies.  Selv om jeg ble stappmett av middagen, så ble bare søtsuget for villt her, så da måtte jeg rett og slett hive en dobbelt oppskrift lavkarbo cookies i ovnen.

I dag klekket jeg ut en ny oppskrift. Hadde så lyst på pai, så da ble det en lavkarboversjon.   Vanlig Quiche har jo en bunn laget på mel, så den droppet jeg. Men ved å tilsette 2ts kokosmel i eggeblandingen, får man en quiche som er ganske "fast i fisken" til tross for manglende bunn. Og så er den "very yummy" -I følge mannen i huset.

 Egg & Bacon Quiche 

Du trenger:

4 egg
1 1/2dl fløte
1dl helmelk
2ss philadelphia naturell (kan sløyfes)
150gram revet gulost
50 gram revet parmesan
100gram bacon
100gram kokt (gjerne røkt) skinke
100gram brokkoli
2ts kokosmel
1/4ts salt
1/4 ts malt sort pepper
1ts oregano

Slik gjør du:

1.Sett ovnen på 200 grader
2.Smøre paiformen med litt smør
3. Stek baconen til den får litt farge. Den skal helst ikke bli helt tørr og sprø. Kuttes i biter.

4. Visp sammen philadelphia, egg, kokosmel fløte og melk i en bolle og bland inn krydderet
5. Rør inn 100gram av gulosten og 50 gram parmesan. (spar ca 50g gulost til å ha på toppen)
6. Kutt opp kokt skinke og brokkoli (i små buketter) og ha i blandingen sammen med bacon (spar gjerne litt bacon til å strø på toppen)
7. Strø over resten av gulosten og baconen. 

8. Stek midt i ovnen i 30-40 minutter.

Serveres sammen med salat. 


Nyt! 

Julekonserten i barnehagen var forresten helt nydelig! Storesøster sang høyt hele tiden og koste seg med fremvisning. Og lillesøster SKULLE være med hun også, selv om det strengt tatt ikke var hennes avdeling som hadde fremvisning... Det var nesten så hun stjal hele showet, for hun stod midt på gulvet med hendene i været og danset med verdens største smil om munnen. *smelt* 

Men så var de helt fullstendig ferdige etterpå da. Hylekor før leggetid, for å si det sånn...
Opp og ned. Sånn er det!

Nå blir det sofakos og bloggsurfing på meg. 
Er det noen som har oppdaget nye fine blogger i det siste? Legg gjerne igjen en link!
Fortsatt fin ondsagskveld til dere!


Jona

Solskinn og snø i Berlin!

Hvem har lyst til å være med ut og lage engler i snøen?

Mrs. Crazy eyes med fine fuskepels lua fra 66° North

Det har kommet masse snø i Berlin de siste dagene, (Ok, "masse" er å overdrive, men det ligger på bakken og ser pent og hvitt ut!) og jeg elsker det! Skulle bare ønske jeg hadde brukt litt mer tid på å leke i snøen, for den kan bli borte på et blunk.


Snart skal jeg ut og få ordnet noen julegaver som helst skulle vært sendt med posten i går... 
Jaja, jeg har i det minste fått sendt julekortene allerede i går, så det var ny rekord. Yay me!


I ettermiddag er det julekonsert i barnehagen til snuppene våre og jeg gleder meg sånn!
Jeg kommer til å være den hormonelle mammaen som griner så mascaren ender nede på knærne..

Men nå må jeg få rumpa i gir her. 
Snakkes senere!


Who want's to join me and make some snow angels?
Berlin full of snow (ok, that's a lie, but there is white stuff on the ground!) and I'm loving it.
I just wish I could spend more time playing in the white loveliness, because it could be gone tomorrow.
But I have grown up stuff to do. Project Christmas shopping and package sending has failed miserably until now, so gotta do something about that.
At least I got the cards sent yesterday, so that's a new personal record. Yay me!
This afternoon there will be a Christmas concert in the kindergarten. I can't wait!
If you're also there, look for the overly hormonal-mom with mascara down to her knees.
 -that'll be me.

Alright. Quit. Procrastinating.
Catch up later!

Jona

Forlatt for en gjeng nerder

Ektemannen har forlatt meg for kvelden. 


Han skal tilbringe de neste x-antall timene sammen med en gjeng nerdevenner og spille brettspill. Dvs: guttekveld med øl og terninger altså. 

 Heldigvis vet jeg hvordan jeg skal gjøre denne kvelden best mulig, selv uten mannen:
Sofa, pledd, indisk takeout, stearinlys, og noen gode TV-serier.  <3
Hva driver dere med i kveld da?

27 week belly

Wow, tida flyr!
Plutselig var jeg over 27 uker på vei, tredje trimester her kommer jeg!
Det føles som magen har vokst noe veldig den siste uken. 
Barbapappakurvene er på plass, og jeg får litt panikk av tanken på at det faktisk er 13 uker igjen!

Lillebror blir sterkere og sterkere for hver dag, og ribbeina mine mer og mer såre.
Knipset noen bilder av 27 ukers magen i full fart. Ble nesten litt Preggo striptease det der! haha! uff.

Nå må jeg løpe. Skal ha lunsj med min skjønne venninne D!

Bis bald!

Jona

10 tips: Inneaktiviteter for barn

Go' morgen! Her kommer 10 tips på en Tirsdag!

Inneaktiviteter for barnHvis du har små barn, så er sjangsen stor for at det blir en del sykedager hjemme med dem.
Det er ikke lett å skulle underholde små pasienter hele dagen lang, og selv får jeg fort innmari vondt i samvittigheten hvis ungene blir sittende foran TV'en i timesvis. I tillegg så er jo vinteren en tid hvor man tilbringer mye tid innendørs med de små, enten de er syke eller ikke, så det kan være godt å ha noen idéer i bakhodet til innedager med barna. Her ti tips:


1. Lesestund 


Bøker er så undervurdert nå til dags! Sett dere godt til rette i sofaen eller i sengen med en god bok og et varmt teppe. Be gjerne pappaen eller besteforeldre å ta turen innom biblioteket for å hente litt ferskt lesestoff hvis barna er lei av de bøkene de allerede har. Lydbøker er også helt genialt! Sett barna til å høre på en historie mens de ser på bildene i boken. Kanskje du til og med rekker en dusj eller hive en frossenmiddag i ovnen imens de koser seg?2. Lag en kosekrok 


Dette er noe våre unger gjør nesten hver eneste dag. Finn fram tepper, laken, gamle gardiner og lignende og la barna konstruere sin egen lille kosekrok/telt/fort -hva enn de vil kalle det. Barn elsker å ha sin egen lille hule hvor de kan se i bøker, fargelegge eller ta seg en middagslur.


