Mat

Puffits-party

Innlegget inneholder reklame.

Ja, jeg innrømmer det. Jeg er en sånn mamma som ofte har et helt lager med babykjeks, smootihes og tørket frukt ,slik at jeg slipper å ta i en eneste kniv eller et skjærebrett før vi raser ut av huset med trioen vår. Smoothiene fra Ella's Kitchen er fortsatt en slager, og nå har vi også fått teste ut de nye maispuffene fra samme merke.

Puffits fra Ella's kommer i to forskjellige smaker, ost og tomat, og bringebær og vanilje



Siden disse snacksene inneholder et par ting Lillebror ikke tåler, fikk storesøstrene være på testpanelet  denne gangen. 

Vi rigget til et lite maispuff-party...




...og knaste i vei.

 

Maispuffene er egnet for barn fra 10 måneder, og kommer i esker med fem porsjonspakninger hver og finnes på ICA, OBS, Spar, Prix og Meny.

Favoritten til testpanelet denne gangen ble ost og tomat, men den rosa posen fikk selvfølgelig et stort pluss i boka fra panelet for design...



Jeg vet det er mange foreldre der ute (som jeg forguder!) som får til å lage lekre hjemmelagede snakcs til en hver anledning, og til og med synes det er enkelt. Men for meg har ferdigsnacks blitt en livredder. Med bare ett barn, og en mann i permisjon, var det andre boller, bokstavelig talt. Epler og bananer kommer såklart ferdig til å spises, så de blir fortsatt brukt for alt de er verdt, men det er ofte slik at en liten raslende pose med noe knasende oppi blir esset i ermet mitt. Spesielt når jeg er ute på farta med tre barn, mens far sitter fem timer unna på jobb og får time- for-time oppdateringer på sms om våre kaotiske eventyr. 




 

Hvordan er det med deg? Er du en babysnakcs-guru eller tyr du også til ferdigsnacks til ungene? 



Oppskrifter

 


Etter at jeg flyttet bloggen har jeg fått en god del henvendelser angående oppskriftene mine som tidligere var å finne i menyen under headeren. Folk lurte rett og slett på hvor de var blitt av.
På grunn av flyttingen har oppskriftsiden min blitt borte. Men frykt ikke! Jeg har jeg nå brukt dagen på å samle de mest populære oppskriftene mine her på den nye bloggen. Jeg har lagt til en knapp i menyen ("MAT") slik at dere alltid kan finne tilbake til oppskriftene.
Bon Appetit!

ps:  -har du en utfordring tli meg? Sjekk teksten nederst i innlegget!


 


Jeg elsker å lage mat og pønske ut sunne og smakfulle oppskrifter.

Jeg spiser hovedsakelig lavkarbomat, siden jeg tåler sukker og mel dårlig,

men hey -jeg er bare et menneske, så det blir selvfølgelig noen utskeielser her og der.

 

  

 

 

 

LAVKARBO: ENKLE MUFFINS

 

LAVKARBO PEPPERKAKER

ENKEL JULEBAKST: SUGAR COOKIES ( hei karbobombe!)

LAVKARBO: BOUNTY

RAWFOOD & SUKKERFRITT: INGEFÆR FUDGE

 

LAVKARBO: VANILJEFUDGE MED SJOKOLADETREKK

LAVKARBO: SJOKOLADE COOKIES

 

 

LAVKARBO: SJOKOLADEKAKE M/SKOGSBÆRKREM

 

Jeg er som sagt helt hekta på å lage mat og finne på mine egne oppskrifter. 
Hvis du ønsker at jeg skal legge ut flere (evt har en ønskeoppskrift) så er det bare å si ifra.
Legg igjen en kommentar hvis du vil ha flere mattips.
Jeg tar utfordringen gjerne!

Har du prøvd noen av mine oppskrifter? Fortell gjerne om reslultatet!  
Psst! husk å melde deg på giveawayen min.
Tre heldige lesere får Juksekokeboka tilsendt. 
Vinnerne trekkes i morgen!

Supergode Energibarer

UTEN hvetemel og sukker MED digg smak.