3. Innendørs Picnic Storesøster på 3år fokynte plutselig her en dag at vi skulle på picnic. Helt i orden det, (jeg takker ikke nei til en mulighet til å kose meg med mat..) men ikke tale om at jeg skal sitte ute i parken i minusgrader, så da ble det innepicnic. Her kan ungene være med å lage fruktfat og brødskiver, før dere slenger en gulvduk eller bare et håndkle på gulvet, dekker på med plasttallerkner og har en koselig picknick midt i stua!

4. Hjemmelaget modellkit En billigere og ikke så illeluktende variant av Play Dough:
2,5dl mel
2,5dl kokende vann
1dl salt
1ss olje 
Noen dråper konditorfarge

Cream of Tartar eller Sitronsyrepulver (kan droppes, men dette sørger for mer elastisitet. Kjøpes på apotek)

Slik gjør du: 
Ha alt det tørre i en bolle og bland. 
Rør inn det kokende vannet til deigen blir en jevn masse.
Avkjøl til det går an å ta på deigen. Del opp, drypp noen dråper konditorfarge på deigklumpene og elt inn fargen.
Oppbevares i plastfolie i kjøleskapet når det ikke brukes.


5. Hjemme-Bowling Finn frem tomme brusflasker (i plast) og en liten ball. Still opp flaskene som kjegler, marker opp "bowlingbanen" deres med litt maskeringsteip og vips så har dere en hjemme-bowlingbane!
Flaskene kan også fylles med litt vann for å gjøre spillet litt vanskeligere.
6. Magien i en pappeske Noe så vanvittig enkelt som alle barn simpelthen elsker: PAPPESKER! 
Her hjemme behøver vi ikke gjøre mer enn å bare sette ut stor eske i stua, så tar ungene seg av resten. Men man kan selvfølgelig gjøre mye mer utav det med maling og en saks hvis man vil. Man kan også ha mange små pappesker og bygge et tårn, slott eller tog. Mulighetene er så mange! Se her for tips til pappeske- DIY idéer. 7. Musikk 

Med mindre barnet ditt er veldig sykt, så er det ingenting som stopper dere fra å ha et skikkelig disco-party midt på dagen. Sett på barnas favorittmusikk, kle dere gjerne ut med morsomme klær eller sminke og dans! (Dette hjelper veldig på nattesøvnen her i huset faktisk.) Godt for de små å få ut litt av energien på lange innedager, og herlig forfriskende for voksne også, faktisk ;)8. Skap noe!Her kunne jeg skrevet en hel bok... Men det å lage ting er noe av det gøyeste barna mine på 3,5 og 1,5år vet. Mulighetene er uendelige, men noen tips er: Fingermaling, håndavtrykk i trolldeig, klipp/riv ut og lim, lag halsbånd av perler eller gamle knapper. Ta en titt på denne pinterest siden for fantastisk inspirasjon!

9. Ansiktsmaling 

En sikker vinner hos mine barn. Vi bruker akvarellfarger, pensler og vann til å male oss i ansiktet. Bare pass på at malingen er av god, giftfri kvalitet. Det går også an å lage sin egen naturlige ansiktsmaling av ingredienser de fleste har hjemme. 10. Kunsten av å gjøre ingentingDet er sunt å kjede seg litt. Dagens barn blir overstimulert av tv, data og annen media, så det at mamma sier "nå skal jeg ha en liten pause og du kan finne på en lek selv" er faktisk en sunn utfordring for de litt eldre barna. Kreativitet er noe man må øve på.

Håper dere fant et par nyttige tips her. 

Hva pleier dere foreldre å gjøre sammen med barna på innedager?

Innedagen

Heisann fra oss ved kjøkkenbordet.
Flere som er hjemme med syke barn i dag?

I dag har vært den O'store innedagen her i huset. 
Begge jentene har vært hjemme fra barnehagen, og vi har drevet med litt av hvert for å få dagen til å gå...

Det er så artig å tusle rundt etter ungene med kameraet i hånden og knipse i vei. Det er utrolig hvilke motiver de presterer å skape.
Det er fare for at noen kanskje tenker at dette så ut som en innmari idyllisk dag, men vær så snill: ikke la dere lure. 
Det er ikke bare rosenrødt å være tobarnsmor med baby i magen vettu.
Jeg har bare ikke tid til å ta bilder når ungene søler melk over hele bordet (med vilje) eller når trassanfallene holder på som værst. Vet heller ikke om de hadde satt så veldig pris på det at jeg viste frem deres mindre siviliserte sider på internett..
Og tar jeg sjelden bilder av rotet vårt. Men det er ofte rotete her altså. Veldig rotete til tider. 
Og kllissete. Rot og kliss har vi altså nok av. Jeg har lim i håret i dag, for å si det sånn.  Heia småbarnslivet...
...og hooray for snart leggetid ;)

Fin mandagskveld videre til dere fra meg!

Jona

Barn på Blogg


Jeg har blogget om tilværelsen som mamma på forskjellige portaler siden 2008. Det har vært en låst blogg med passord, en annnen blogg med kun anonyme stemningsbilder fra hverdagen osv, og nå denne offentlige, ganske så åpne bloggen: tyskertøsa, hvor jeg deler både bilder av meg og barna. Men jeg lurer.... hvor går egentlig grensen for hva man bør dele?For noen dager siden blogget Vigdis (jegerjonathan.blogspot.no) om et tema jeg stadig tenker på, nemlig om barn og blogg.
I innlegget sitt sier Vigdis mye fornuftig som virkelig får meg til å føle at blogg og barn fint kan gå sammen, så lenge man er føre var, og tenker nøye igjennom hva en deler.  Innlegget til Vigdis kan dere lese her.

Selv om jeg mener Vigdis har rett i det hun sier, så klarer jeg ikke helt å riste den småskumle tanken om at jeg kanskje gjør noe dumt med denne bloggingen. Jeg har hatt mange runder med meg selv hvor jeg har stilt spørsmålet: -Er det uansvarlig av meg å dele bilder og tekst om barna mine på internett? Vil de ta skade av det?

Jeg har til nå valgt å ikke dele navnene deres, og mannen min har foreløpig ikke lyst til å bli «vist frem» på bloggen, selv om han støtter skrivingen min.  Han heller ikke særlig fan av at barnas ansikt er offentlig på nett.

Jeg tenker alltid igjennom hva jeg deler om både meg selv og barna. Jeg deler jo kun bruddstykker av dagene våre, men noen ganger slår tanken meg at et bilde og et blogginnlegg kan jo igrunnen være nok til å ta fra dem anonymiteten deres. For sent å snu. Gjort er gjort. Men er det virkelig sånn?
Hjelper det i det hele tatt at man skjermer barna litt når man blogger, og prøver å ikke «gi vekk» alt?

Jeg lurer ofte på hva jeg selv hadde sagt hvis jeg for eksempel hadde oppdaget at en venn av meg hadde blogget om våre opplevelser sammen og vist bilder og skrevet om meg på nett, uten at jeg hadde visst det. 
-For blir det ikke litt sånn for «bloggbarna» om noen år når de er store nok til å forstå?


Jeg vet ikke. Jeg tror og håper at så lenge man tenker igjennom hva en offentliggjør, så går det bra, men... Kanskje barna mine bare kommer tli å skule dumt på meg og sier «so what» når jeg forteller dem at jeg har blogget om dem da de var små. Eller kanskje de vil reagere veldig negativt... 

Hva tenker dere kloke foreldre der ute om barn og blogg? 
Hvilke for og bakdeler ser dere ved foreldreblogging, og er dere bekymret for hvordan barna kommer til å reagere på bloggingen når de blir større?

Good day - Bad ending

Noen ganger kommer det dager som er så fine at jeg nesten må klype meg i armen for å sjekke om jeg drømmer. I dag var en slik ekstra fin dag, men den fikk desverre en ganske kjip slutt..


Dagen begynte med brunch på en av de koseligste kafeene i området, senere en kjelketur i snøværet, så middag, småkakebaking og kaffedrikking sammen med gode venner, før vi ruslet hjemover med barn og kjelke i mørket.

Da vi kom hjem ble det tenning av adventskransen, boklesing på sofaen, før tannpuss og leggetid for jentene. 


Men, dagen var visst ikke over enda. Storesøster stod opp og jeg hørte de umiskjennelige lydene av oppkast. (sorry for detaljer.) 
Omgangssyke i hus altså. 
Artig. Akkurat det vi hadde lyst på nå.

Stakkars Storesøster. Ikke bare kastet hun opp, men hun var jo såklart kjemperedd og lei seg for å ha griset ut alt. Heldigvis sovnet hun ganske fort igjen, så det virker som hun føler seg bedre.

Jaja, det er vel tiden for spysjuka nå? Får vel være glade for at vi har det nå, så kanskje rekker å bli ferdige med magesjauen før juleaften. 
Håper dere slipper omgangssyken midt i julestria. 

Fortsatt fin søndagskveld fra oss i Berlin!

Jona

Today was one of those special days that make me wonder if I am dreaming. Sadly though, it had a rather unpleasant ending.
The day started with brunch at one of the cosiest cafes in the neighborhood, then a long (cold) walk in the snow with big sister on her sleigh, followed by christmas cookie-baking and dinner with good friends. 
In the evening we walked home through the snowy streets.
At home we lit two candles to mark the second sunday of advent, read a book on the couch and then it was bedtime for the girls.
Perfect day! 
Or so we thought. 
Big sister woke up and I heard the unmistakeable sounds of vomiting. 
Oh joy. Just what I ordered. 

Poor girl was so scared and so sorry for making such a mess.
Luckily she fell asleep again very quickly, so it seems like she is feeling better. (fingers crossed..)

Well, I guess it's just the season for this stuff now? 
Guess we should just be glad we'll probably be rid of this bug before Christmas since we got it now. 

Hope you guys aren't dodging projectile vomit during the holdays too.
Wish you a pleasant second Sunday of advent.

Jona

Snøstorm i Berlin

Vel, nesten. De lokale vil nok kalle det snøstorm. Jeg ville heller sagt:
Det snør og blåser i Berlin. 
Årets første kjelketur er overstått, og Storesøster trosser frosne fingre og nese for å få sitte lengst mulig på den fine doningen sin mens pappa trekker henne igjennom Berlins forsnødde gater.

Det er ikke ofte det både snør OG blåser her i byen og jeg elsker det. Skikkelig vinter er herlig! Det minner meg om Island og barndommen min som var full av snø og frosne fingre...
Det jeg ikke elsker fullt så mye, er at jeg skulle være så fin frue og gå med ullkjole og tights i dette været. Jesus...  Trenger vel ikke å si at det ble ALT for kaldt når det plutselig begynte å blåse og snø skikkelig sidelengs...

Så nå er jeg hjemme og skifter tøy før jeg skal ut i snøværet igjen. Boblebuksa og saueskinnsbootsene skal på, så får jeg bare se ut som Barbapappa. Pyttpytt. Så lenge jeg ikke fryser av meg rumpa så.

Storeøster og Pappan er allerede dratt til en vennefamilie av oss, og lillesøster og jeg kommer straks etter. Vi skal bake småkaker og kose oss mens snøen daler ned utenfor vinduene. 
Jeg skal lage kakao med krem og bare slappe av og la mennene gjøre all jobben...
Gleder meg! 