Kjeks er en av mine største svakheter. Jeg er et Cookiemonster. Jeg kan lett kverke en pakke eller to i løpet av en dag hvis vi har det i hus. En bolle smågodt klarer jeg fint å motstå, men frister du meg med en havre- eller sjokoladekjeks, så er slaget tapt. Jeg fråtser som en gal. Desverre så er ikke de fleste tradisjonelle butikk-kjeksene særlig sunne og inneholder ofte mye som er kjipt for kroppen. Vi snakker en hel del sukker, herdet fett, fargestoffer, konserveringsmidler and the list goes on... Av og til blir det jo butikkkjeks, men jeg vil helst unngå det. Spesielt for barnas del. 

Derfor har jeg drevet og eksperimentert på kjøkkenet med kjeks /energibar-oppskrifter som både er sunnere enn "vanlig" kjeks, og som smaker digg og gir masse energi. Etter litt prøving og mye feiling kom jeg fram til denne oppskriften på energibarer. Smaken ble fomelt godkjent av både Tyskeren min og jentene.



170 gr havremel
130gr finmalt mandelmel
100 gr sukrin
1 ts natron
1/2 ts salt
3 ts kanel
4ss rosiner
-
150 gram smør
3ss olje
2 eggehviter
4ss honning
HUSK at babyer under 1år skal ikke ha honning!
-
For ekstra spennende smak brukte jeg:
1ts ingefær
2-3ss kokosraspel
1ss sesamfrø
(alt dette kan utelates om ønsket)




1. Smelt smør sammen med honning på lav varme. Bland godt og avkjøl til det er lunket når smøret har smeltet helt.

2. Bland alt det tørre i en stor bolle. 
(Ha evt. også med de ekstra ingrediensene nederst på listen over)

3. Rør eggevhitene og oljen ut i den lunkede smørblandingen. Bland godt med gaffel.

4. Rør det våte inn i det tørre. Rør godt med sleiv. Når alt ser ut til å ha blandet seg -rør litt til slik at røren bindes godt.

5. Smør røren på et stekebrett med bakepapir på i et ca 1,5 cm tykt lag. Blandingen vil vokse litt ved steking. 

6. Stek på 175 grader midt i ovnen i  ca 20 min. (trengte 25min i min ovn)

7. La det stå på brettet og avkjøles i minst 15 min før du kutter massen opp i små barer/firkanter. 

Serveres med et iskaldt glass melk eller en kopp kaffe!





Hvem er Cookiemonsteret hjemme hos deg? 


Middagstips: Tacosuppe!

Et tips når du lager denne suppen: lag MYE. Og ikke planlegg å gjøre stort etter at du har spist, for den er så avhengighetsskapende at man blir å forsyne seg mange, mange ganger og da blir sofaen altfor fristende etterpå. Lillesøster var helt VILL etter denne suppen. Oppskriften er en variasjon av en oppskrift jeg fikk av et familiemedlem. Takk kjære Kata for tipset -vi spiste oss stappmette! 



Du trenger: 

300gram kjøttdeig
1 finhakket løk
grillkrydder og aromat
smør til steking

1 finhakket paprika
en håndfull hakket vårløk
5 store ss tomatpuré
1,5 liter lunket vann med 1 hønsebuljong
3 dl hakkede tomater på boks
1boks (ca 200gr) kidneybønner, avrent
1 (ca200gr) boks kikerter, avrent
1 liten boks mais, avrent (ca 100gr)

revet ost, creme fraiche/rømme og tortilla chips til servering

Hjemmelaget tacokrydder:
2 ts spisskummin
1ts chili
1ts hvitløkspulver
1ts løkpulver
1ts oregano
1ts paprikapulver



Slik gjør du: 
1. Ha 2ss smør i pannen og la det brunes før du har den hakkede løken i pannen. La løken surre på lav varme i 1-2minutter før du tilsetter kjøttdeigen og bruner den. Krydre etter smak med litt grillkrydder eller aromat. (Kan også droppes)
2.  Ha tomatpuré og 2-3dl av buljongen i en stor gryte. Rør om og gi et oppkok. Tilsett kjøttdeigen i gryten sammen med tacokrydderet og rør godt.
3. Tilsett resten av buljongen, samt hakkede tomater på boks i gryten. La dette småputre mens du kutter opp paprika, vårløk og andre grønnsker du måtte ønske.
4. Ha grønnsaker, bønner og mais i gryta og la det hele småkoke i ca 30 min. Husk å smake til med chili og spisskummin til suppen smaker slik du vil ha den!
5. Server med revet ost, rømme og evt. tortillachips.


Nyt! 


hits