Kommer selvfølgelig bilder av bakekosen i kveld ;) 

Bis bald!

-J-

Mammablogg Awards

God (advents) søndagsmorgen! 

Jeg er hekta på hverdagsbilder og blogger om mødre og barn. Mammablogger er det et hav av der ute, men noen av dem er helt spesielle og fortjener oppmerksomhet. Derfor syns jeg dette tiltaket er så fint:


Har dere fått med dere at Foreldremanualen arrangerer Mammablogg Awards?
Nå har de åpnet for nomineringer av blogger, og selve 
avstemningen starter 15. januar.

De har mange spennende kategorier som bla.
"Årets mest velskrevne mammablogg" og "Årets morsomste mammablogg". Selv vet jeg akkurat hvilke blogger jeg har lyst til å nominere!


Hvem ville dere nominert i de forskjellige kategoriene? Hiv gjerne inn linker i kommentarfeltet hvis dere har tips til meg om gode mammablogger.
Og ikke glem å ta turen innom foreldremanualen og nominere gode mamma (OG pappa-) blogger.


Fin søndag til dere. Tar turen innom litt senere i dag!Ps: Gratulerer med dagen til min kjære lillesøs B. Håper du likte gaven. <3
Snakkes senere.

Ginger Fudge ~ Oppskrift ~

Denne oppskriften passer for de av dere som liker ingefær og kokos.
(Her kan dere finne en annen av mine fudge oppskrifter med vaniljesmak og sjokoladetrekk)


Selv er jeg over gjennomsnittet hekta på ingefær, så disse var midt i blinken. 
De er lette og lage,er sukker og melfrie og   trenger ingen baking . Det eneste du må ha for å lage disse er en god blender.


Laget disse for første gang i går, og serverte dem sammen med kaffen etter adventsfrokosten i dag. De er ikke akkurat lavkarbo, pga. dadlene og rosinene, men det går fint an å droppe bunnen og lage kun ingefær-fudge toppingen, og den er jo lavkarbo i og for seg. Tror jeg tester det neste gang! 

Ingefær Fudge:

Bunn:
-1 1/2 dl nøtter (jeg brukte mandler og macadamianøtter)
-1dl rosiner
-dl steinfrie dadler
-en klype salt

Topping:
- 4dl kokosrasp
-50 gram fersk revet ingefær
2ts tørket malt ingefær
4-5 ss lønnesirup/yacon sirup/Agave nektar

Slik gjør du:
1. Kjør ingrediensene til bunnen i en kraftig blender til det blir middels grov, klissete blanding. 
2. Ha denne blandingen over i en grunn boks/beholder og trykk den flat slik at den dekker  bunnen av boksen og er ca 1cm tykk. (jeg brukte en plastboks fra ikea med lokk)
3. Sett bunnen i kjøleskapet for å stivne.

4. Kjør kokosraspen på full styrke i blenderen til den får en kremaktig konsistens.
5.Ha i fersk og tørket ingefær og sirup og kjør i blenderen til det blir en jevn blanding.
6. Ha ingefærtoppingen over bunnen du laget og smør den jevnt utover slik at den blir 2-3cm tykk. Trykk godt ned med bunnen av en spiseskje slik at toppingen fester seg ordentlig på nøttebunnen. 
7. La det stivne i minst 2 timer i kjøleskap før servering. 
8. Kutt opp i konfektblit-størrelse og server med varm gløgg eller kaffe!


Nyt!Adventsfrokost og fine ting i posten

Heisann.
Sitter her sammen med storesøster ved kjøkkenbordet. Hun lager julepynt (les: går amok med en limstift og silkepapir) og jeg har satt på julemusikk med Pavarotti og co. Julestemningen sniker seg på litt etter litt..

I dag hadde vi invitert svigers på adventsfrokost. 

Det finnes ikke noe koseligere enn å sitte sammen med familie og skravle og spise god mat. 


Det eneste som var litt plagsomt er at jeg har en skikkelig dundrende hodepine i dag av en eller annen grunn. Det kombinert med at storesøster er inne i en merkelig skrike-eller-hviske fase, -er ikke så stas.
Men koselig var det jo likevel. 

Etterpå gikk vi oss en tur rundt i nabolaget og lillesøster fikk seg en lur. 

Da vi kom hjem, lå disse og ventet på oss:
Jippi! Endelig er julekortene kommet. Kanskje jeg til og med rekker å sende dem i tide i år...? En vet jo aldri..

Og enda en fin ting som kom i posten i dag:

Hoho her skal det bakes! haha!


Nå skal vi straks ut igjen for å ta noen bilder av jentene som skal gis i gave til jul.
Kommer innom en tur i kveld med en ingefær-fudge oppskrift! Nams! 


Fortsatt fin lørdag til alle sammen!Preggo Outfit


Nå begynner magen å bli såpass stor at jeg føler meg litt som et vandrende telt.  Det er ikke noe gøy å gå rundt å føle at man ser ut som Barbapappa.
Derfor er det viktig for meg å ha noen gode plagg, enten det er gravideklær eller ikke, som sitter fint på kulemagen. Denne mammakåpen fra H&M er min nye bestevenn! 
Bruker den så og si hver dag, da den funker fint til alle anledninger.


Pannebåndet som jeg strikket blir flittig brukt. Eneste som er litt irriterende med det, er at det har videt seg ut etter at ungene lekte med det, så det av og til detter ned i øynene på meg. Ser lite smart ut da...

Nå får vi straks frokost-gjester, så det er vel på tide å hive litt bacon i stekepanna...
Har dere mye julete-planer for helgen da?

Ønsker dere en knall-lørdag, så snakkes vi litt senere!
Jona

Lavkarbopizza med Brødmix-bunn

God kveld! Hoho, her det skikkelig fredagsstemning...
Er det bare oss som syns det er et MUST med pizza på fredager?
Vet det er mange som spiser taco på fredager, men her i heimen er pizzaen skikkelig viktig for fredagsfølelsen og full avslapning. 
En tradisjon som jeg har tatt med meg fra min egen oppvekst: -det blir ikke helg uten hjemmelaget pizza! 
Hva spiser dere i helgene?

Denne laget jeg i kveld og den var mer enn godkjent av mannen i huset som er en skikkelig pizzaelsker.


Det har tatt meg en god del prøving og feiling før jeg klarte å klekke ut en lavkarbo-oppskrift som jeg kan med hånden på hjertet si smaker like godt som "vanlig" hjemmelaget pizza, MEN nå har jeg funnet den!


Trikset var å bruke brød-bakemiks til bunnen... Jeg bruker denne lavkarbo grovbrød-bakemiksen fra Mittel Zum Leben. Den inneholder ca 4g karber pr 100gr. Desverre så tror jeg ikke den er å få kjøpt i Norge.
MEN, det finnes et hav av bakemikser på det norske markedet, og jeg har ikke smakt alle, men denne her ble varmt anbefalt av Ingrid:

Så dere kan jo teste ut med denne som grov pizzabunn!

Her kommer min hjemmelagede pizzaoppskrift.


LAVKARBOPIZZA

Du trenger:
Lavkarbo brødbakemix
150gr stekt kjøttdeig
200gram revet ost
Oppkuttede grønnsaker til topping
(vi brukte sjampingjonger før steking og tomater og ruccola til etter steking)
litt parmesan til å ha over til slutt

Saus: 
3dl tomatsaus på boks (uten krydder)
2 SS tomatpure
2fedd revet /presset hvitløk
2ts Oregano
2ts Rosmarin
1ts timian
evt 1/2ts chilipulver hvis du liker sausen litt sterk som vi gjør
en klype salt

Slik gjør du:
Lag deigen slik det står beskrevet på pakken, og kjevle eller dytt den flat på et stekebrett.
(Min brødmix var såpass stor at jeg hadde nok til to brett.)
Hvis det står at deigen må heves, ville jeg latt den heves i hvertfall halvparten av den tiden som står på pakken. Møllerens skal visst ikke heves så den kan stekes med en g ang!
Forstek i 10 min på den temp. som står på pakken.


Kombiner alle saus-ingrediensene i en bolle og fordel sausen på den ferdig-forstekte pizzabunnen. 


Ha på ost, kjøttdeig og topping.
Stek i ca 7-10 min på den varmen som står på brødmixpakken.


Når pizzaen er ferdig stekt og hele huset lukter fredag, kan du ha på litt tomatskiver, ruccola og parmesan om ønskelig. Vi synes hvertfall det smaker helt himmelsk!


Nå skal jeg slappe av litt, og ender sikkert med å spise opp hele boksen med ingfær-fudge som jeg laget i dag. Hva gjør dere der hjemme i Norge i kveld? Er det Norske talenter eller?

Fortsatt fin fredagskveld til dere! 

Jona 

Desember i Berlin *fotofredag*

FOTOFREDAG:

Berlin Bears


God morgen. Her i Berlin ligger det et glitrende hvitt lag med desembersnø på bakken. Temperaturen ligger på meget levelige -3 grader. 


Det er helt utrolig hva litt snø kan gjøre for å piffe opp en grå vinter.

Nå blir det handletur på meg. Det er mye mat som skal kokkeleres på kjøkkenet vårt de neste dagene, så kjøleskapet må fylles opp. Kosekveld med mann og barn i kveld, adventslunsj med svigers i morgen og middagsbesøk av et vennepar med små barn på mandag står sålangt på planen. Søndag blir det sikkert også noe julebakst-action på kjøkkenet...Håper bare at formen min kommer seg litt, for i natt var jeg våken til 3 pga det jeg håper IKKE er ny influensarunde.
Jeg kjenner jeg får litt Bree VanDe Kamp-tendenser når jeg skal være vert.
Alt skal være supersmakfullt, fint og perfekt. 
Blir jo aldri perfekt da.
Men kan jo prøve.
Og prøve og prøve.

Fin fredag til alle sammen!


Lavkarbo Sjokolade Cookies
Jeg baker og baker... Mannen min må ofte le litt av meg, for det er kun matlaging og julebakst som opptar meg for tiden. Jeg er så gira at vi har måttet bestille bake-stæsj og ingredienser i ekstra store mengder over internett.
Heldigvis holder jeg meg for det meste til sukkerfritt og lavkarbo, for så mye som jeg baker ( og spiser!) hadde jeg garantert endt opp med å føde en 5kilos baby i mars hvis alt inneholdt sukker og mel... 
Her er en cookie-oppskrift som er farlig god. Disse forsvant på under 24 timer. 
Oppskriften er sterkt inspirert av Kristine sine Sjokolade og mandelkjeks.
Cookiesene blir deilig myke og har skikkelig rik sjokoladesmak.  

 Dark Chocolate & macadamia Cookies

(gir ca 12stk)
4 ss smeltet smør

2 egg
4 ss sukrin

4 ss honning

100 g mandelmel

4 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
5-6 ss melk
40g hakkede macadamianøtter
60g hakket mørk (minst 70%) sjokolade helst sukkerfri

Slik gjør du:
1.Bland først smeltet, avkjølt smør, egg og honning.
2.Bland det tørre i en egen bolle.
3.Ha de tørre ingrediensene i de våte, og rør tilslutt inn melken. Deigen skal bli ganske tykk og klissete. 
4.Rør inn nøtter og sjokolade 
5. Bruk to spiseskjeer for å lage klatter på bakepapir. Trykk dem flate med en skje.
6. Stek på 175grader i 8-10min. Avkjøl på rist og nyt sammen med et glass melk ;) 

Hvis ikke dette redder dagen din...
Kjærlighet i kakeform!

Nå blir det snart greys anatomy og avslapning på meg...men ikke før jeg blir ferdig med mitt siste prosjekt på kjøkkenet... -Avhengig? hvem, jeg?

Ha en fin torsdagskveld! 

Nikolaus VS Islandske Julenisser


I natt har Nikolaus vært på besøk...
St. Nikolaus (St.Nikolas på norsk) er en slags tysk julenisse, men ikke egentlig.
Han kommer hvert år, natt til 6.desember med gaver til snille barn som har husket å pusse skoene sine...


Tradisjonen har blitt til på grunn av St.Nikolaus av Myra, barnas helgen, som døde på den 6. desember.  Nikolaus var en gresk kristen biskop som var kjent for å utføre helende mirakler, samt det å legge igjen gaver eller mynter uten at folk merket det før han var borte.

Det er mange som hevder at St. Nikolaus er opphavet til han vi kaller Julenissen. Jeg vet ikke hvordan det var i gamledager, men i dag så er det et tydelig skille mellom Nikolaus og Weinachtsmann(julenissen) i Tyskland.
Who cares sier jeg bare. Tradisjon er fint, og hvem sier vel nei til flere julenisser? Barna klager i hvertfall ikke. 
Våre barn er jo sånnsett superheldige, siden de er islandsk/tyske, og på Island har vi 13 julenisser. Jepp you heard me. Tretten stk. 
De islandske julenissene er trollbrødre som bor oppi fjellene sammen med sine stygge trollforeldre. Fra 12.-24. desember, kommer de til bygda (en nisse hver kveld) med små gaver i juleskoen (som blir lagt i vinduet) til snille barn.
Ikke-fullt så snille barn får nøye seg med en gammel potet i skoen.
De islandske julenissene har hvert sitt navn og sine særegenheter. Noen av dem liker å stjele mat eller skremme folk og en av dem har en besettelse av å smelle med dører. -ikke akkurat helgener eller mainstream Santa disse fyrene...

Dette er den første julenissen, Stekkjastaur, som kommer den 11.desember. 
Dere kan lese mer om islandske julenisser her.


Jeg husker veldig godt da jeg la skoen ut i vinduet og lå våken halve natten og ventet på at nissen skulle dukke opp.
Det var litt sånn i gårkveld her i huset. Storesøster L klarte ikke helt å sovne for hun var så spent.Da jentene våre stod opp i dag tidlig, hadde Nikolaus (*kremt*) lagt igjen to små pakker og en godterpose til hver av dem.
Jeg vet ikke om Lillesøster skjønte så mye av det, men hoppende glad ble hun likevel.

Har dere noen tradisjoner når det kommer til nissen? Kommer han på besøk på juleaften til dere?

JUL<3Loppisfunn og Facepaint

Åh jeg er så glad! Se hva jeg fant på loppis i dag!

Jeg har lett etter et slikt antikt sølvfat lenge nå og i dag fant jeg dette vakre eksemplaret her ved en tilfeldighet. Gøy! Sånne små ting kan virkelig snu hele dagen min! 
 Endelig ble juledekorasjonen slik jeg ville ha den. Syns det passet så godt sammen med glass og sølv.

Antikk-shopping er noe jeg kunne gjort hver eneste dag for jeg er så fascinert av ting som har en historie bak seg. 

Lurer på hva som har blitt servert på dette fatet i løpet av årene...


Ellers så har jeg brukt dagen på blandt annet dette:

Pakket inn gaver til Nikolaus-dagen den 6. desember (en tysk tradisjon). Forteller mer om dette i morgen.

Og så har vi lekt oss litt med maling...


Jeg kjedet meg sån mens jentene satt og malte på ark. Så jeg spurte om ikke vi heller skulle male på oss selv.
Forslaget ble godt mottatt.

Til slutt hadde både jentene og jeg maling over alt. Pappan som hadde sovnet på sofaen fikk seg litt av en støkk da ungene ristet ham våken, fulle av maling i ansiktet...

God dag. På en måte. 
Selv om jeg ikke fikk gjort noe revolusjonerende, så har dette vært en absolutt over-gjennomsnittet-okay dag med mange gode øyeblikk. Know what I mean?

Gleder meg til i morgen når jentene våkner og finner skoene sine stappet med gaver.

Nå venter sofaen og Private Practice.

Fin onsdagskveld til dere! 

Fotografen Jona

Neida. 
Jeg er langt ifra noen fotograf. Men litt artig er det jo når folk sier ifra om at de liker bildene mine og jeg får litt igjen for jobben. 
Akkurat nå ligger to av mine bilder på hjemmesiden til Oma Marnies. Jeg fikk en mail fra sjefen som likte bildene mine, ville ha tillatelse til å bruke dem og spurte om vi kunne gjøre en deal. Artig artig!  


Mat er et av mine favorittmotiv. Spesielt når fotoshooten innebærer at jeg får lov å spise maten etterpå haha! 

Speaking of... nå er et lunsjtid og jeg er skrubbsulten. Blir Cafélunsj i dag!

Bis bald! 

Jona

Oppskrift: Grønsaksgrateng

God morgen!
Det var noen på fb som ba om denne oppskriften, så værsågo ;)

Grønnsaksgrateng


Du trenger: 
4dl fløte
En halv brokkoli
en halv squash
4 hvitløksfedd
150gr revet ost
salt & pepper

Slik gjør du:
forvarm ovnen på 170grader

1.Hell fløten i en ildfast form. 
2.Kutt opp brokkolien i små biter og ha i formen
3.Bruk grovt rivejern for å rive opp squashen og bland med brokkoli og fløten. Det er viktig at grønnsakene er dekket av fløten.
4. Strø finhakket/finrevet hvitløk over og rør litt rundt
5. ha på litt salt og pepper
6. ha på osten over og stek midt i ovnen i 20 min.

Jeg serverte dette sammen med stekt kyllingfilet som var marinert i olivenolje, rosmarin, timian, litt chili, hvitløkspulver, spisskummin og bittelitt koriander. Hadde også et par halve hvitløksfedd i pannen med kyllingen mot slutten av steketiden.

Velbekomme!

Nå må jeg hive meg rundt her. Om to timer får jeg nemlig en vaskehjelp på besøk... Jepp, jeg er såpass bortskjemt. En gang i uken er det noen andre som skrubber gulv her i huset. Merker det hjelper VELDIG nå som jeg begynner å bli rimelig rund i kantene og nesten høygravid.

Men, noen må jo rydde alt før det kan vaskes. Og noen er meg.

Kommer innom igjen senere! 

Jona

Bakedag

God tirsdagskveld!
Sitter her på sofaen og er helt utslitt.

 

Av en eller annen grunn ble dagen i dag ble plutselig den O'store bakedagen. 
Så jeg har kost meg skikkelig med levende lys og deilig bakst på kjøkkenet.
Ut av ovnen har det kommet:

 Krydderkake og sjokolade cookies. Innså etter noen timer at jeg tok meg kanskje litt vann over hodet med alt det jeg hadde tenkt å bake, så mandelkjeks-deigen står i kjøleskapet og skal bakes senere. 
 Det ble sukkerfritt og lavkarbo denne gangen, for jeg har nemlig bestemt meg for å være superflink med kosten de neste ukene. (Noen som har litt dårlig samvittighet for diverse utskeielser de siste dagene...)

Ettersom jeg brukte mesteparten av dagen på å rydde, handle matvarer og bake, så ble det plutselig veldig hektisk rundt middagstid. Derfor ble det til  at jeg laget en veldig enkel rett i dag. Ble en skikkelig kjapp men god middag: 
Kyllingfilet med fløtesaus og brokkoli og squash-grateng.
Høres mye mer komplisert ut enn det det er å lage.

Jeg kan legge ut oppskriftene i morgen hvis dere har lyst?
Nå er jeg kjempesliten og har bare tenkt til å ligge på sofaen og se på noen serier før jeg slukner. 

Er det forresten noen som kan anbefale noen gode serier? Jeg er helt avhengig av Greys, Private Practice og Girls.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld! 

JonaTrøtt i Trynet

Morn.
Storesøster da hun hjalp meg med å ta bildet: "Mamma le litt da! Se litt latterlig ut!" 
Her sitter vi og ser på barnetv og spiser frokost.


Pappan har dratt allerede. Jeg er så trøtt at har hverken fått kledd på meg eller stelt meg, og jentene skal være levert i barnehagen innen en time.
Som dere ser så er de ikke særlig opptatt av å bli ferdige med frokosten.

Good luck...

Hva har dere på planen i dag? Nå har vel de fleste fått pyntet hjemmet kanskje? Sleng inn noen linker hvis dere har bilder da. Er jo så gøy å se alle de koselige jule-hjemmene deres! 

Ha en fin dag! 


26 Week Baby Bump

Akkurat kommet inn døren etter legetime -kaldt i Berlin i dag!
Hjelp.. kan noen fortelle meg hvor denne dagen ble av?
Dro til legen etter lunsj, og måtte sitte der i nesten to timer pga glukosebelastningstesten og for å vente på å komme inn til ultralyden. Og så tar det nesten en time å komme seg dit med tog og trikk, så hele dagen gikk jo til den legetimen.
Anyway. 
Jeg er kjempeglad for alt så helt supert ut på ultralyden. Lillebror er pittelitt over gjennomsnittet stor, men det var ikke akkurat uventet siden søstrene hans var 3700g og 4040g da de ble født. Var i allefall godt å høre at han foreløpig ikke har tenkt å bli større enn det de var...

26 uker på vei i dag forresten! 


Jeg begriper ikke hvordan jeg liksom skal klare å puste eller gå på to ben mens denne magen skal vokse i hele 14 uker til og bli mye, mye større... (Dere aner ikke hvor gigantisk jeg blir på slutten. Det trosser alle fysiske lover...)

Og btw: det å drikke en halvliter sukker i flytende form var mildt sagt dritekkelt! Fikk mange medlidende blikk på venterommet mens jeg satt og pinte guffen i meg. Holdt på å kaste opp så kvalmende det var. Men nå er det over, og sannsynligvis blir resultatene av blodprøven fine, slik at det var første og siste gang jeg gjør det der. 

Lillebror ble forresten helt crazy-bananas av sukkeret og klarte ikke å ligge stille i et sekund, så ultralydbildene ble kjempeskurrete og uklare. 

Litt kjipt å ikke få noe bra bilde av ham denne gangen, men en ting er hvertfall sikkert, og det er at vi får en GUTT, for det var det første jeg så da legen slo på ultralyden. HALLO jeg er en GUTT! Kjempesøtt haha! 


Jeg skal bli guttemamma <3


Rask lunsj før Ultralyd

God Mandag! 

Bare en kjapp oppdatering mens jeg sitter og spiser lunsj.
RASK LAVKARBO LUNSJ: eggerøre med tomatterninger og revet ost

Om en halvtime må jeg hoppe på toget og komme meg til legen. Jeg har time til ultralyd og glukosebelastningstest.
Heldigvis så var det visst ikke en sånn test jeg måtte faste før jeg tar. Bare en rutinesjekk de tar på alle gravide på den klinikken. De liker veldig godt å være nøye disse tyskerne. Veldig nøye. 

Ultralydsjekk hver gang jeg er hos gyn, vekstestimering i uke 30 og 35, glukosebelastningstest, rutinemessig CTG-overvåking 1gang i uken fra uke 37 osv...

Jeg syns det er bra med mer enn bare én ultralyd i uke 20 sånn som i Norge, og jeg gleder meg hver gang jeg skal få se Lillebror på skjermen igjen, men jeg må innrømme at jeg føler meg litt over-sjekket og overbeskyttet her i über-nøye Germany. Men nå må jeg hive i meg kaffen og komme meg av gårde! 

Blogges etter ultralyden! 
 
Jona

Enkel Julebakst ~Oppskrift~

Juljuljul. Jeg kommer til å bli drittlei av mitt egent juleprat før juleaften kommer. Men enn så lenge så bare elsker jeg den ekstremt julete hverdagen vi har hatt de siste par dagene.

Her er det meget imponerenede resultatet av dagens julekake-baking! Mannen i huset var ansvarlig for både deig og baking og jeg må innrømme at det ble suksess tilslutt, selv om jeg hadde mine tvil...


Jentene var kjempegira, og spiste sikkert opp halvparten av kakene før vi fikk dem oppi kakeboksen.
Ikke akkurat lavkarbo eller sukkerfrie. Men litt er lov i jula ;)


Oppskriften er kjempeenkel:
(Nok til ca 2 fulle stekebrett)
Sugar cookies:
250g mel
125g romtemperert smør
70g sukker
1egg

Slik gjør du: 
1.sikt melet i en stor bolle
2. del smøret opp i små biter og ha det i melet
3. strø sukkeret over og ha egget i midten av sukkert
4. ta en smørkniv og rør rundt fra midten av bollen slik at egget blandes med sukkeret og tilslutt med smøret og melet. 
5.Når deigen er fast nok, bruk hendene til å kna den sammen til en fast masse.
6. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i 1-2timer
7. kna deigen varm og kjevle ut til den er så tynn som mulig.
8.Stikk ut kakene og stek i forvarmet ovn på 170 grader i ca 7-8minutter. 
9. La kakene avkjøles før du har på litt melis-vannblanding på hver kake og strø på litt farget strøssel.

Juljuljul! 


Er det sånn at folk fortsatt faktisk baker SYV slag julekaker, eller holder det hvis vi baker tre...?

En stolt liten baker


Nå er jeg gørrsliten.
I morgen får vi besøk fra Syria faktisk. En venn skal bo hos oss en stund til han finner noe eget.
Blir nok uvant men mest spennende. Godt å kunne hjelpe noen som ikke har det så greit.
Er ikke alle som er like heldige i verden desverre.

Nå skal kvelden nytes med noen episoder av Breaking Bad. 
Ha en fin søndagskveld videre!

Sinnsykt Julete Søndag
Dagen i dag skal brukes til julekakebaking sammen med familie. Mannen i huset har for første gang i historien, stått for kakedeig-laging. Heia likestilling. Jentene har bygd tårn med klosser i stua og spist spaghetti bolognese. Ok, det siste var ikke så sinnsykt julete men -Lykke på jord for små jenter.
Jeg får ikke nok av stearinlys og julelukt for tiden. Nå mangler det bare julemusikk og litt snø, så finner jeg kanskje giren slik at jeg får unna noen ærend....? 


Kanskje den rette førjuls-stemningen gjør at jeg snart får rumpa i gir  og ordner med julegaver og julekort? Nope...you're dreaming. Det blir nok last-minute everything-jul i år også.
Kanskje det er det som er julen for meg? -Kaos og svette som dominerer uka før jul, og alt ferdig i siste liten, bokstavelig talt minutter før kirkeklokkene ringer og den hellige time er her...er i allefall det jeg husker fra barndommen. Adrenalin til siste sekund, -det er tradisjon det.
Det har i det minste blitt helt sinnsykt julete hjemme hos oss da. Det er det ingen som kan si noe på.

Har alle dere fått handlet inn julegavene og sendt ut julekort?
 Jeg føler jeg er den eneste i universet som ikke fikk gjort det i novebmer.
Am I alone?

Ha en fortsatt fin Advents-søndag.
JonaNovember i Bilder


Slik så november ut for tyskertøsa:
(klikk på bildetekst for å komme til innleggene) 

Måneden startet med en fest utenom det vanlige:

MAKER PARTY


Og så ruget jeg jo på Lillebror hele måneden


Matvraket meg brukte noen timer på kjøkkenet:
Taco Tallerken LCHF 
Gulasch Suppe
CÆSAR salat
Blueberry Coconut Breakfast
Lavkarbo sjokolade cupcakes

Reiste min vei og var borte ifra barna mine i mer enn en natt for første gang:


Skyldfølelse når mamma reiser bort

Fikk et ytterst sjeldent anfall av ryddemani:Laget et par ting sjøl:

Ketsjupflaske ble til blomstervase
Strikket hele natten

Litt meninger må man jo ha som mamma:
Ung VS Eldre Mamma
Var fadder i dåpen til nydelige lille S. Shoppet litt...
DUTY FREE
SHOPPING MED SØS

Laget noen lister og tips:

10  Vinterantrekk til Gravide

10 Uskrevne regler for en blivende Pappa

Verdens beste venninnegjeng overrasket meg med BABY SHOWER:
Noen av gavene jeg fikk på Baby ShowerBle satt ut av spill i en uke:


Ble klar for Adventstiden i siste liten...
Juleverksted

Adventspynt og Pizzakos

Når jeg ser disse bildene så går det opp for meg hvor fin november måned egentlig har vært.
Til tross for litt sykdom og div. stress, så har jeg hatt veldig mange fine øyeblikk og gode dager sammen med venner og famile.
 Jeg har det godt og jeg er takknemmelig. 

Måtte desember bli like god.Ønsker dere en fin første søndag i advent!

Jona

Desemberfrokost og Snø i Berlin

God morgen og HEI Desember. Vi har fått SNØ i dag! Akkurat som bestilt jo!


Okay, den ligger ikke på bakken, men smelter, og snøfnuggene er pittesmå, så det er såvidt man kan se dem, men likevel: DET SNØR på 1.desember i Berlin! :) 

Frokosten er akkurat fortært, første luke i adventskalenderen til jentene er åpnet, og jeg sitter her og er litt misunnelig på de små. Jeg har jo ikke fått noen kalender...

De har fått en bok-kalender med en liten bok i hver luke. Kjempekoselig, så har vi godnatta historie for hver dag i desember.
I går kveld bakte jeg denne jule-krydderkaken (lavkarbo) og den ble faktisk vellykket. Det er ofte nye lavkarbo-oppskrifter går rett vest når jeg lager dem for første gang, men denne ble god! Oppskriften fant jeg her. 

Kjempedeilig med litt smør på og et glass melk til. Den smakte skikkelig jul og det liker vi!
Nå er det ikke lenge til vi drar på årets første julefest. 
Jeg er spent på om nissen kommer....
@mammalivet på instagram
Bloggist.no - Toppliste for bloggere Bloggist.no - Toppliste for bloggere